sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

08-02-2019
Φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

 

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν.Λάρισας, Νανά Μαυραντζά και Χρήστο Τοπαλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν και την 1η Οργανωτική Επιτροπή, πριν από 10 χρόνια. Στόχος ήταν φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Το φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων υπήρξε και η 1η απόπειρα ταυτόχρονης παρουσίας και σύμπραξης πολλών πολιτιστικών φορέων, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Η πολυπολιτισμική πόλη της Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Φέτος στην Οργανωτική επιτροπή είναι ο Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (πρόεδρος Κώστας Σιατραβάνης) ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας (πρόεδρος Χρήστος Τοπαλίδης),και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων (αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας).
Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι δωρεάν, αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διανεμηθούν με τη λήξη του Φεστιβάλ στα συσσίτια της πόλης.
1) ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ»

(ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ 160 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ )

Το Θεσσαλικό Θέατρο δίνει δωρεάν παράσταση του έργου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», σε σκηνοθεσία της κ. Κυριακής Σπανού. Προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα.

2) ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 15.30

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

• Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

• ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέσσερις μεγάλοι φορείς της πόλης και του νομού Λάρισας συναντιόνται προκειμένου να αναδείξουν και την δράση τους στον αθλητισμό. Διοργανώνουν ένα mini τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό τηνσυγκέντρωση τροφίμων στα πλαίσια του Φεστιβάλ

3) ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.15

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκατοντάδες χορευτές των συλλόγων, μουσικοί και χοροδιδάσκαλοι προετοιμάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να διεξαχθεί το γεγονός αυτό τα τελευταία 9 χρόνια. Συμμετέχει το Θετρικό Εργστήρι του Δήμου Κιλελέρ “Τα Χριστούγεννα που χάθηκαν”

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
• Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας « Ο Άγιος Νικόλαος»
• Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας- Λέσχη Πολιτισμού Ανθούπολης
• Χορευτική Ομάδα « Ξένιοι Κρήτες»
• Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ημας Ανατολή»
• Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά
• Χορευτική Ομάδα «Θέμις εν χορώ» του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισα
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παλινοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος»
• Χορευτικό «Αγίου Αχιλλειού»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν.Λάρισας
• Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός»
• Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας
• Λέσχη Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου
• Σύλλογος Γυναικών Δεσκάτης ν. Λάρισας « Η Ανδρομάνα»
• Χορευτικός Όμιλος Λάρισας
• Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας
• Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
• Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν.Λάρισας
• Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου
• Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σταθμού «Φίλων» ο Λαρισαίος

4) ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.00 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΓΕΝΤΙΚΙ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ)
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ εντάσσουν την εκδήλωση τους οι Μαραθωνοδρόμοι της Λάρισας, προκειμένου να συμπράξουν στο κοινό σκοπό.

5) ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΘΕΜΑ : «Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση με όλους σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στα πλαίσια του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Οι διοργανωτές θεωρώντας ως καταλληλότερο πρόσωπο των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ.Ιερώνυμου, σκέφτηκαμε ότι χρονικά είναι η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά για το θέμα της Φιλανθρωπίας.
Σε αύτη την ανοιχτή συζήτηση δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί, αλλά να συζητήσουμε.

6) ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, τηλ.6978726353 & 6978766125)

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με την μακρόχρονη ιστορία της, συμμετέχει αφιλοκερδώς προκειμένου να ενίσχυση της προσπάθεια του Φεστιβάλ. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, που έμειναν στην ιστορία, όπως Μία πόλη μαγική, Abba Cold, A taste of Demis Roussos, La vita e Bella, Η χρυσή εποχή του ΄70, Σαββόπουλος – Ρυθμοί και Μελωδίες , Κάπου στα ΄50 με ΄60, Χατζιδακικά, με ΜΑΕΣΤΡΟ τον κ. Μήνα Γιώργο.
Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στέκεται από την πρώτη στιγμή αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

01-02-2019
Στην Λάρισα μεγάλο συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις θα εξεταστεί στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "ΒΙΟΠΟΛΙΣ", Μεζούρλο.

Η επιλογή της πόλης Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ηδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη που εμπλέκονται στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (νομικό πλαίσιο, χρηματοδοτήσεις κλπ)

Επίσης, αναμένεται να κατατεθούν 47 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 28 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

 

Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

“Η εξέλιξη των ελληνικών πόλεων μέσα από προγράμματα, έργα και δράσεις που προωθούν την βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί επιδίωξη και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για μια σημαντική πρόκληση για το μέλλον των αστικών κέντρων της χώρας μας.

Στη Λάρισα, εργαστήκαμε μεθοδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Σήμερα τα πρώτα έργα έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζονται.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για να συζητήσουμε για την βιώσιμη αστική κινητικότητα και το μέλλον των πόλεων μας.»

 

Δήλωση προέδρου Πανελλήνιας Ενωσης Γραμματέων

Τ.Α «Κλεισθένης» κ. Μιχάλης Χρηστάκης

Aπο την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” κ. Μιχάλης Χρηστάκης, με αφορμή την διεξαγωγή του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

«Η επιστροφή του δημόσιου χώρου στον πολίτη, όπως και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης είναι πλέον κομβικοί άξονες πολιτικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ενίσχυση της κινητικότητας στις αστικές συγκεντρώσεις αποτελεί μονόδρομο για την υγεία, την ευεξία και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Κάθε Δήμαρχος και κάθε αιρετός, τεχνοκράτης και στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να θέσει το θέμα της κινητικότητας ως προτεραιότητα στον προγραμματισμό του για το κοινό καλό. Η ολική αντίληψη για το θέμα αυτό ενσωματώνεται στο τοπικο Σχέδιο για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, που θα πρέπει να αποτελέσει κομβικό προγραμματικό στόχο για την επόμενη δημοτική περίοδο.»

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στο e-mail του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ WORD

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ PDF

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου στο κανάλι του Τμ. Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας (https://www.youtube.com/channel/UCmAPDJxP4DSg7Ze6do8qH4A)

 

28-01-2019
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2019 (02/02/2019 - 24/02/2019)

Η μουσική ανήκει σε όλους!
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες, καθημερινά από 10:00 έως 13:00 στο ΔΩΛ και οι δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά,τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, να μας δείξει διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας να βρεθεί κοντά στη μουσική.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι μέσα από τις δράσεις του να καλύψει ανάγκες και ενδιαφέροντα των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και ασχολούνται με αυτή είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, είτε ως απλοί ακροατές.
Το Μουσικότροπο μεταμορφώνει τη Λάρισα σε ένα Μέγαρο Μουσικής με μία ιδιαίτερη άποψη, της οποίας πρωταρχικός σκοπός είναι η προσφορά στον Πολιτισμό. Αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους με υπέροχα ακούσματα, με την παροχή εκπαίδευσης, με την ανταλλαγή σκέψεων και κουλτούρας. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, που περιλαμβάνει εργαστήρια, προσπελάσιμα για τα άτομα με αναπηρία. Γιατί η μουσική ανήκει σε όλους!
Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικότροπου, είναι ο πιανίστας Χρήστος Λενούτσος, καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Το φεστιβάλ αποτελείται από συναυλίες, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και για σχολεία, για άτομα με αναπηρία καθώς και έκθεση φωτογραφίας.


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το φετινό Μουσικότροπο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Ο διεθνής μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής θα συνεργαστεί με τον δικό μας Λαρισαίο διεθνή Δημήτρη Καρακαντά-βιολί που θα είναι και ο σολίστ της βραδιάς σε αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.


Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου μία πρωτότυπη χορευτική παράσταση ‘lapses of light’ συνδυάζει τη μουσική, το χορό και το φως! Η συνεργασία της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου - χορός, του Κώστα Μακρυγιαννάκη - μουσική και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη - φωτιστικά εφέ, διηγείται μια σειρά από μικρές ιστορίες για το φως που στιγμιαία χάνουμε και μετά ξαναβρίσκουμε. Η παράσταση έχει φιλοξενηθεί σε πολλά φεστιβάλ καθώς και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ο αρχέγονος ήχος της λύρας, συναντά τη τζαζ και τη σύγχρονη μουσική. Νέες συνθέσεις για λύρα και “πιάνο - τρίο” εμπνέονται από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις. Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου “Σωκράτης Σινόπουλος Quartet”, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 100 παιδιά θα ανέβουν στη σκηνή, σε μία μεγαλειώδη συναυλία από την Ορχήστρα Νέων - Camerata Junior του Σύλλογου «Οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Camerata Junior Νίκο Χαλιάσα. Σολίστ, δύο νέοι ταλαντούχοι δωδεκάχρονοι Λαρισαίοι πιανίστες, σπουδαστές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου. Έκπληξη της βραδιάς, ο Νίκος Κυπουργός. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν κινηματογραφικά και χορωδιακά έργα του, μέρος των οποίων θα διευθύνει ο ίδιος. Η επιμέλεια και διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας είναι του Δημήτρη Καρβούνη.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Το πρώτο βιωματικό εργαστήρι, «Ρυθμός η κοινή μας γλώσσα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Μύλο του Παππά, μεταμορφώνει το Μουσικότροπο σε φεστιβάλ για Ακούοντες και Μη. Απευθύνεται σε άτομα με απώλεια ακοής. Θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις με βίντεο, θα ενθαρρυνθεί η διάδραση των συμμετεχόντων με αυτές υπό τη καθοδήγηση εμψυχωτών/μουσικών. Στόχος είναι ένα ταξίδι στη συναισθησία της μουσικής. Τη σύλληψη της ιδέας έχει η Άννα Γαλοπούλου.


Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Φεβρουαρίου, θα γίνει μία ουσιαστική βιωματική περιγραφή για τον τρόπο που μπορεί το μάθημα της μουσικής να είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό. Στη διδασκαλία η Εριφύλη Δαμιανού, θα μας διδάξει το “Σχεδιάζοντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα μουσικής”.


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το εργαστήριο Ορθοσωμικής για Μουσικούς με τον Χρήστο Νούλη, ο οποίος εισήγαγε αυτήν την παιδαγωγική - καλλιτεχνική προσέγγιση στην Ελλάδα το 2003. Η Ορθοσωμική για Μουσικούς προκύπτει από την ανάγκη για βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης και την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την έντονη και καθημερινή μελέτη και την αντιμετώπιση των πολλαπλών σωματικών προβλημάτων των μουσικών.


Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο Simone Mongelli θα μας μυήσει στη δημιουργία μουσικής με αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος (Body Music). Με τη φωνή, τα παλαμάκια, τα πόδια που χτυπάνε στο έδαφος, τα χέρια που εκμεταλλεύονται διάφορα σημεία του σώματος για να παράγουν ήχο, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μόνος του ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το σώμα του σαν κανονικό μουσικό όργανο.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στα προγράμματα για παιδιά, οι μικροί μας φίλοι που ηλικιακά ανήκουν στις τάξεις του δημοτικού, προσκαλούνται να έρθουν κοντά στη μουσική με μία νέα πρωτότυπη προσέγγιση. Το παιχνίδι και η περιέργεια κάνουν τη μουσική μια αξεπέραστη διασκέδαση.


Την Κυριακή το πρωί 24 Φεβρουαρίου στο Μύλο του Παππά, η Ιφιγένεια Κακριδώνη και ο Δημήτρης Κάσδαγλης ταξιδεύουν τα παιδιά στους δρόμους των comics και της μουσικής. Θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια όπου η τέχνη των comics συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου μέσα από την αφήγηση. Επίσης, θα γίνουν και δύο απογευματινές παραστάσεις στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το Μουσικότροπο ανοίγει την πόρτα σε ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής της χώρας μας, τους AR-Téfacts ensemble, για να δουν από μια διαφορετική οπτική την τέχνη σήμερα. Το πρόγραμμα προβλέπεται ότι θα παρακολουθήσουν 1000 μαθητές.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και για μαθητές σχολείων είναι μια ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ και είναι δωρεάν.
Για όλα τα εργαστήρια, παιδικά προγράμματα και προγράμματα για τα σχολεία, απαιτείται αίτηση συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Blues with a feeling» από τον Βασίλη Αγοραστό.
Η έκθεση «Blues with a feeling» είναι μέρος μιας ευρύτερης φωτογραφικής εργασίας της δεκαετίας του ’90, με καλλιτέχνες της Blues και Jazz σκηνής που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα την εποχή εκείνη.
Παρελαύνουν από τα κάδρα του φωτογράφου Βασίλη Αγοραστού, καλλιτέχνες – θρύλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Οι B.B. King, Koko Taylor, Albert King, Junior Wells, Screamin Jay Hawkins είναι μερικοί απ’ αυτούς.
Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στον αίθριο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

14-01-2019
Σχετικά με προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά

Σχετικά με δημοσιεύματα για προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, από το Δήμο Λαρισαίων αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο του έργου «ανακατασκευή οδού Μανδηλαρά», συμβατικού ποσού 640.000 ευρώ, διαπιστώθηκε πως από τη συμβολή της Μανδηλαρά με την Παπαναστασίου μέχρι και την Τρίγωνη Πλατεία, υπάρχει ανενεργός παλιός οχετός αποχέτευσης από την δεκαετία του ’40.


Στη συμβολή της Μανδηλαρά με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, απαιτήθηκε η κατασκευή νέων φρεατίων ομβρίων και ως εκ τούτου η μερική καθαίρεση του παλιού αγωγού σε εκείνο το σημείο, ενώ από το ίδιο σημείο πέρασαν επιφανειακά και πάνω από τον αγωγό οπτικές ίνες εταιρειών τηλεπικοινωνιών.


Εξ αρχής, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, που παρακολουθούν καθημερινά το έργο, θεώρησαν ιδιαίτερα πιθανό στο συγκεκριμένο σημείο να παρουσιαστούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Οι πρώτες ενδείξεις του φαινομένου εμφανίστηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με επιφανειακές ρωγμές στην άσφαλτο και τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο παρουσίασε τη σημερινή μου μορφή και θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη.


Ως γνωστόν, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά και τη διακοπή λόγω της εορταστικής περιόδου αλλά και των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου στο τμήμα από την 28η Οκτωβρίου έως την Μιαούλη.


Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή με την Μπότσαρη, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μερική αποκατάσταση, ενώ το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά κατά τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.


Τέλος, όταν στην πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει υλοποιηθεί πρωτόγνωρο έργο ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι λογικό να εμφανίζονται και τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία αποκαθίστανται.

10-01-2019
Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση "Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα", στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019

Η Θεσσαλία του 16ου αιώνα αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση «Ελπίδα και Πίστη» του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Τι συνέβη το 1540 και ο πυρετός των ανακαινίσεων απλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλα τα μοναστήρια της Θεσσαλίας; Πώς συγκεντρώθηκαν τόσα κεφάλαια στις πόλεις και την ύπαιθρο;
Τι συμπεριφορά επιφύλαξαν οι Οθωμανοί απέναντι στους μοναχούς των Μετεώρων;
Πώς συνδέεται ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής με τον οικουμενικό πατριάρχη Ιερεμία και τους μητροπολίτες Λαρίσης Βησσαρίωνα και Νεόφυτο;
Τι απέμεινε από τον Τύρναβο της εποχής αυτής, που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας; Πώς εξελίχθηκαν τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στη νέα περιοδική έκθεση, η οποία συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα του 16ου αιώνα από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και τη μονή Δουσίκου, την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα και την Αγιά, ευγενική παραχώρηση των Μητροπόλεων της Θεσσαλίας. Στο βίντεο ‘Ελπίδα και Πίστη’, που έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στο youtube, αναπαρίσταται η εποχή με εξαιρετικό τρόπο (https://www.youtube.com/watch?v=04-EanskwHA).

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με το ίδιο θέμα, ανοιχτή στο κοινό.

Οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες, ώρα 12 το μεσημέρι:
- Παρασκευές: 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου,
- Κυριακές: 10 και 17 Φεβρουαρίου.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
Είσοδος με το εισιτήριο του μουσείου: 2 €.

      cid ii jruda1uc0

      agrothessaly imerides Tyrnavos Tembi

PtPlogo 1

      deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

20-02-2019
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21-02-2019 και ώρα 14.15μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σας καλούμε να προσέλθετε στις 22-02-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:15μ.μ. στο Δημαρχείο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Τάχος Δημήτριος

20-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Πέμπτη 21/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


• 28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)
• Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

20-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Διαγωνισμός Προμήθειας: Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επείγουσων αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του 13ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τεύχος της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τα σχέδια λεπτομερειών ΟΣΚ, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη του 13ου Νηπιαγωγείου, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (TEΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

20-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
20-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-02-2019
Μουσείο με μουσείο...σμίγει

Μουσείο με μουσείο... σμίγει!


Λένε πως βουνό με βουνό δε σμίγει. Δε συμβαίνει το ίδιο με τα μουσεία που όταν... σμίγουν, γίνονται θαύματα!
Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι δράσεις στα δυο Μουσεία που στεγάζονται στον Μύλο του Παππά.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Μουσείο Κούκλας υποδέχτηκαν εκατοντάδες μαθητές την προηγούμενη εβδομάδα

γεμίζοντας τους χώρους τους με κούκλες, σιτάρι και όμορφες αναμνήσεις.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» από το φημισμένο Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σ’ έναν αλευρόμυλο σε μικρογραφία κουκλοθεατρικού σκηνικού!

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων παρατηρώντας, σε πραγματικό μέγεθος, τον τρόπο που στο παρελθόν λειτουργούσε ο Μύλος και κυριολεκτικά ..βομβάρδισαν τις ξεναγούς με τις ερωτήσεις τους για τον αγαπημένο τους προορισμό στο κέντρο της πόλης, το

ν Μύλο του Παππά.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε κατασκευή δακτυλόκουκλας με πηλό και σιτάρι στο κεντρικό κτίριο του Μύλου, όπου κατασκευάστηκαν 500 περίπου χειροποίητες δακτυλόκουκλες, έμπνευση για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό που επιθυμεί να χρησιμοποιείται το κουκλοθέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο στη σχολική τάξη .

Τέλος, οι μαθητές με τις δικές τους μαγικές κούκλες στα δάκτυλα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Κούκλας, παρατηρώντας και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι κούκλες κατασκευάζονται αλλά και ζωντανεύουν με φώτα και μουσική στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παππά.

 

       

20-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Επισκευή - Συντήρηση του 1ου ΣΕΚ και του 7ου ΕΠΑΛ

Για το κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (TEΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο μελέτης δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της ειδικής συγγραφής υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις προμετρήσεις επισκευής - συντήρησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για το αρχείο της αντιστοίχισης άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ - ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

 

 

20-02-2019
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2019 - Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική

Δωρεάν εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά στο Μουσικότροπο

Στo πλαίσιo του φεστιβάλ Μουσικότροπο, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά που ανήκουν ηλικιακά στις τάξεις του δημοτικού σχολείου.
Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις αυτές είναι δωρεάν με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ.

Εργαστήριο Comics
Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική
Όταν η τέχνη των comics συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου μέσα από την αφήγηση, το αποτέλεσμα είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο συνδυάζουμε τα δύο αυτά αφηγηματικά μέσα με τον πιο αρμονικό τρόπο. Από τη μία συστήνουμε στα παιδιά την τέχνη των comics, τη δομή και τη λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα αναλύουμε τη δύναμη της εικόνας. Στη συνέχεια ενθαρρύνουμε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ιστορία με αφορμή τις νότες και τη μουσική.

Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library
Τοποθεσία: Μύλος του Παππά, 2ος όροφος
Ημερομηνία: Κυριακή 24/2/19
Ώρες:   10:00-12:00 (Για παιδιά Α΄ – Γ΄ Δημοτικού
            12:30-14:00 (Για παιδιά Δ' – ΣΤ΄ Δημοτικού)
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ, www.mousikotropo.grΠαράσταση Αφήγησης με ζωντανή δημιουργία comics
Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική
Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και ο Δημήτρης Κάσδαγλης ταξιδεύουν τα παιδιά στους δρόμους των comics και της μουσικής. Με αφορμή τα αγαπημένα παραμύθια "Οι μουσικοί της Βρέμης" και "Ο καμπουράκος και τα ξωτικά", οι νότες μπλέκουν με τα σκίτσα σε διαδραστικά εργαστήρια και παραστάσεις.
Μια αφηγήτρια και ένας δημιουργός comics συναντιούνται για να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει μοναδικά το λόγο με την εικόνα.
Παραμύθια και ιστορίες με αφετηρία τη μουσική ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι ήρωες ζωντανεύουν από το χέρι του δημιουργού comics. Η αφηγήτρια εξιστορεί το παραμύθι και ταυτόχρονα ο κομίστας ζωγραφίζει ζωντανά τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών.

Τοποθεσία: Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Ημερομηνία: Κυριακή 24/2/19
Ώρες: 16:00-17:00 και 17:30-18:30
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν

Για γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, ισχύουν οι τιμές:
Για έναν γονέα 6€
Για δύο γονείς 10€

Για τη συμμετοχή στις παραστάσεις δεν απαιτείται εγγραφή
Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library


19-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τετάρτη 20/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και από ώρα 10:00 μέχρι 15:00, θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

• Κοραή (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου).
• 28ης Οκτωβρίου (από Κοραή μέχρι Κούμα).
• Παπακυριαζή (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Παναγούλη).

19-02-2019
Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - Έκθεση Ζωγραφικής "Αναφορά στην Γκουέρνικα" του Κυριάκου Κατζουράκη

19-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2019
Πίνακας Κατάταξης υποψηφίων για την πλήρωση 2 Θέσεων ειδικότητας ΠΕ Παιδιάτρων
18-02-2019
Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διαμορφώνεται η οδός Ασκληπιού (από Μανδηλαρά εως τέρμα Ρούσβελτ)

Στο τμήμα από Μανδηλαρά έως τέρμα Ρούσβελτ – Ξεκινούν οι εργασίες

Ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες διαμόρφωσης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Ασκληπιού, από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με το τέρμα της οδού Ρούσβελτ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από όρους του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως την διασταύρωση με τη Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στα πλαίσια της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ΔΕΥΑΛ έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας, η αν. προϊσταμένη τμήματος κτιριακών έργων και αναπλάσεων κ. Μ. Κωτούλα και ο εκ των μελετητών κ. Ηλ. Πνευματικός.
 

 

 

 

 

 

18-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών: "Πιστοποίηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων"

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της τεχνικής περιγραφής, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2019
Παραγωγική και ουσιαστική η διήμερη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρ. Ζορμπά στην Λάρισα

Αρχίζουν τα έργα στο Α’ Αρχαιο Θέατρο
Λαμπρά εγκαίνια για το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων


Ένα πλούσιο αλλά και ουσιαστικό διήμερο στην Λάρισα είχε η υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία εγκαινίασε το Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παπά, ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο, όπου δήλωσε πως το α΄ εξάμηνο του 2022 θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει την πρώτη παράσταση.

Επίσης κ. Ζορμπά μίλησε για την περιφερειακή πολιτική στον πολιτισμό, απευθυνόμενη σε εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Λάρισας, οι οποίοι κατεκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α’ Αρχαιο Θέατρο

«Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το έργο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και να ξεκινήσει η λειτουργία του», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά τη επίσκεψη της στο αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Η κ. Ζορμπά η οποία ξεναγήθηκε στο μνημείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Ζδρόλια, σημείωσε ότι οι εργασίες για το αρχαίο θέατρο ξεκινούν τους επόμενους μήνες, καθώς προστέθηκε και η πρόσβαση των ΑμεΑ. Επίσης, τόνισε ότι το αρχαίο θέατρο μετέχει στις διαδρομές των μνημείων της πόλης με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει μια συνολική εικόνα των μνημείων της Λάρισας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις από την πλευρά του δήμου που αφορούν το θέατρο. Όπως είπε, είναι σε πολύ καλό δρόμο η πορεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση των κτιρίων μπροστά στο αρχαίο θέατρο, οι παρεμβάσεις για ανάπτυξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και η χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτιστικών δομών που υπάρχουν πάνω από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Εγκαίνια Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων

Επίσης, εγκαινιάστηκε την Κυριακή από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της υπουργού στην πόλη της Λάρισας, με κίνητρο τη στρατηγική του υπουργείου για την περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού, τη σχέση του με την πολιτιστική κληρονομιά και το αίτημα για πολιτισμική δημοκρατία.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων λειτούργησε το 1893 ως πρωτοποριακός για την εποχή ατμόμυλος και είναι το σημαντικότερο μνημείο της νεότερης περιόδου της Λάρισας μέχρι και το τέλος της λειτουργίας του τη δεκαετία του 1980. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1989 σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακής βιομηχανικής εγκατάστασης του 20ου αιώνα.

Σήμερα μέρος του Μύλου λειτουργεί ως ένα κέντρο πολιτισμού, όπου φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες ενώ στο χώρο στεγάζονται και λειτουργούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, σχολή χορού, εργαστήρια εικαστικών τεχνών, ένα μικρό θέατρο, η φιλαρμονική του δήμου, κινηματογραφική λέσχη, κουκλοθέατρο. Στο μουσείο μπορεί κανείς να δει αυθεντικά μηχανήματα, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα, κείμενα, διαγράμματα, φωτογραφικό υλικό, προβολή ντοκιμαντέρ για την καλλιέργεια του σιταριού και την παραγωγή αλεύρου, βίντεο με συνεντεύξεις από εργαζόμενους στην παλιά αλευροβιομηχανία.

Στο χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι ο Μύλος του Παππά και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων «είναι ένα σύγχρονο μουσείο μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο αποτελεί το παράδειγμα του πολιτιστικού περιβάλλοντος», ενώ τόνισε πως το κτίριο όπου λειτουργεί το μουσείο «μας μιλάει για τους ανθρώπους που εργάστηκαν, για τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και την πίστη που έδειξαν για την ολοκλήρωση του».
Στόχος της υπουργού είναι να συζητήσει με τους ανθρώπους της πόλης για την Περιφερειακή πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο, στον τομέα του πολιτισμού. Πρόσθεσε επίσης ότι «η Λάρισα διαθέτει πλέον σύγχρονες δομές πολιτισμού και με μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις πολιτιστικές δομές της πόλης, όποτε δικαιούται να έχει ρόλο στον σχεδιασμό αυτής της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής».

Στη διήμερη επίσκεψή της στη Λάρισα η υπουργός πρωτοστάτησε σε δημόσια συζήτηση στο δημαρχείο της Λάρισας όπου ανέπτυξε τη στρατηγική του υπουργείου για την «Περιφερειακή Πολιτική του Σύγχρονου Πολιτισμού και την Πολιτισμική Δημοκρατία», στην οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων από δραστήριους πολιτιστικούς φορείς, σε μια συζήτηση που κράτησε δύο ώρες στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου.

Η υπουργός επισκέφτηκε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα, παρακολούθησε την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο, στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Βίντεο απο τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, στο Μύλο του Παπά, απο την υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά: https://www.youtube.com/watch?v=OreLVD2RsAU

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ