sandal logo

poli 12

Συνάντηση στο Δήμο Λαρισαίων για το Έργο ACTIVEAGE

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

171120 IMG 6031

Στο πλαίσιο του Έργου ACTIVAGE το οποίο και θα ξεκινήσει επίσημα την πιλοτική περίοδο τον Ιανουάριο του 2018, πραγματοποιήθηκε στις 17/11/2017 στη πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδος (CitiesNet Α.Ε) και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής της Λάρισας καθώς και των υπεύθυνων των Κοινωνικών Δομών της πόλης.

Το Έργο ACTIVAGE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα διαρκέσει περισσότερο από 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικία σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ACTIVAGE θα δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που στηρίζονται σε νέες τεχνολογίες (ΙοΤ) με σκοπό την ενίσχυση των ηλικιωμένων αυξάνοντας την ανεξαρτησία τους και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για μία ποιοτική διαβίωση.

Ειδικά για την υλοποίηση του Έργου στην Ελλάδα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 για δικαιούχους του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων που μετέχουν στην διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitiesNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβένων, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία του ΔΣ), σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν τόσο τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Έργου για την πόλη της Λάρισας όσο και η διαδικασία με την οποία θα επιλεχθούν οι επωφελούμενοι, καθώς και η δημιουργία ενός demo room για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στις νέες τεχνολογίες και τα έξυπνα σπίτια.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του προγράμματος από το γιατρό του Έργου κ. Γιώργος Δαφούλας και την ψυχολόγο κα. Χριστίνα Καραμπέρη από την πλευρά της CitiesNet (μέλος του εταιρικού σχήματος), ενώ από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Σούλτης, η κα Μαρία Νικολαΐδου υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι κ.κ. Πολυξένη Πράσατζη και Χρυσούλα Παπαθανασίου από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κατερίνα Κακούσιου και Αντιγόνη Μπουχώρη από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στη διεύθυνση www.activageproject.eu

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1