sandal logo

poli 12

Επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180612 IMG 8002 

  • Ο υφ. Αθλητισμού είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και συμφώνησαν ΓΓΑ και Δήμος Λαρισαίων να συνεργαστούν για το κλειστό προπονητήριο Δήμου αλλά και για την προοπτική δημιουργίας Ενωσιακού γηπέδου

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας και την προοπτική διαμόρφωσης του περιβαλλοντος χώρου σε ένα νέο σημαντικό αθλητικό πυρήνα με γήπεδα τένις και beach volley, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψή του στους χώρους του Κολυμβητηρίου.

 180612 IMG 7993

Νωρίτερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ο κ. Βασιλειάδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος θα συνεργαστούν και θα συμβάλλουν για την προοπτική κατασκευής κλειστού προθερμαντηρίου στίβου στο Αλκαζάρ αλλά και για την δημιουργία Ενωσιακού γηπέδου στην Λάρισα.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νέο Κολυμβητήριο, o κ. Βασιλειάδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, από τον δήμαρχο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να κολυμπούν στην μικρή πισίνα των εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και η ΓΓΑ για μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά δημόσιων δημοτικών Σχολείων.

Ο κ. Βασιλειάδης, ενημερώθηκε για το έργο που έχει δημοπρατήσει ο δήμος Λαρισαίων, προυπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου και τη δημιουργία δυο γηπέδων τένις και ενός γηπέδου beach volley.

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού είδε και τους διπλανούς χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου, όπου προτείνεται από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΑΣΛ) να γίνει το Ενωσιακό γήπεδο.

Πριν την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο, ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση στο δημαρχείο της Λάρισας με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στην συνάντηση τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το Δήμο Λαρισαίων, σε σειρά ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης, που χρηματοδοτήθηκαν από την Γ.Γ.Α αλλά και η συμβολή της ενικής Γραμματείας στην ολοκλήρωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων για το θέμα του προπονητηρίου στίβου στο χώρο του Αλκαζάρ, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι δυνατότητες ικανοποίησης του αιτήματος της ΕΠΣΛ για το Ενωσιακό γήπεδο.

 180612 IMG 8025

Δηλώσεις

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Πρόκειται για εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ισως είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια που διαθέτει η χώρα. Είναι διπλά χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του μαθήματος κολύμβησης που γίνεται για τα παιδιά των δημόσιων δημοτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Λάρισα, τόσο πέρσι, όσο και φέτος έχει από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η επιτυχία του προγράμματος καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από την εκπαίδευση, τους Δήμους και ενστερνίστηκαν το πάθος και όραμας. Μέσα από σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες, προσπαθούμε το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο και τα όποια χρήματα έρχονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ετσι λοιπόν και αυτό το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, έρχεται να αποδείξει την αλλαγή της φιλοσοφίας στο χώρο του αθλητισμού αλλά και της Παιδείας.

Με το Δήμο Λαρισαίων έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και είμαστε σε

Το πρώτο μεγάλο βήμα, αφορά στη συνεργασία μας με το Δήμο για το κλειστό προπονητήριο στίβου στο Αλκαζάρ, όπου χρειάζονται ακόμα αρκετά βήματα, ενώ θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με το Δήμο, το αίτημα για Ενωσιακό γήπεδο, στους χώρους δίπλα στο Κολυμβητήριο. Θα συνεργαστούμε με όλους, την Αυτοδιοίκηση, την ΕΠΣΛ, τις ομάδες γιατί βασικός μας στόχος είναι η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις αθλητικές υποδομές.

Ο χώρος εδώ όπως θα διαμορφωθεί θα αποτελέσει εάν σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ευρωπαικού επιπέδου και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για την σταθερή και στενή συνεργασία, τόνισε ότι ο Δήμος σε ό,τι αφορά στο Ενωσιακό γήπεδο θα βοηθήσει και θα συνεργαστεί με την ΕΠΣΛ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ειδικά δε για το θέμα που έθεσε ο κ. Βασιλειάδης για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που ακολουθεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια επιδιώκει και την φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και ελπίζω με την στήριξη και της ΓΓΑ να είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τέτοια γεγονότα.

Στις επισκέψεις του κ. Βασιλειάδη στο Δημαρχείο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλος, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γ. Αλεξούλης κ.α.

Επίσης, στην επίσκεψη στο Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελ. Αναστασοπούλου και τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ.κ. Σ. Βούλγαρη και Γ. Καψάλη.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1