sandal logo

poli 12

Χαμόγελα και συγκίνηση στην εκδήλωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έντεκα μαθητές εισήχθησαν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Χαμόγελα, χαρές και συγκίνηση επικράτησαν στην εκδήλωση για την βράβευση 11 επιτυχόντων μαθητών της Λάρισας, οι οποίοι φέτος συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που διοργανώνεται, εδώ και τέσσερα χρόνια, από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ενωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων ν. Λάρισας, τον Σύλλογο ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας, τον σύλλογο ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών ν. Λάρισας, ενώ επίσης την πρωτοβουλία στηρίζουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, οι Ενεργοί Πολίτες, το Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ Εξοδος, ενώ από φέτος τη δράση στηρίζει και ο εκπαιδευτικός όμιλος «Ομηρος».

180924 IMG 9141

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πολυτεχνικές σχολές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παιδαγωγικά τμήματα και σχολές του ΑΤΕΙ Λάρισας, υποδέχονται φέτος ως επιτυχόντες και φοιτητές την Μαρία, την Δήμητρα, την Ειρήνη, την Ολγά, τον Τριαντάφυλλο, την Αθανασία, τον Νίκο, τον Αλέξανδρο, την Γεωργία και την Ειρήνη, παιδιά οικογενειών της Λάρισας, οι οποίες μέσα στην οικονομική κρίση βρέθηκαν σε δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα ακομα και η στήριξη μέσων του φορέων της πόλης και υπο την ομπρέλα του Δήμου Λαρισαίων. Μετα από αξιολόγηση και εκτίμηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, τα παιδιά προωθήθηκαν σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, που διέθεσαν θέσεις μαθητών στα φροντιστήρια τους, χωρίς την καταβολή διδάκτρων.

Συγκινημένος εμφανίστηκε και δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους, τόνισε ότι “οι κοινωνίες δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά αν ένα κομμάτι τους μένει πίσω” τονίζοντας πως «υπήρχε μία φιλοσοφία και μία προσέγγιση από τον Δήμο και τους φορείς της πόλης, η οποία μεταφράστηκε σε μία μορφή κοινωνικής πολιτικής σε πολλά επίπεδα, μεταξύ των οποίων είναι και το κοινωνικό φροντιστήριο», ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της άριστης συνεργασίες με τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης. Καταλήγοντας δε υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι «Πόλη δεν είναι μόνο τα έργα, αλλά κυρίως οι Ανθρωποί της».

Απο την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης υπογράμμισε ότι αποτελεί κατάκτηση για την πόλη, η συνεργασία τόσων φορέων στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της προσφοράς.


Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευθ. Ζιώγα, η οποία καλωσόρισε τους επιτυχόντες, τους γονείς και τους φροντιστές, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Λάρισας ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Χρήστο Βλούχο, ο οποίος τόνισε ως «στην Δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί από αγαθά όπως η Παιδεία και πως ελληνικό λαϊκό φροντιστήριο προσπαθεί όσο μπορεί για να αμβλύνει τις όποιες ανισότητες, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας κ. Φανή Καράτζιου, αφού χαιρέτησε την προσπάθεια παιδιών και φορέων, δήλωσε πως ο “ο θεσμός βοηθά τα παιδιά να βρουν την θέση τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών ν. Λάρισας κ. Π. Ρεβήσιου τόνισε ότι τα μέλη του Συλλόγου θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η διευθυντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρ. Βουλγαράκη, από τους Ενεργούς Πολίτες ο κ. Γ Νταλώσης και από το ΚΕΘΕΑ Εξοδος ο κ. Σ. Μπουντής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευαστική εταιρεία Αρχέτυπος προσέφερε στους επιτυχόντες δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ για κάθε νέο και νέα επιβραβεύοντας την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1