sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας - Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας… ήρθε και στη Νέα Σμύρνη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το κουδούνι ξαναχτύπησε χθες στο 11ο Δημοτικό Σχολείο για 20 μεγάλους μαθητές Ρομά. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα τμήμα ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ανοίγει κατ’ εξαίρεση δίπλα σ’ έναν οικισμό Ρομά, προσφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο μία δεύτερη ευκαιρία για φοίτηση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ουσιαστικό τρόπο.

Το Υπουργείο Παιδείας αποδέχτηκε την πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης της πόλης και ένα νέο εκπαιδευτικό «πείραμα» ξεκίνησε.

Να σημειωθεί ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί ένα δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων με συνολική διάρκεια φοίτησης δύο έτη. Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών είναι αρκετά ευέλικτο, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ενήλικων εκπαιδευομένων. Με ανάλογες διδακτικές μεθόδους και τρόπο αξιολόγησης. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, απογευματινές ώρες.

181022 kentro koin roma 1

Στο πρώτο μάθημα οι «μαθητές» έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενημερώθηκαν για τις καθημερινές απαιτήσεις του σχολείου, για το ωράριο, τα μαθήματα και φυσικά για τις εκδρομές... Οι ενήλικοι «μαθητές» έμοιαζαν ενθουσιασμένοι και δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους στο σχολείο, ώστε να μπορέσουν αργότερα να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας και να αποτελέσουν όπως πολλοί τόνισαν πρότυπα για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Στο πρώτο αυτό μάθημα παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ως ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, και να στηριχθεί από την τοπική κοινότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία τμήματος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των εκπαιδευομένων, αν διαπιστωθεί η ανάγκη, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δικών τους μαθημάτων. Επίσης, στο μάθημα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Ντούμος, η φιλόλογος κ. Ζάζου, η οποία θα παραδίδει μαθήματα στους ενήλικες Ρομά, ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βλάνδος, που στηρίζει την προσπάθεια και η Ειδική παιδαγωγός κ. Κατσικά του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Αξίζει να σημειωθεί πως το παράδειγμα φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έδωσε ο κ. Παϊτέρης, διαμεσολαβητής του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, με την δική του συμμετοχή σε αυτό.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1