sandal logo

poli 12

Στην Λάρισα μεγάλο συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

190201 sbak synedrio

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις θα εξεταστεί στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "ΒΙΟΠΟΛΙΣ", Μεζούρλο.

Η επιλογή της πόλης Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ηδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη που εμπλέκονται στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (νομικό πλαίσιο, χρηματοδοτήσεις κλπ)

Επίσης, αναμένεται να κατατεθούν 47 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 28 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

 DimarxosLarisaionApKalogiannis

Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

“Η εξέλιξη των ελληνικών πόλεων μέσα από προγράμματα, έργα και δράσεις που προωθούν την βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί επιδίωξη και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για μια σημαντική πρόκληση για το μέλλον των αστικών κέντρων της χώρας μας.

Στη Λάρισα, εργαστήκαμε μεθοδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Σήμερα τα πρώτα έργα έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζονται.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για να συζητήσουμε για την βιώσιμη αστική κινητικότητα και το μέλλον των πόλεων μας.»

 

Xristakisi

Δήλωση προέδρου Πανελλήνιας Ενωσης Γραμματέων

Τ.Α «Κλεισθένης» κ. Μιχάλης Χρηστάκης

Aπο την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” κ. Μιχάλης Χρηστάκης, με αφορμή την διεξαγωγή του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

«Η επιστροφή του δημόσιου χώρου στον πολίτη, όπως και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης είναι πλέον κομβικοί άξονες πολιτικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ενίσχυση της κινητικότητας στις αστικές συγκεντρώσεις αποτελεί μονόδρομο για την υγεία, την ευεξία και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Κάθε Δήμαρχος και κάθε αιρετός, τεχνοκράτης και στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να θέσει το θέμα της κινητικότητας ως προτεραιότητα στον προγραμματισμό του για το κοινό καλό. Η ολική αντίληψη για το θέμα αυτό ενσωματώνεται στο τοπικο Σχέδιο για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, που θα πρέπει να αποτελέσει κομβικό προγραμματικό στόχο για την επόμενη δημοτική περίοδο.»

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στο e-mail του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ WORD

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ PDF

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου στο κανάλι του Τμ. Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας (https://www.youtube.com/channel/UCmAPDJxP4DSg7Ze6do8qH4A)

 

SVAK poster 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1