sandal logo

poli 12

Παραδόθηκε η πρώτη από τις 13 νέες σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στα παιδιά της συνοικίας Αβέρωφ και της ευρύτερης περιοχής παραδόθηκε χθες το μεσημέρι από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, η πρώτη από τις 13 νέες σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές που δημιούργησε ο Δήμος.

Η μικρή και λιτή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αβέρωφ, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά: ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι, πειρατές, κυνήγι του χαμένου θησαυρού διασκέδασαν τα παιδιά μέχρι ο δήμαρχος να ανοίξει τις πόρτες της παιδικής χαράς, προκειμένου να την παραδώσει και επίσημα.

Ο κ. Καλογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό σημείωσε πως η παιδικά χαρά της συνοικίας Αβέρωφ είναι η πρώτη, από τις 13 νέες σύγχρονες παιδικές χαρές, που παραδίδονται προς χρήση, ενώ οι υπόλοιπες θα παραδοθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι περιοχές που δημιουργούνται είναι οι εξής: (πλατεία Ταχυδρομείου, Άγιος Νικόλαος, πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς, Κηποθέατρο (Αλκαζάρ), οδό Ζάνου – Νέα Σμύρνη, πλατεία Ζιαζιά -Χαραυγή, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου – Αμπελόκηποι, πλατεία Οικονόμου Μαργαρίτη -Παπασταύρου, πάρκο Μπουκουβάλα – Σταθμός ΟΣΕ, Άγιος Θωμάς (Εργατικές Κατοικιες).
Συμπλήρωσε δε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή και άλλων 23 νέων παιδικών χαρών. Υπογράμμισε πως οι νέες παιδικές χαρές, είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία και ειδικότερα την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών/ Τμήμα Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε συνολικά στην πολιτική της δημοτικής αρχής για το παιδί και την οικογένεια, τονίζοντας την αναβάθμιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, την ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που πραγματοποιείται την περίοδο του καλοκαιριού.

Αμέσως μετά οι πόρτες άνοιξαν, τα παιδιά ξεχύθηκαν με γέλια και επιφωνήματα ξεχύθηκαν στην παιδική χαρά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

190422 paidiki xara

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1