sandal logo

poli 12

Ομιλία με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας – συνδιοργανώνουν την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο των γραφείων του Συλλόγου, Δήμητρας 14, 2ος όροφος και ώρα 7.00-9.00μ.μ., ομιλία με θέμα: «Τα πολλαπλά πρόσωπα της Βίας- Ενδοοικογενειακή & Πολλαπλές Διακρίσεις».

Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των δύο δομών, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, θα παρουσιάσουν τις δομές και υπηρεσίες στήριξης των γυναικών, θα αναφερθούν στις πολλαπλές διακρίσεις ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία με τις πολλαπλές της μορφές και τις επιπτώσεις της στα παιδιά. Επίσης, θα προβληθεί σχετικό βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών, η βία ορίζεται ως κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική βλάβη ή δυστυχία για τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και των απειλών για βίαιες πράξεις, εξαναγκασμό ή αυθαίρετη στέρηση ελευθερίας ανεξαρτήτως εάν η βία συμβαίνει στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή.
Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο που υπερβαίνει τις κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις, εκδηλώνεται με πολλαπλές μορφές και συνιστά μία κυρίαρχη μορφή βίας, γεγονός που αναπαράγει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις περί ανισότητας των φύλων.
Γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις λόγω π.χ. ανεργίας, καταγωγής, χρόνιας ασθένειας, αναπηρίας, μετανάστευσης βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση και είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις διάφορες μορφές έμφυλης βίας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

191126 omilia page 001

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1