sandal logo

poli 12

Προληπτική ιατρική στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με γνώμονα τη στοματική υγεία το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και οδοντιατρικό έλεγχο σε μαθητές των 2ου και 31ου Νηπιαγωγείων Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με έρευνες που διενεργήθηκαν υπό
την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η στοματική υγεία των ενηλίκων και ανηλίκων στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στη γενική υγεία του ανθρώπου.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την οδοντίατρο του Παραρτήματος Ρομά, Βράνα Ευαγγελία και με τη βοήθεια της κοινωνιολόγου του Παραρτήματος, Μπουκόρου Εύης τις διευθύντριες των Νηπιαγωγείων, Σαμαρίνα Ασημίνα, Ανδρέου Βασιλική καθώς και τους νηπιαγωγούς των δύο Νηπιαγωγείων, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών, για τον σωστό τρόπο καθαρισμού και προστασίας τους, αλλά και για τη σημαντικότητα του τακτικού προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, τονίζοντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και σε συνδυασμό με την προσεγμένη διατροφή, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την υγεία του στόματος.

Να επισημανθεί πως στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί Οδοντιατρείο για την κάλυψη θεραπευτικής οδοντιατρικής φροντίδας ενηλίκων και ανηλίκων της περιοχής. Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410-231.122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1