sandal logo

larissa

Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης (06-14/12/2019)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με συναυλίες των Παναγιώτη Ανδρέογλου και Klangforum Wien

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης outHEAR New Music Week στην πόλη της Λάρισας.

Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό και ήρθαν στην πόλη μας για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διδαχτούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, όπως ο Klaus Lang, ο Ορέστης Τουφεκτσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το Φεστιβάλ μουσικά πλαισιώνεται από το Klangforum Wien, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα του κόσμου, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του ακορντεόν Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, συνθέτες από όλο τον κόσμο να βρεθούν σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν εργαστήρια σύνθεσης και να παρουσιάσουνγια τα έργα τους. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών.

Για μια βδομάδα στη Λάρισα θα χτυπά η καρδιά της σύγχρονης μουσικής πρωτοπορίας.

Πρόγραμμα

6-8 Δεκεμβρίου, Διεθνές Συμπόσιο, “Δημιουργικές πρακτικές - Έμφυτες προοπτικές.” Μύλος του Παππά. 6/12 18:00-20:30, 7/12 10:30-18:30, 8/12 10:30-18:30.
Είσοδος δωρεάν.

8 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Μουσικοί διάλογοι: Ο Domenico Scarlatti συναντιέται με τον 21ο αιώνα: Lang, Παπαγεωργίου, Τουφεκτσής.”
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Έργα: Samanli, Yu, Buss, Lludgar, Marcovic, Mizutani.
Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Διερευνήσεις.” Έργα: Aitken, Tundo, Nurhat, Saleri, Κεσμήρη. Παπακώστα, Χαλαμπαλάκη.
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου,, Klangforum & PPCM. Έργα: Berardinelli, Carretero, Paul, Λεγάκη, Ζu. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

*Ο Παναγιώτης Ανδρέογλου σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Πτυχίο ακορντεόν και Δίπλωμα πιάνου), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο μουσικολογίας), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πτυχίο ειδίκευσης στο ακορντεόν) και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Δανίας (Μεταπτυχιακό στην εκτέλεση ακορντεόν).
Ως ακορντεονίστας επικεντρώνεται στην ερμηνεία σύγχρονης μουσικής, έχοντας δώσει τις πρώτες εκτελέσεις έργων σόλο και μουσικής δωματίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας, της Λετονίας και της Ελλάδας. Το 2017, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, πραγματοποίησε έρευνα πάνω σε έργα για ακορντεόν και ηλεκτρονικά στο Bowling Green State University (Ohio).
Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης ακορντεόν στο University of Iowa, στο Bowling Green State University, στην Latvian Music Academy και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης “Reedblocks”. Διδάσκει ακορντεόν, θεωρητικά και διευθύνει το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών..

* Klangforum Wien Στην 25ετή πορεία του, το διεθνές και μεταβλητό ενόργανο σύνολο Klangforum Wien έχει γράψει ιστορία, με πάνω από 500 παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής, διεθνείς διακρίσεις, εκτενή δισκογραφία και τακτικές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και στα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής. Όλα αυτά το κατατάσσουν στα κορυφαία σύνολα του είδους.

191205 orxhstra

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1