sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

19-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 23/04/2019, ώρα 15:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τετάρτη 24/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία (19/04/2019, 09:30-14:30)

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού, οργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος την εκδήλωση «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία 2019».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου από τις 09:30-14:30 και οι παρουσιάσεις, τα θεατρικά δρώμενα και οι βραβεύσεις στο χώρο του αμφιθεάτρου της Ιατρικής σχολής (κτίριο Κατσίγρα).


Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάζουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η δράση “CSI Larissa” κατά την οποία σύμφωνα με ένα σενάριο κατάλληλα σχεδιασμένο, που τοποθετεί ισορροπημένα δραστηριότητες Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής σε ένα ευρύτερο, διεπιστημονικό πλαίσιο, οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και εξιχνιάσουν ένα έγκλημα!
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα

09:30-13:30: Πειραματικές δραστηριότητες σχολείων της Β/βάθμιας εκπ/σης (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

*Παράλληλη εκδήλωση “CSI Larissa”

11:00-11:30: Διαδραστική θεατρική παράσταση με πρόσβαση στην αναπηρία με τίτλο: «CSI στην πινακοθήκη Κατσίγρα» με τη θεατρική ομάδα του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χρύσα Βελησσαρίου (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

11:30-13:30: Διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας από ομάδες μαθητών στο πλαίσιο της δράσης “CSI Larissa” (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

13:30-14:30: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή βραβείων - επαίνων συμμετοχής (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

14:30: Λήξη της εκδήλωσης

19-04-2019
Πασχαλίτσες στον Μύλο του Παππά! (21/04/2019, 12:00-13:00)

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα συνεχίζει τις εξωτερικές δράσεις του, με μια νέα ιστορία την Κυριακή των Βαϊων 21 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά - ώρα 12.00 -13.00.

Σ’ ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς.
Τον Πρασινοπασχαλιά κανείς δεν τον κάνει παρέα, επειδή είναι ... πράσινος!
Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, τότε ο Πρασινοπασχαλιάς με τον φίλο του το σαλιγκάρι, τον τυφλό Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό.

Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.

Φυσικά, στο τέλος της εκδήλωσης, θα φτιάξουμε πολλές πασχαλίτσες για μικρά κουκλοχεράκια.


Είσοδος ελεύθερη.


Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.

18-04-2019
Περίληψη Διακήρυξης - Μίσθωση ακινήτου για τη μετεστέγαση της υπηρεσίας Στέκι/Παράρτημα Ηλικιωμένων του Δ' ΚΑΠΗ

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Την Κυριακή 21 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» του Κυριάκου Κατζουράκη

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ολοκληρώνεται η παρουσίαση της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα», μετά την ολιγοήμερη παράτασή της.
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, περιλαμβάνει έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Λάρισα και στις 7 Μαΐου θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Ο Μάνος Στεφανίδης, επιμελητής της έκθεσης, στον συνοδευτικό δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο Κυριάκος Κατζουράκης, τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ζωγραφίζει μια σειρά έργων-σχολίων της Guernica. Μοιάζει αυτό το μυθικό έργο του 1937 που σφραγίζει δραματικά μιαν άλλη περίοδο κρίσης -ή καλύτερα φρίκης- και που στοιχειώνει έκτοτε την Ευρωπαϊκή συνείδηση ως απόλυτο ζωγραφικό τοτέμ, να τυραννάει και τη μνήμη και τη φαντασία του ζωγράφου θέλοντας να ξαναϋπάρξει αλλιώς... Η Guernica του Κατζουράκη απλώνεται σε περισσότερες από 40 μικρές και μεγάλες συνθέσεις, αναμοχλεύει τα βασικά σύμβολα της πικασσικής μυθολογίας και αναδεικνύει μια σειρά από καινούρια».

Επίσης, ο Γιώργος Ι. Μανιάτης αναφέρει σχετικά: «Παραφράζοντας τον Μπωντλέρ, ο Κατζουράκης μπορεί να θεωρηθεί ζωγράφος της σύγχρονης καθημερινότητας, όχι μόνο στο εικαστικό αλλά και στο κινηματογραφικό του έργο. Πρόκειται για την καθημερινότητα όχι ως αποτέλεσμα αισθητηριακής αλλά βιωμένης εμπειρίας...
Δεν είναι η στερεότυπη καθημερινότητα του πολύβοου άστεος, η πολύχρωμη και θορυβώδης, ασθμαίνουσα και φευγαλέα. Στον Κατζουράκη η καθημερινότητα είναι σκοτεινή, περίκλειστη, τραγικά ουσιώδης, όχι περιττή και φλύαρη. Κυριαρχούν οι τόνοι του γκρίζου χρώματος και του γήινου καφέ μέσα σε χαραμάδες φωτός. Είναι η καθημερινότητα της κρίσης, όχι σαν ρεπορτάζ αλλά ως αίσθηση, ως καθημερινό βίωμα. Ο Κατζουράκης δεν εικονογραφεί, ερμηνεύει».

Στο πλαίσιο της έκθεσης μία σπουδαία δωρεά πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του καλλιτέχνη προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Συγκεκριμένα, ο Κ. Κατζουράκης δώρισε το τρίπτυχο έργο «Γκουέρνικα Ι», το οποίο προστέθηκε στο αποθεματικό του Μουσείου Κατσίγρα και πλέον κοσμεί την Πινακοθήκη της Λάρισας. Μάλιστα, για τις ανάγκες της παρουσίασης στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης το έργο θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» έχει μέχρι τώρα γνωρίσει μεγάλη απήχηση στη σχολική κοινότητα. Πλήθος μαθητών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων στην έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, έρχονται σε επαφή με το έργο του Πικάσο «Γκουέρνικα» γνωρίζοντας το ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας του έργου και τους συμβολισμούς του καθώς και την οπτική και τις αναφορές του Κυριάκου Κατζουράκη στο συγκεκριμένο έργο. Οι μαθητές γνωρίζουν και άλλα έργα του δημιουργού των τελευταίων ετών διαφορετικής θεματολογίας που καταδεικνύουν το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό του ύφος, όπως «Η Αλίκη θα μεγαλώσει» εμπνευσμένο από την ιστορία του Lewis Carroll «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «ο Picasso στην Κρήτη» που αναφέρεται στο μύθο του Μινώταυρου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266, 2410 623615, F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

 

 

 

18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Σαξόφωνα στο… δρόμο!

Στo πλαίσιo του Διεθνές φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από 19-22 Απριλίου και περιλαμβάνει διαγωνισμούς, συναυλίες, masterclasses, σεμινάρια, διαλέξεις, workshops, νέες τάσεις, νέα μοντέλα, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο στην οδό Βενιζέλου θα εμφανιστούν τα σύνολα:

sAx Appeal: Σύνολο Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την επιμέλεια του Θάνου Φυσέκη.

Atenaum Saxophone Quartet: με την επιμέλεια της Στέλλας Αραμπατζόγλου.

University of Huddersfild Saxophone Ensemble: με την επιμέλεια της Sarah Markham.

Η Λάρισα, άλλωστε, έχει δημιουργήσει παράδοση στις μουσικές στο δρόμο.

Όλοι οι πολίτες είναι προσκεκλημένοι στη γιορτή του Σαξοφώνου που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λάρισα.

Ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο Δημοτικό μας Ωδείο.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
17-04-2019
Προγραμματα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες και ανάγκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λάρισας

Προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες, ξεκινούν στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Τα προγράμματα υλοποιούνται στον πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τον συνεταιρισμός εργαζομένων “ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ”,που συστήθηκε από γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης και εμπειρία στο χώρο.

Η συνεργασία του συνεταιρισμού με το Δήμο Λαρισαίων αποσκοπεί στην προώθηση-καλλιέργεια του αθλήματος της κολύμβησης, τη σωστή σωματική εκγύμναση και αρμονική σωματική διάπλαση, καθώς και την κατάλληλη διαχείριση του υγρού περιβάλλοντος από τους αθλούμενους.

Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Μικρή πισίνα
• Baby swimming.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.
• Θεραπευτική κολύμβηση-Α.Μ.Ε.Α.

Μεγάλη πισίνα
• Ελεύθερη κολύμβηση-κοινό όπου παρέχονται και συμβουλές για το σωστό τρόπο κολύμβησης.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πρόσθετες πληροφορίες:
Γκόγκος Αθανάσιος: 6971720974.
Θεοδώρου Ελένη: 6947044233.
Χατζή Σοφία: 6936277706.

17-04-2019
Νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα

 

Με την παρουσίαση στο κοινό της επανασχεδιασμένης μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σχεδίασε και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.


Με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μαθητών στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση, «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα». Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μία βιωματική, διαδραστική ξενάγηση, να έρθουν σε επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας και να «δημιουργήσουν» το δικό τους έργο καθώς και να παρατηρήσουν και να εντοπίσουν λεπτομέρειες των έργων μέσα από προβολές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (the dark room).


Ημερομηνίες υλοποίησης:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 14/6/2019
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 31/5/2019

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 2410 – 621205 (Δευτ.-Παρ. 10:00 – 12:00)
Σχεδιασμός – υλοποίηση: Β. Μαργαριτοπούλου, Μ. Χαρισμανίδου, Γ. Χριστάκης

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Συστάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για τήρηση καθαριότητας οικοπέδων

Εν όψει της θερινής- αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Λαρισαίων, προσβλέπει στην καλή συνεργασία των δημοτών όσον αφορά στο σοβαρό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλης. Ιδιαίτερα στα σημεία όπου παρατηρείται πυκνή υψηλή βλάστηση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα βλάπτεται η αισθητική της πόλης και των κοινοτήτων μας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3463/ Δ.Κ.Κ. και του άρθρου 94 παρ. 26 του Ν. 3852/10 ο ιδιοκτήτης ή νομέας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το οικόπεδο πάντοτε καθαρό από χόρτα και ελεύθερο από απορρίμματα ακόμα και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους και να προβαίνει σε περιοδική καθαριότητα του χώρου. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους ευθύνη.

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
16-04-2019
Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας «Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι» (05/05/2019)

O Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων Σ.Ο.Λ., θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30, στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ., συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας με τα έργα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: «Ελεγεία» για έγχορδα, «Η λίμνη των κύκνων», Σουίτα μπαλέτου για ορχήστρα, Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, με σολίστ τον Δημήτρη Καρακαντά (βιολί) και μουσική διεύθυνση Χρήστου Κτιστάκη.


Ισχύουν κανονικά οι κάρτες των μελών του Συλλόγου, μετά από την έγκαιρη επιβεβαίωση της προσέλευσής τους.


Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από την Τρίτη 16 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 Απριλίου και από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη, από 10.00 έως 13.00.

16-04-2019
Ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου (17/04/2019, 19/04/2019)

Oι ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).

Οι γονείς και οι φίλοι του χορού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας που έχουν καταβάλει οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Θα ερμηνεύσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που έχουν δημιουργήσει οι δασκάλες τους κυρίες Ρίτσα Ζαχαρία, Αθηνά Μανώλη, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Κατερίνα Μπούτου, Δανάη Χριστακάκου, καθώς και αποσπάσματα από μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα κοστούμια είναι της κυρίας Ελένης Ψύρρα.

Χορεύουν οι τάξεις από Γ’ Δημοτικού και άνω, οι τάξεις του Γυμνασίου Λυκείου, καθώς η τάξη σύγχρονου χορού εφήβων και νέων.
Συμμετέχουν οι τάξεις του Φυτωρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

16-04-2019
Λαμπάδες της Λαμπρής στην πλατεία Ταχυδρομείου

Για τέταρτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας στην πλατεία Ταχυδρομείου, τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου, θα δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που θα πάρουν ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, θα προετοιμάσει τους φίλους του για τη Λαμπρή, μ' ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένοι από το χώρο του Μουσείου να γνωρίσουν τη δράση του.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς προσυνεννόηση με το Μουσείο.

16-04-2019
Παρουσιάζονται οι μελέτες για τη διαμόρφωση του ΕΘΙΑΓΕ

Εκδήλωση για την παρουσίαση από τους μελετητές των προτάσεων που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη "Διαμόρφωση της έκτασης ΕΘΙΑΓΕ στη Λάρισα", θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, στις 12.30 μ.μ. στο Μύλο Παππά, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο, παράλληλα με τη λειτουργία έκθεσης όλων των συμμετοχών, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή του Θωμά 5 Μαϊου.

15-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών
15-04-2019
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Απριλίου το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” που διοργανώθηκε για 14 χρονιά από την Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Με το σύνθημα “Μεγαλώνω διαβάζοντας” πάνω από 850 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 20 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς και εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Ειδικότερα: 714 μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 12ο, 19ο, 20ο, 22ο, 24ο, 26ο, 29ο και 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας επισκέφτηκαν το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τις βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου, τη βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” στη Χαραυγή και τη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας Αγγελική Δαρλάση, Παναγιώτα Πλησή, Γλυκερία Γκρέκου, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Εύη Γίτσα, Λίνα Μουσιώνη, η εικονογράφος Διατσέντα Παρίση και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου ειδική εκπαιδευτική δράση στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή 150 παιδιών από τα ΚΔΑΠ και ακολούθησε διάδραση στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των περαστικών και την διάχυση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου η οποία δραματοποίησε το νέο βιβλίο της "Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική ". Στην εκδήλωση συμμετείχαν μια πλειάδα ξεχωριστών συντελεστών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης: το ΠΟΚΕΛ, την Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας, τους συγγραφείς και δημιουργούς , τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους γονείς και παιδιά που υποστήριξαν τις δράσεις μας.

15-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Υπηρεσία Πρασίνου - Πρόσκληση σχολείων στη Βοτανική συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

ΠΡΑΣΙΝΟ = ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνει μια σειρά από επισκέψεις σχολείων στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, από 06/5/2019 έως και 31/07/2019.


Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.


Τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών σταθμών του δήμου και άλλων μη Κυβερνητικών οργανώσεων, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.


Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

12-04-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Σάββατο 13/04/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Μιαούλη (από Ηπείρου μέχρι Μανδηλαρά) λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης.

12-04-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 14:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης μνημείων και δημόσιων χώρων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική-γενική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (doc), πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

 

12-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημιουργίας Συστήματος Μηχανισμών Ενεργοποίησης και Συντονισμού Κρίσιμων Δράσεων κ.λ.π.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά επί τη βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, για το σύνολο της υπηρεσίας «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού
Σχεδίου Δημιουργίας Συστήματος Μηχανισμών Ενεργοποίησης και Συντονισμού Κρίσιμων Δράσεων/Ενεργειών των Υπηρεσιών του Δήμου για τη Πρόληψη, Αντιμετώπιση ή / και Διαχείριση Φυσικών και Τεχνολογικών απειλών, κινδύνων ή / και καταστροφών στο Δήμο Λαρισαίων».

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 17/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
«5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» - Το Πανόραμα βραβεύει τον Παντελή Βούλγαρη (12/04/2019)

Τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη θα βραβεύσει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 21:00, για την προφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο και γενικότερα στον ελληνικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του «5ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Θα προηγηθεί στις 20:00 master class από τον Παντελή Βούλγαρη, ενώ μετά τη βράβευση θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του «Τα πέτρινα χρόνια» με τους: Θέμιδα Μπαζάκα, Δημήτρη Καταλειφό, Μαρία Μαρτίκα, Ειρήνη Ιγγλέση, Γιάννης Ευδαίμων.


Υπόθεση
Το χρονικό μιας αγάπης και μιας δύσκολης εποχής της πατρίδας μας τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη μεταπολίτευση του '74, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού αριστερών που σ' αυτά τα είκοσι χρόνια συναντήθηκε μόλις τέσσερις φορές.

11-04-2019
Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου στη Λάρισα - (19-22/04/2019)

Τους καλύτερους σαξοφωνίστες θα φιλοξενήσει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα για τέταρτη φορά από τις 19 έως και 22 Απριλίου.

Τη διοργάνωση υπογράφει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Και φέτος, όπως πάντα, είναι καλεσμένοι σπουδαίοι παιδαγωγοί του σαξοφώνου, Έλληνες και ξένοι διεθνούς εμβέλειας.

Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ, θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς, τις συναυλίες, τα masterclasses, τα σεμινάρια, τις διαλέξεις, τα workshops, τις νέες τάσεις, τα νέα μοντέλα και να κάνουν μαθήματα με τους κορυφαίους του είδους.

Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αλλά και στους πεζόδρομους της πόλης.

Να σημειωθεί, ότι σπανίζουν πια τέτοιες εκδηλώσεις στη χώρα μας.

Πρόεδρος όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού θα είναι ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου, αντιπρόεδρος ο συνθέτης Βασίλης Κίτσος, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο καθηγητής σαξοφώνου του ΔΩΛ και εμπνευστής του φεστιβάλ Αθανάσιος Φυσέκης.

11-04-2019
«5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος», (11/04/2019)

Συνεχίζεται με επιτυχία το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στις 7.00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια με τους: Δημήτρη Καταλειφό, Φρανσουά Κλιζέ, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Μάνο Βακούση, Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Υπόθεση
Ένας εκκεντρικός, μοναχικός εγκληματολόγος αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας σειράς τελετουργικών φόνων, τους οποίους ο δράστης συνοδεύει με πυθαγόρεια ρητά.
Στις 9.00 μ.μ. μουσικό διάλειμμα με τον Αντώνη Ζαφειρίου.
Τέλος, στις 9.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Smac» του Ηλία Δημητρίου με τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννη Κοκιασμένο, Σταυρούλα Κοντοπούλου.
Υπόθεση
Η Ελένη, μια χειραφετημένη γυναίκα και πετυχημένη διευθύντρια τράπεζας, μαθαίνει πως έχει καρκίνο. Οι βεβαιότητές της κλονίζονται, αλλά η συναναστροφή της με τον «άστεγο της γειτονιάς» Αντρέα θα την κάνει να δει την πραγματικότητα με απρόβλεπτο τρόπο.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας, και θα τιμηθούν οι ηθοποιοί Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιάννης Κοκιασμένος.
Επίσης, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει για τον κινηματογράφο, ο πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε Δημήτρης Καλαντίδης.

10-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-04-2019
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων ο Σταύρος Θεοδωράκης

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» συναντήθηκε σήμερα στην Λάρισα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής, υποδέχθηκαν τον κ. Θεοδωράκη, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον επικεφαλής του «Ποταμιού» για όλο το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, με τον Απ. Καλογιάννη να σημειώνει πως αυτά τα χρόνια «απλώθηκε δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Προσέθεσε δε πως οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ολιστικά τις πληγές που άφησε η κρίση στην τοπική κοινωνία, ενώ ο κ. Θεοδωράκης έθεσε σειρά ερωτημάτων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε συζήτηση και για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού ως γνωστόν «Το Ποτάμι» στηρίζει την υποψηφιότητα του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

09-04-2019
0258 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

09-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών- εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-04-2019
Ταινίες χορού στο φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει»

Το φεστιβάλ χορού «Ο Μύλος χορεύει» που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα χορού OFF ART, στον Μύλο του Παππά από τις 7 έως και τις 14 Απριλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας χορού, παρουσιάζει το Διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού ATHENS VIDEO DANCE PROJECT (AVDP) on TouR, την Τετάρτη 10 Απριλίου στο ισόγειο του Μύλου του Παππά, με είσοδο ελεύθερη.


Το κοινό της Λάρισας, θα έρθει σε επαφή με ένα χαρακτηριστικό πρόγραμμα απ’ όλο τον κόσμο, επιλεγμένο από την ομάδα του φεστιβάλ.
Η επιλογή των ταινιών έγινε με βάση το θέμα της ΑΙΔΟΥΣ εμπνευσμένο απο το Φεστιβάλ OPEN NIGHTS vol 4, που "τρέχει" παράλληλα στην πόλη.
Τετάρτη 10/4 στις 20:30 μ.μ. - Μύλος του Παππά (κεντρικό κτήριο - ισόγειο).


Τη βραδιά ανοίγει η ομάδα σύγχρονου χορού της Ιατρικής σχολής και Βιοχημείας Λάρισας με μία παρουσίαση στην αυλή του Μύλου του Παππά.

 

09-04-2019
«5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» - Πρόγραμμα Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται με επιτυχία το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 5:15 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Με τους: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμο Μουμούρη.

Υπόθεση
Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

Θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Στις 8:15 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη «Το τέλος της αιωνιότητας».


Τέλος, στις 9:30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη. Με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρίου, Θέμιδα Μπαζάκα, Βασίλη Κουκαλάνι.


Υπόθεση
Ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια, ένας Σύριος πρόσφυγας που θέλει να φύγει από τη χώρα. Οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής.

09-04-2019
"Σιωπηλός Μάρτυρας" στον Μύλο του Παππά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – Παράρτημα Λάρισας διοργανώνουν μια εκδήλωση με επίκεντρο το ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου “Σιωπηλός μάρτυρας”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία και θα ακολουθήσει εισήγηση από τον καθηγητή κ. Βασίλειο Καρδάση, ιστορικό – πρόεδρο του Ε.Α.Π. και τον σκηνοθέτη Δ. Κουτσιαμπασάκο σχετικά με το ζήτημα της ιστορικής μνήμης και της μετα-χρήσης των ιστορικών κτιρίων.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία των φυλακών των Τρικάλων που λειτούργησαν για 110 χρόνια. Το 2006 η φυλακή κλείνει και έρχεται στο φως το οθωμανικό λουτρό του 16ου αι. πάνω στο οποίο χτίστηκε η φυλακή. Οι αφηγήσεις επτά ανθρώπων ρίχνουν φως στο παρελθόν και αναφέρονται σε προσωπικές ιστορίες εγκλεισμού, επιβίωσης αλλά και διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20:00 στον Μύλο του Παππά, στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου (κεντρικό κτήριο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

09-04-2019
Απόσπασμα πρακτικού Νο 13/2019, Αρ. απόφασης 245 με θέμα: Έκδοση ψηφίσματος για τη δέσμευση των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα της Αλβανίας

Για το κείμενο του πρακτικού, πατήστε ΕΔΩ

09-04-2019
«5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» - Πρόγραμμα Tρίτη 9 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται με επιτυχία το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Την Tρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 7:00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Τραγούδι: Χάρις Αλεξίου. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελαρίου, Ρηνιώ Κυριαζή, Δήμητρα Ματσούκα, Χρήστος Λούλης, Κων/νος Παπαχρόνης, Ειρήνη Ιγγλέση, Λένα Παπαληγούρα...

Υπόθεση

Κέρκυρα, αρχή του 20ου αιώνα. Ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων θυσιάζεται στον βωμό μιας ωμής οικονομικής συναλλαγής. Μέσα από την ένταση των ερωτικών σχέσεων και τα πάθη που αυτές προκαλούν εξελίσσεται η δραματική πτώση της αρχοντικής οικογένειας των Οφιομάχων και παράλληλα η άνοδος της νέας αστικής τάξης στην Ελλάδα.

Η ταινία κέρδισε δέκα βραβεία το 2008 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

9:20 μ.μ. Βράβευση της ηθοποιού Βέρας Κρούσκα.

Η Βέρα Κρούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Πήρε άδεια από την επιτροπή "εξαιρετικών ταλέντων" για να φοιτήσει στη σχολή του Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 15 χρονών.

Πήρε μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού και φωνητικής. Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο στο έργο "Σαράντα καράτια" πλάι στην Έλλη Λαμπέτη. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Κούνδουρο, Σταμάτη Φασουλή, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Αρμένη, Παντελή Βούλγαρη, Κοραή Δαματη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Γιώργο Ρεμούνδο.

Έχει λάβει μέρος σε 13 ταινίες με σημαντικότερες τις: "Όχι", "Χρυσομαλλούσα", "Ο ασυμβίβαστος", "Το αίμα των αγαλμάτων", "Και ξανά προς τη δόξα τραβά" κ.α.

Σε σίριαλ την έχουμε δει στα: "Το κορίτσι της Κυριακής", "Ο δρόμος χωρίς γυρισμό", "Εν Αθήναις", "Μεθυσμένη πολιτεία", "Οι εντιμότατοι", "Το ταξίδι", "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά", "Οι επαγγελματίες", "Αν υπήρχες θα σε χώριζα", "Γεώργιος Βυζηινός", "7 θανάσιμες πεθερές" και "Safe sex".

9:30 μ.μ. «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Με τους: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Τσορτέκης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης...


Υπόθεση
Ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του.

Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο ηθοποιός της ταινίας Μάκης Παπαδημητρίου.

 

09-04-2019
Ταινίες από το Φεστιβάλ Δράμας στο Γενί τζαμί

Στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας από τις 28 Μαρτίου -14 Απριλίου με βάση το Μουσουλμανικό τέμενος (Γενί τζαμί) αλλά και εκδηλώσεις στον Μύλο του Παππά και στο Stage, με θέμα την ΑΙΔΩ, ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παρουσιάζουν, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 20.30 στο Γενί τζαμί, επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από το τελευταίο Φεστιβάλ Δράμας.

Ταινίες που η θεματολογία τους περικλείει την έννοια της «αιδούς».

Το ωριαίο πρόγραμμα προβολής περιλαμβάνει τις παρακάτω ταινίες:

Fake News – Δημήτρης Κατσιμίρης
Άγγελος Νομάς- Σήφης Στάμου
Βασιλεία – Αναστασία Κρατίδη

Είσοδος ελεύθερη.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ OPEN NIGHTS vol.4:
https://www.facebook.com/events/417726658805276/

teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=d71mvMkw0lY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Wvf_UNFspeqct2mjnag8lwhIgbDYo19L6ticnvRdOU621S7OksrP8Ngo

08-04-2019
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ 01/01/2019 ΕΩΣ 31/03/2019 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
08-04-2019
"Ο Μύλος χορεύει" (07-14/04/2019)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας χορού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ χορού «Ο Μύλος χορεύει», στον Μύλο του Παππά από τις 7 έως και τις 14 Απριλίου 2019.
Τον καλλιτεχνικό συντονισμό και επιμέλεια, υπογράφει η ομάδα χορού OFF ART.

Το κέντρο του φετινού φεστιβάλ, είναι η δική του παραγωγή «3 βήματα μπροστά», μια παράσταση χορού εμπνευσμένη από το θέμα του 4ου φεστιβάλ Open Nights, την “Αιδώ” που «τρέχει» παράλληλα το ίδιο διάστημα στην πόλη.

Η παραγωγή αφορά στη δημιουργία τριών πρωτότυπων έργων μικρής διάρκειας από 3 χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής της Ελλάδας, με χορευτές από το δυναμικό της πόλης και της Θεσσαλίας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Απριλίου στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά με συμβολική είσοδο 5 ευρώ. Το ίδιο Σαββατοκύριακο, οι χορογράφοι θα εισηγηθούν σεμινάριο /masterclass βασισμένο στο ρεπερτόριο των παραστάσεων.

Επίσης φέτος, και για τρίτη συνεχή χρονιά, «Ο Μύλος χορεύει» φιλοξενεί στις 10 Απριλίου το φεστιβάλ ταινιών χορού ATHENS VIDEO DANCE PROJECT, με ταινίες χορού απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας σύγχρονους καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής σκηνής,

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. θα γίνουν ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο, ή έναντι συμβολικού αντιτίμου.

Τα ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια θα φιλοξενηθούν στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παππά, ενώ οι παραστάσεις στη Σκηνή Μπαλέτου, αλλά και στο Γενί Τζαμί στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ Open Nights.
Πρόγραμμα

Κυριακή 7/4
11:30- 13:00 (3ος όροφος) Σεμινάριο Σύγχρονου χορού -διδάσκει: Ελισάβετ Πλιακοστάθη (Αθήνα)
13:00- 15:00(3ος όροφος) Σεμινάριο Partnering-διδάσκει: Έφη Δήμου(Αθήνα)
Συμμετοχή: 12 ευρώ το ένα / 20 ευρώ και τα δύο
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6973401418 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα 8/4
19:30- 21:30 (3ος όροφος) Ανοικτό μάθημα/σεμινάριο SOMA - διδάσκουν: φωνή: Λίνα Νούτσου, κίνηση: Μαρία Ραπτοτάσιου- Ρούλα Καραφέρη
Συμμετοχή: δωρεάν
Τρίτη 9/4
18:30-20:00 (3ος όροφος) Ανοικτό μάθημα ενδυνάμωση/ σύγχρονος χορός αρχαρίων με την ομάδα OFF ART- διδάσκουν: Κατερίνα Χονδρού και Ρούλα Καραφέρη
Συμμετοχή: δωρεάν
Τετάρτη 10/4
18:30-20:00 (3ος όροφος) Ανοικτό μάθημα σύγχρονος χορός με την ομάδα OFF ART-διδάσκει: Ρούλα Καραφέρη
Συμμετοχή: Δωρεάν
20:15 (προαύλιος χώρος) Χορεύει η ομάδα σύγχρονου χορού της Ιατρικής & Βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
20:30 (ισόγειο) Προβολή ταινιών χορού του Φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT (AVDP)
Είσοδος δωρεάν
Πέμπτη 11/4

18:30-20:00(3ος όροφος) «Body image, δεδομένα πρότυπα και διατροφικές διαταραχές» Βιωματικό σεμινάριο χοροθεραπείας. Εισηγήτρια: Ρούλα Καραφέρη
Συμμετοχή: δωρεάν
Παρασκευή 12/4
20:30 (Γενί τζαμί, στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ open nights) SOMA, performance χοροθεάτρου (work in progress). Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου, Χορός- Ερμηνεία: Λίνα Νούτσου, Ρούλα Καραφέρη
είσοδος δωρεάν
Σάββατο 13/4
11:30-13:00 Masterclass σύγχρονου χορού : Ροδούλα Κουλιαμπέρη (Θεσσαλονίκη)
Συμμετοχή: 8 ευρω.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6908601999& Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20:30 (Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά) «3βήματα μπροστά» παράσταση χορού,
Είσοδος 5 ευρώ
Κυριακή 14/4
11:30-13:00 Masterclass σύγχρονου χορού: Δημήτρης Ράπτης (Αθήνα)
Συμμετοχή: 8 ευρώ

13:30-15:00 Masterclass αυτοσχεδιασμού και άμεσης σύνθεσης: Δέσποινα Καπουλίτσα(Θεσσαλονίκη)
Συμμετοχή: 8 ευρω
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:6908601999 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20:30 (Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά) «3βήματα μπροστά» παράσταση χορού,
Είσοδος 5 ευρώ

08-04-2019
Εμβολιασμός «εξπρές» για παιδιά ΡΟΜΑ

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των οικογενειών ΡΟΜΑ για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Πρόγραμμα «εξπρές» για τον εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε χθες το πρωί από το προσωπικό της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Από χθες και κάθε Τετάρτη του Απριλίου η παιδίατρος της ΤΟΜΥ Ειρήνη Σπανού και οι επισκέπτριες Υγείας θα καταγράφουν τα σωματομετρικά στοιχεία των παιδιών και μετά τον έλεγχο των ατομικών τους βιβλιαρίων θα προχωρούν στον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια μαζικού εμβολιασμού παιδιών ΡΟΜΑ στη Νέα Σμύρνη, καθώς από τους ελέγχους των ατομικών βιβλιαρίων τους εμφανίζεται αυξημένος αριθμός ανεμβολίαστων παιδιών, ενώ στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σχεδιάζεται ο εμβολιασμός ενηλίκων ΡΟΜΑ άνω των 60 χρόνων με τα εμβόλια του πνευμονιόκοκου και κατά του έρπη ζωστήρα.

Εντυπωσιακή ήταν χθες η ανταπόκριση των νεαρών μητέρων που έσπευσαν στο Κέντρο Κοινότητας της Νέας Σμύρνης να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να ζητήσουν πληροφορίες για μια σειρά προβλημάτων υγείας, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, καθώς και ομάδα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Κένυα για να παράσχουν ιατρική βοήθεια.

«Τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές. Και δεν είναι θέμα ατομικής προφύλαξης, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση της δημόσια υγείας σε μια εποχή που το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα...» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Πινακάς για να καταλήξει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την 4η ΤΟΜΥ, αποφάσισαν αυτή την εμβολιαστική δράση κοντά στα 11ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ΡΟΜΑ ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανεμβολίαστων παιδιών».

Προηγουμένως, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συγκέντρωσαν όλα τα βιβλιάρια εμβολίων όλων των μαθητών των δύο σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καταγράφτηκαν τα δεδομένα, έγινε στατιστική ανάλυση και, όπως ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης, διαπιστώθηκε η ανάγκη εμβολιασμού τους με το εμβόλιο έναντι ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας καθώς και άλλων εμβολίων του βασικού εθνικού προγράμματος.

(Άρθρο του Δ. Κατσανάκη, εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Πέμπτη 04/04/2019)

05-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 11/04/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-04-2019
Δωρεάν Εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζόμενους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Το Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει δωρεάν εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζόμενους. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 6 εργαστήρια ανέργων και 4 εργαζομένων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από μία (1) έως και τρεις (3) από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Εργαστήρια Ανέργων – πρωινές ώρες
Τετάρτη 17/4/2019 Πέμπτη 18/4/2019

09:30π.μ.-11:30π.μ     Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας

12:00 -14:00 Τεχνικές Πλοήγησης στην αναζήτηση εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα και Συνοδευτική επιστολή

09:30π.μ.-11:30π.μ. Ανάπτυξη δεξιοτήτων στη Λήψη Επαγγελματικής Απόφασης

09:30π.μ.-11:30π.μ. Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας

12:00-14:00 Τεχνικές Πλοήγησης στην αναζήτηση εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα και Συνοδευτική επιστολή

09:30π.μ.-11:30π.μ. Ανάπτυξη δεξιοτήτων στη Λήψη Επαγγελματικής Απόφασης

Εργαστήρια Εργαζομένων – απογευματινές ώρες
Τετάρτη 17/4/2019 Πέμπτη 18/4/2019

18:30-20:30 Διαχείριση Εργασιακού Άγχους

18:30-20:30 Ανάπτυξη δεξιοτήτων στη Λήψη Επαγγελματικής Απόφασης

18:30-20:30 Διαχείριση Εργασιακού Άγχους

18:30-20:30 Ανάπτυξη Ατομικού Συστήματος Σχεδιασμού Σταδιοδρομίας/Σταδιοδρομία Καριέρας

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στους χώρους του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (Παράρτημα Θεσσαλίας),Τζαβέλα 4, Τ.Κ. 41222, Λάρισα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ, 3ος όροφος, Λάρισα, τηλ. 2410680242, 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas, ή στο ΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, Τζαβέλα 4, Λάρισα , τηλ. 2410537489-90

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

05-04-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 10/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ