sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

27-06-2022
Χαμόγελα για την έναρξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»
 • Ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης,  με τη συμμετοχή 1.700 παιδιών στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους

Ξεκίνησε σήμερα το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών, τα οποία σε  τρεις περιόδους, από σήμερα  και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Για φέτος στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 1700 αιτήσεις, οι οποίες ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Σήμερα ξεκίνησε η  πρώτη περίοδος, σε 9 σημεία (δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και σχολεία), με αγιασμούς. Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τελέστηκε από τον σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννη της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

27-06-2022
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φορέων στη συνάντηση για “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”
 • Περισσότεροι από 100 φορείς συμμετείχαν στην συνάντηση για τη συνδιαμόρφωση του τοπικού σχεδίου για μια Κοινωνία Μάθησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση-συνάντηση της διευρυμένης επιτροπής “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” με τη συμμετοχή πάνω από 100 φορέων συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων και εθελοντικών οργανώσεων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 2 δύσκολα χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 - 2023. Το Σχέδιο Δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της και ότι η συνεργασία του Δήμου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας συνδιαμόρφωσαν την «Πόλη που Μαθαίνει». Χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου.

Στην εκδήλωση συμπεριλήφθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η πραγματοποίηση εργαστηρίων, όπου οι φορείς, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίησή της είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

24-06-2022
Έναρξη του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” - Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων συμμετοχής

Mε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, με συνολικό αριθμό 1.700 παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, την έναρξη του πετυχημένου προγράμματος "Κατασκήνωση στην Πόλη".

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικώς, ενώ εκείνοι που δήλωσαν τις επόμενες δύο περιόδους, θα ενημερωθούν επίσης με τηλεφωνική επικοινωνία σε άμεσο χρόνο.

Η έναρξη θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ ο επίσημος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στις 10:00 το πρωί με την παρουσία του Δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Οι γονείς, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίας στην τελετή του αγιασμού.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει”  αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους, 

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

Σημειώνεται πως για την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές, οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί και πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την πρώτη μέρα παρουσίας αρνητικό rapid ή self  test.

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ           Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                                                         

  

 

     ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

16-06-2022
Θεσσαλικό Θέατρο - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 - Πρόγραμμα

Για να δείτε το Πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2022
Δήμος Λαρισαίων - Περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Λαρισαίων, στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την περισυλλογή και την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και για την προσωρινή φιλοξενία (για αδέσποτα σκυλιά) στο καταφύγιο και την μετέπειτα επανένταξή τους.

Σε περίπτωση εντοπισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς που χρήζουν περισυλλογή και περίθαλψη σε περιοχές και συνοικίες που ανήκουν στα όρια του δήμου Λαρισαίων, παρακαλούμε τους δημότες να απευθυνθούν στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου:

 1. Τηλεφωνικά στο 2413-500-400 ή στο 2413-500-294, Δευτέρα ως Παρασκευή, 07:00πμ - 15:00μμ, ώστε να καταγραφεί το αίτημα και να διαβιβαστεί προς επίλυση στην αρμόδια Υπηρεσία (Κυνοκομείο)
 2. Με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω του site του δήμου στο πλαίσιο «Επικοινωνία»
 3. Μέσω της εφαρμογής Novoville, όπου οι δημότες μπορούν να δηλώσουν απευθείας το αίτημά τους στο δήμο, και να παρακολουθούν την εξέλιξή του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  • Δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής novoville στο κινητό (για iphone μέσω App Store και για android κινητά, μέσω Play Store)
  • Εγγραφή στο novoville (βάζουμε ένα email και έναν δικό μας κωδικό)
  • Καταγραφή του αιτήματος (βάζουμε διεύθυνση, περιγραφή του προβλήματος και αν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία).

28-04-2022
Τμήμα Εσόδων-Έκδοση Βεβαίωσης ΤΑΠ για μεταβιβάσεις ακινήτων με κατάθεση εγγύησης – Αρθ.76 Ν.4921/2022

Σε εφαρμογή των διατάξεων του αρθ.76 του Ν4921/2022, εναλλακτικά του ισχύοντος τρόπου έκδοσης Βεβαίωσης ΤΑΠ από το Τμήμα Εσόδων, αν το επιθυμεί ο μεταβιβάζων ή ο αποκτών ενός ακινήτου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων, έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον Δήμο, ως εγγύηση μέχρι την εκκαθάριση της οφειλής, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τρία τοις χιλίοις (3º/ºº) επί του τιμήματος της πώλησης ή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε κάθε άλλη περίπτωση μεταβίβασης.

Ο μεταβιβάζων υποχρεούται να υποβάλει στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων αίτηση με τα στοιχεία του καθώς και με τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, ώστε να αποδοθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, μέσω άμεσης έκδοσης ταυτότητας πληρωμής και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της οφειλής.

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ οικοπέδου (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ κτίσματος (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

ellas 2021 short

saata banner dimos

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

28-06-2022
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Μύλου του Παππά και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες και workshops.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας (#eyy2022), υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και  τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Unicef.

 Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις νέες και τους νέους της Λάρισας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη.

Ανοικτό κάλεσμα στις νέες και τους νέους της Λάρισας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, που διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Δήμο, απεύθυναν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και η πρόεδρος του Δ.Σ. Νεολαίας κ. Φωτεινή Μυσιρλή, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Β. Μόρας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, υπογράμμισε με έμφαση ότι η δημοτική αρχή επιζητά τον διάλογο με τη νεολαία και τις συνέργειες με τους φορείς της πόλης στοχεύοντας στη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και καινοτόμο δράση, το μοναδικό φεστιβάλ τέτοιου χαρακτήρα που πραγματοποιείται στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας τη σύμπραξη 20 και πλέον φορέων που μετέχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και την στήριξη από τη Unicef.

Η κα. Φωτεινή Μυσιρλή, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι να καταστεί ο θεσμός βιώσιμος. Η κα. Μυσιρλή, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους νέους, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης κλπ γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Φεστιβάλ θέλουμε να εκφραστούν όλοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, εξέφρασε τη χαρά του που το Φεστιβάλ δίνει χώρο στον αθλητισμό και σε αθλητικές δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΚΕΛ θα στηρίξει ενεργά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννης, η προισταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου κ. Στ. Μπαξεβάνου, και εκπρόσωποι φορέων της πόλης που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

 

Πρόγραμμα 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης

 

Pre- Festival Events

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 & ώρα 21:30  (Κεντρική Πλατεία)

 • Θεατρική Παράσταση «..και Γεννιόμαστε Ξανά» 

Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας- ΟΚΑΝΑ, Εργαστήρι Ζωής

 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 & ώρα 18:00  (Δημοτική Πισίνα Νεάπολης)

 • Τουρνουά Beach Volley

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 & ώρα 21:15  (Κεντρική Πλατεία)

 • Βραδινή Ποδηλατάδα

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

 

Συμμετοχή φορέων/ Festival’s Kiosks

 • Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & Unicef
 • Άγγελοι της Χαράς
 • Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)- Περιφερειακό Παράρτημα Θεσσαλίας
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων – Διεύθυνση Παιδείας
 • ΚΔΑΠΑμεαΑ Στήριξη
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Καινοτομία"
 • Μητροπολιτικό Κολλέγιο
 • Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων
 • Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
 • Joist Innovation Park
 • Make Use & LoudMouse Crew

 

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

19:00 – 21:00 (Κεντρική Σκηνή, Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • «Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας: η κινητήριος δύναμη της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά»

Κεντρική Εναρκτήρια Ομιλία

21:30 – 23:00 (Πλατεία Λαμπρούλη, Λόφος Φρουρίου)

Τελετή έναρξης: Συναυλία με τους ONIRAMA

Συνδιοργάνωση: UNICEF, Δήμος Λαρισαίων, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

18:30 – 19:30 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • Ελάτε να χορέψουμε παραδοσιακά, εργαστήριο παραδοσιακών χορών

Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

19:00 – 19:45 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Βιογραφικά Κόμικς και Προσωπική Έκφραση

LoudMouse Crew

19:00 – 20:00 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • Εργαστήρι εκφραστικής γραφής και δημιουργικής γραφής

Teach me how to Greek

19:30 – 20:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • ΣυμΒΙΩΝΩ, ΣυνΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΣυμΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ

Κ.Δ.Α.Π.Α.με.Α Στήριξη

19:30 – 20:30 (Προαύλιος χώρος Μουσείου Κούκλας)

 • Φροντίζω τον χώρο μου με το ΜΑΚΕ USE KIT

MAKE USE

19:30 – 21:30 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • Παίζουμε και μαθαίνουμε με την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Λαρισαίων

20:00 – 21:00 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας: Βιογραφικό Σημείωμα

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)- Περιφερειακό Παράρτημα Θεσσαλίας / Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων

20:30 – 21:30 (Προαύλιος χώρος Μουσείου Κούκλας)

 • Εργαστήρι Μουσικών Οργάνων/ Εργαστήρι ορχήστρας ανακύκλωσης

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ)

20:30- 22:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Θεατρική παράσταση «12 άβολες καρέκλες»

Θεατρική ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Σκηνοθεσία: Χριστίνα Βράκα

21:00 – 22:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • Αστροπαρατήρηση στην πόλη

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris

22:30 – 00:00 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • DJs, Music Event

 

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

18:30 – 20:00 (Αμφιθέατρο, 2ος Όροφος του Μύλου)

 • Στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση: Επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα"

Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)

19:00 – 20:00 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • "Η στέγαση ως κοινωνικό δικαίωμα": Το παράδειγμα του συνεταιριστικού εγχειρήματος κοινωνικής στέγασης "La borda" στη Βαρκελώνη

Νεολαία Σύριζα Λάρισας

19:00 – 20:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Ουσιαστική ισότητα των φύλων στην τοπική-πολιτική ζωή

Ανοιχτή συζήτηση 

19:30 – 20:30 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • "Εργαστήρι κίνησης & σύνδεσης με το περιβάλλον"

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ)

20:00 – 21:00 (Αμφιθέατρο, 2ος Όροφος του Μύλου)

 • Επιτυχία στο χώρο εργασίας: δεξιότητες και ψυχική ευεξία

Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED)

20:15 – 21:15 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Σχεδιάστε την δική σας επιχείρηση!

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Καινοτομία"

20:30- 22:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Θεατρική παράσταση «12 άβολες καρέκλες»

Θεατρική ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Σκηνοθεσία: Χριστίνα Βράκα

20:30 – 21:30 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • Προβολή ταινιών μικρού μήκους

21:00 – 22:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • Αστροπαρατήρηση στην πόλη

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris

22:00 – 00:00 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 

Τελετή λήξης: Local Bands, Music Event

Τέλμα, Εναλλάξ, Secret theory

 

Χορηγός: Ζυθοποιία Πηνειού – LOLA Beer

Χορηγοί Επικοινωνίας: Radio Polis 99,4 - Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93,6 - Athens Voice - Πολιτεία Λαρισαίων - Larissanet

27-06-2022
Χαμόγελα για την έναρξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»
 • Ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης,  με τη συμμετοχή 1.700 παιδιών στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους

Ξεκίνησε σήμερα το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών, τα οποία σε  τρεις περιόδους, από σήμερα  και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Για φέτος στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 1700 αιτήσεις, οι οποίες ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Σήμερα ξεκίνησε η  πρώτη περίοδος, σε 9 σημεία (δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και σχολεία), με αγιασμούς. Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τελέστηκε από τον σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννη της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

27-06-2022
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φορέων στη συνάντηση για “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”
 • Περισσότεροι από 100 φορείς συμμετείχαν στην συνάντηση για τη συνδιαμόρφωση του τοπικού σχεδίου για μια Κοινωνία Μάθησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση-συνάντηση της διευρυμένης επιτροπής “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” με τη συμμετοχή πάνω από 100 φορέων συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων και εθελοντικών οργανώσεων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 2 δύσκολα χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 - 2023. Το Σχέδιο Δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της και ότι η συνεργασία του Δήμου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας συνδιαμόρφωσαν την «Πόλη που Μαθαίνει». Χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου.

Στην εκδήλωση συμπεριλήφθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η πραγματοποίηση εργαστηρίων, όπου οι φορείς, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίησή της είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

27-06-2022
Τελική Διακρατική Συνάντηση του έργου Food Corridors στην Πορτογαλία

Κατά το χρονικό διάστημα 24-27 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Coimbra της Πορτογαλίας η τελική Διακρατική Συνάντηση του έργου “FOOD CORRIDORS”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT III. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων με σκοπό την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου από την Coimbra (Πορτογαλία), το Tartu (Εσθονία), τη Λάρισα (Ελλάδα), το Kranj (Σλοβενία), το Szécsény (Ουγγαρία), την Alba Iulia (Ρουμανία) και την περιοχή της Bassa Romagna (Ιταλία).

Στο πλαίσιο της συνάντησης διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με επίκεντρο τις δημόσιες πολιτικές σχετικά με τα τρόφιμα και τη σύνδεσή τους με τους στόχους του έργου, ενώ μέσα από επισκέψεις σε τοπικές δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και συναντήσεις εργασίας με φορείς της περιοχής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τοπικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με το Σχέδιο Δράσης της Coimbra αναφορικά με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η τελική εκδήλωση του έργου ολοκληρώθηκε με την εταιρική συνάντηση των μελών του δικτύου η οποία αφορούσε σε διοικητικά και οικονομικά θέματα καθώς και στον προγραμματισμό των επιμέρους δράσεων για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως τόνισε η κα Ρίτα Απρίλη, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία παρέστη στη Διακρατική Συνάντηση ως μέλος της Ομάδας Εργασίας του Δήμου Λαρισαίων, «η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράσεις εξωστρέφειας και η ανάπτυξη συνεργειών μέσα από έργα όπως το FOOD CORRIDORS συντελούν στην ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα,  στην ενίσχυση της παραγωγής και στην ενδυνάμωση της τοπικής ταυτότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται με άξονα την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Λεπτομέρειες για το έργο “FOOD CORRIDORS” διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων  https://www.larissa.gov.gr/el/food-corridors

Πληροφορίες: Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων (Λία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου | τηλ.: 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

24-06-2022
Έναρξη του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” - Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων συμμετοχής

Mε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, με συνολικό αριθμό 1.700 παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, την έναρξη του πετυχημένου προγράμματος "Κατασκήνωση στην Πόλη".

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικώς, ενώ εκείνοι που δήλωσαν τις επόμενες δύο περιόδους, θα ενημερωθούν επίσης με τηλεφωνική επικοινωνία σε άμεσο χρόνο.

Η έναρξη θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ ο επίσημος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στις 10:00 το πρωί με την παρουσία του Δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Οι γονείς, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίας στην τελετή του αγιασμού.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει”  αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους, 

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

Σημειώνεται πως για την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές, οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί και πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την πρώτη μέρα παρουσίας αρνητικό rapid ή self  test.

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ           Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                                                         

  

 

     ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

24-06-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 28/06/2022, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-06-2022
Στη Λάρισα η 4η Διακρατική Συνάντηση του έργου Solidart

Ο Δήμος Λαρισαίων, διοργάνωσε από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2022 την 4η Διακρατική Συνάντηση του  έργου «Solidart - Network for the youth debate about the solidarity in crisis times, through creativity and art» το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «Europe For Citizens-Ευρώπη για τους Πολίτες» και βασίζεται στο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των νέων της Ευρώπης για την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης. Στόχος του είναι να εμπλέξει νέους από τις οκτώ χώρες του εταιρικού σχήματος, που ζουν την κρίση με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης που τους είναι οικείοι όπως οι νέες τεχνολογίες, καλλιτεχνική έκφραση κτλ, για να αναπτυχθεί μια πολυπολιτισμική συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις στην ΕΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης προσεγγίστηκε το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στα εδάφη της Ε.Ε., μέσα από στοχευμένες χρηματοδοτήσεις και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην στάση της Ευρώπης απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης παρουσίασε στους εταίρους τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, την πρωτοβουλία της «Πόλης που Μαθαίνει», του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» και του προγράμματος «ESTIA” ενώ ακολούθως συμμετείχε στις συζητήσεις με τους λοιπούς συμμετέχοντες, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κο Γιώργο Σούλτη.

Τέλος, οι εταίροι του έργου «Solidart», συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις που διοργάνωσε το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων, στο χώρου του στο Φεστιβάλ Πηνειού, όπου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο και τα αποτελέσματα του στους Λαρισαίους πολίτες, με την ενεργή συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας.

Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους:

Συντονιστής: Δήμος Grosuplje (Σλοβενία).

Λοιποί εταίροι: Fajub - Federaçao das Associações Juvenis do Distrito de Braga (Πορτογαλία) WIPSEE (Γαλλία) Δήμος Dolores (Ισπανία) FUNDACJA AUTOKREACJA (Πολωνία) Bulgarian Youth Association (Βουλγαρία) Preili County Council (Λετονία) Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα).

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, τηλ. 2413-500237 | email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

24-06-2022
Συνάντηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, πραγματοποίησε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων στο γραφείο του.

Οι νέοι ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη για τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και τη συνολική πορεία του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης παρουσίασαν την έως τώρα προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης και προσκάλεσαν τον κ. Καλογιάννη να κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ.

Ο ίδιος με τη σειρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση και τον ενθουσιασμό του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, τη στήριξή του συνολικά στις δράσεις του δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα στους νέους σε ό, τι και αν χρειαστούν.

24-06-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 29/06/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

24-06-2022
Με Αλκίνοο Ιωαννίδη κι άλλες τέσσερις συναυλίες ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Πηνειού (τελευταία ημέρα)

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, αρκεί να τελειώνουν καλά!

Και το Φεστιβάλ Πηνειού ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου με τον καλύτερο τρόπο!

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη «Εκτός τόπου και χρόνου» στην Κεντρική Σκηνή στις 22:00, στη Σκηνή Β΄ στις 18:00 Bakerman, στις 20:00 Dualism aka Spyros Lourgiotis, στις 21:30 ο Dj από το Ισραήλ Guy J και στη Σκηνή Γ΄ ο Στάθης Σταμελόπουλος και οι φίλοι του.

Ο Αλκίνοος, μας λέει πως “Φέτος, παίζουμε ξανά μαζί για να γιορτάσουμε το εδώ και τώρα!

Παίζουμε ξανά μαζί σε μια ηλεκτρική γιορτή, τραγουδώντας όσα μας φέρνουν σήμερα εδώ. Για να μοιραστούμε όσα ζήσαμε στο χθες κι όσα ονειρευόμαστε για το αύριο. Αλλά, κυρίως, για να συναντηθούμε στην παρούσα στιγμή! Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν!

Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα.

Και γιατί μας λείψατε!”

Κι εμάς μας έλειψες, Αλκίνοε!

Μαζί του: Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο, Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

O Bakerman (a.k.a. Χρήστος Πετρακίδης) αγαπά τα set με βινύλια, παίζει μουσική απ’ όλες τις δεκαετίες, τις μουσικές γενιές και είναι μία ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια.

Ο Σπύρος Λουργιώτης έχει γεννηθεί στην Πρέβεζα και σπούδασε στη Λάρισα όπου και ξεκίνησε να παίζει μουσική.

Έχει περάσει απ’ όλα τα ξεχωριστά open air ή κλειστά parties που έχουν δημιουργηθεί στη Θεσσαλία, με τα set να ξεχωρίζουν για τον ρυθμό τους. Η Μύκονος και η Αθήνα είναι πλέον η μουσική του βάση. Scarpa Mykonos, Iguazu Athens, Juan Rodriguez, couler locale, strictly.128, Athens Pride, Senses, Fnight_PARTIES. κ.α.

Η πραγματική ομορφιά της ηλεκτρονικής μουσικής είναι ότι δεν έχει όρια. Αυτή είναι και η αρχή του Guy J που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους και επιδραστικότερους καλλιτέχνες της techno μουσικής.

Ο Guy J έχει μια τεράστια δισκογραφία που παρουσιάζεται σε μια εκλεκτική λίστα παγκοσμίου φήμης δισκογραφικών. Έχει εκτοξεύσει τη Lost & Found και την έχει κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή brand της underground σκηνής. Ενώ τα γεμάτα ένταση και ρυθμό party του, τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο αγαπητούς παγκοσμίως καλλιτέχνες. Πάρτι γεμάτα με house, trance & techno σε όλο τον κόσμο.

Με ένα πρόγραμμα τραγουδιών, ποιοτικών Ελλήνων συνθετών, σύγχρονων και παλαιότερων, θα μας ψυχαγωγήσουν, ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης Σταμελόπουλος και η παρέα του, ο οποίος θα παρουσιάσει και κάποιες από τις δημιουργίες του που πρόσφατα ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Μουσείου "Βασίλης Τσιτσάνης".

Η ορχήστρα αποτελείται από έμπειρους Λαρισαίους μουσικούς οι οποίοι είναι:

Μοχλούλης Αχιλλέας: Μαέστρος-πιάνο, Δημητρίου Βαγγέλης: Κιθάρα-τραγούδι, Μανώλης Ντάλλας: Ακορντεόν, Mariachi Marcello: Κιθάρα-τραγούδι, Παπαρίζος Θεόδωρος: Μπουζούκι, Σταμελόπουλος Στάθης: Τραγούδι- μπαγλαμά, Γκατζά Έλενα: Τραγούδι (φιλική συμμετοχή).

Ραντεβού του χρόνου! Πού αλλού; Στο ποτάμι!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

22:00 Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΣΚΗΝΗ Β΄

18:00 Bakerman

20:00 Dualism aka Spyros Lourgiotis

21:30 Guy J (IL)

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:30 Στάθης Σταμελόπουλος – Los Mariachis και Φίλοι

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Leroy Merlin - DIY Κατασκευές by #HOMISTAS lab

Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος - Ομορφιά DIY: Πολύτιμα μυστικά & έξυπνα tips για φυσική ομορφιά προσώπου, αναζωογόνηση σώματος και trendy μαλλιά και νύχια.

ΙΕΚ Δήμητρα - Μαγική φωτογραφίας | Άρωμα Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας - Ένα αναμνηστικό από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής

Λέσχες Πολιτισμού - Φανταστικά καλοκαιρινά φαναράκια

ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων - “Φτερά μου… τα δικαιώματά μου”

Εστία Λαογραφίας και Τέχνης Δρώμενων - Το δικό μου θέατρο σκιών | Παράσταση θεάτρου Σκιών

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center - Ας ονειρευτούμε την Ονειρούπολη...!

Εργαστήρι Καλικατζούρα - Θεατρικό παιχνίδι | Κατασκευές

ΚΔΑΠ Πράματα και Θάματα - Καράβι καραβάκι | 3D παγωτό χωνάκι | Διακοσμητικό φαναράκι

ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας - Ρομποτική | Μουσικά στεφάνια | Φτιάχνω το μπλουζάκι μου | Χορεύω… χορεύω! | Facepainting

ΚΔΑΠ Η παρέα μας - 1,2,3 Φύγαμε | Αθλοπαιδιές | Παραδοσιακά παιχνίδια | Δροσιστική, σπιτική λεμονάδα

Δημιουργική Πόρτα - Pot-purri δημιουργίας

ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Κατασκευή ενυδρείο | Αυτοσχέδια παιχνίδια και παντομίμα | Κηπουρική με πολύχρωμα λουλούδια | Μοντέρνος χορός - Hip Hop | Junior master chef | Face Painting

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Smart Stars - Γνωρίζουμε την Αμερική και ζωγραφίζουμε

Δημοσθένης Χαρούλης “Αίσωπος” - Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση - Παραολυμπιακά αγωνίσματα και αθλοπαιδιές | Επίδειξη Ταεκβοντό

Εξάντας ΚοινΣΕπ - Παιχνίδια δημιουργικής γραφής με το "Ζάρι των λέξεων" | Παιχνίδια αλγοριθμικής λογικής και ρομποτικής | Παιχνίδια για την ισότητα των φύλων

Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Σεμινάριο σωστής χρήσης εργαλείων μοντελισμού

ΚΔΑΠ playSTREAM - Δημιουργώντας με το minecraft

Θανάσης Καραμπάλιος & Μάριος Μπόρας - Τα πενάκια του Πηνειού

Κοινωνικό ΕΚΑΒ - Μοιραζόμαστε τα Γυαλιά μας!

ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - PlanetBook

έναρξη μετά τις 19:00

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Ειρήνη με… πηλό

Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένας Μύλος στο ποτάμι

Project Ιππόκαμπος - Superhero armbands

Art Gate - Το στέκι των εφήβων | Street batlle dance style| Τουρνουά tichu & τάβλι

Ομάδα Έκφραση - Στου ποταμού τις όχθες οδοιπορώ και εξερευνώ, παίΖΩ και δημιουργώ

έναρξη μετά τις 20:00

Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - Το καλοκαίρι του Βιβλιοπόντικα

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη - Παίζω Πινγκ Πονγκ

Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής - Μαθαίνω για το Παγκράτιο

Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας – Γνωριμία με την ορειβασία και την χιονοδρομία | Τοίχος αναρρίχησης

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας - Δράσεις

iGem Thessaly - Το οικοσύστημα του ποταμού

ΚοινΣΕπ Έναστρον - Παρατήρηση του Ήλιου με ηλιακό τηλεσκόπιο | Παρουσίαση “Οι αστερισμοί και οι μύθοι τους”

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Έκθεση με Προσωπικά Portfolio

Φωτογραφική Ομάδα f+ - Φωτογραφίζοντας με μια Camera Obscura | Εισαγωγή στη φωτογραφία | Matchbox Pinhole Camera Project | Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων - "Το μυστήριο με το ύπουλο σπανάκι" Διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FOOD CORRIDORS

έναρξη μετά τις 19:00

Musica Radio - Live open air studio

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας - Ερασιτεχνική αστρονομία | Αστροβραδιά

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ - Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας και Μέτρηση Ακτινοβολίας Κινητών

Cineπαρμένος - Παραμύθι και κόμικς

Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών - Βασική υποστήριξη ζωής & αντιμετώπιση πνιγμονής σε παιδιά και βρέφη

Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας ΕΠΑΨΥ - Δημιουργική απασχόληση και κατασκευές

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών - Πνιγμονή | Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

**ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα

23-06-2022
Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Λάρισα

Συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΚΑΕ Λάρισα κ Θεόδωρο Ριζούλη είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ο δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ριζούλη για την εντυπωσιακή φετινή πορεία της ομάδας της Λάρισας, στο πρωτάθλημα Basket league.

O δήμαρχος τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της παρουσίας της ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην πρώτη κατηγορία και απηύθυνε κάλεσμα τους οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της πόλης να στηρίζουν την προσπάθεια, σύμφωνα με το πλαίσιο που παρουσίασε ο κ. Ριζούλης σε πρόσφατη σχετική συνέντευξη τύπου. Επίσης ο Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της στήριξης της ομάδας με τη μαζική παρουσία των Λαρισαίων φιλάθλων στο γήπεδο από την αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, οι Απ. Καλογιάννης και Θ. Ριζούλης συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος μπορεί να στηρίξει την ομάδα, στο πλαίσιο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, καταστημάτων και διαφημίσεων κ. Μιχ.  Αναστασίου και ο στενός συνεργάτης του κ. Ριζούλη και διοικητικό στέλεχος της της ΚΑΕ Λάρισα κ. Γιάννης Ράγκος.

23-06-2022
Αποτέλεσματα της υπ αριθμ. 23526/31.05.2022 πρόσκλησης τπου Δήμου Λαρισαίων για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με δύο (2) άτομα για τη διαχείριση του έργου "Consulting Euth"
23-06-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 24/09/2022, ώρα 08:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιουνίου και από ώρα 8:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω οδούς:

 • Καλλιθέας (από αριθμό 37 έως τέρμα)
 • Στουρνάρα
 • Κρανώνος (από αριθμό 10 έως 36)
23-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
23-06-2022
Με Ελευθερία Αρβανιτάκη, Numa Crew από την Ιταλία, Blend Mishkin και Πεντόβολο συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πηνειού (3η ημέρα)

Το Φεστιβάλ Πηνειού συνεχίζει δυναμικά την Πέμπτη 23 Ιουνίου με ένα πραγματικά ποικίλο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει στην Κεντρική Σκηνή στις 22:00 την Ελευθερία Αρβανιτάκη, στη Σκηνή Β΄ στις 20:30 τους Numa Crew από την Ιταλία και στις 22:00 τους Blend Mishkin and Roots Evolution και στη Σκηνή Γ΄ στις 21:30 το ιδιαίτερο Πεντόβολο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελευθερία μας, που ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από τη μαγεία των ζωντανών της εμφανίσεων και των μεγάλων της τραγουδιών, μας καλεί να ξαναβρεθούμε μαζί της, για να ξαναζήσουμε τον παλμό των «δυνατών» συναυλιών της.

Από το «Κόκκινο Φουστάνι» ως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» κι από τις λαϊκές μπαλάντες του κορυφαίου Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του νεότερου Θέμη Καραμουρατίδη, από το Πράσινο Ακρωτήρι ως τα Αρμένικα που μας έμαθε να αγαπάμε κι από τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και του Μιχάλη Γκανά ως τον σύγχρονο λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Μωραϊτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα χρώματα της μουσικής της, γεμάτη από τραγούδια που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος.

Οι Numa Crew είναι μια κολεκτίβα από DJs , παραγωγούς MCs και είναι οι πρωτοπόροι της Ιταλικής Dubstep σκηνής και ένα από τα σημεία αναφοράς της underground μουσικής σκηνής της χώρας.

Η μουσική τους επικεντρώνεται στον Bass ήχο, με μεγάλο εύρος επιρροών που ξεκινά από Dub & Reggae και Grime, UK Garage που περνά από την Jungle και την Drum ‘n Bass.

Η κολεκτίβα, συστάθηκε το 2005 στην Φλωρεντία, ξεκινώντας να κυκλοφορεί 12ιντσα βινύλια.

Οι Numa Crew εμφανίζονται σε σταθερή βάση, σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία σε φεστιβάλ όπως το Outlook Festival, Boomtown Fair, Fusion Festival κ.α.

Το 2014 συμμετείχαν με την Elastica Records στο Red Bull Music Academy Culture Clash στο Μιλάνο

Παραγωγός, DJ και μουσικός από την Ελλάδα, ο Blend Mishkin έχει δουλέψει με πολλούς καλλιτέχνες από τον χώρο της Reggae, της Dancehall και της Hip Hop σκηνής. Ο Carlton Livingston, o Screetchie Dan, ο Tippa Irie, o Jamalski, o Gappy Ranks και o Skarra Mucci είναι μερικοί από αυτους, ενώ διαθέτει μια πλούσια συλλογή remix που έχει επιμεληθεί για μπάντες και καλλιτέχνες όπως ο Luciano, oι Ward 21, oι Dub Pistols, o Mr. Williamz, o Max Rubadub, o DJ Spooky και ο Wax Taylor.

Τα δέκα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή σε των φεστιβάλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο ως dj, όσο και με την μπάντα του Roots Evolution, με εμφανίσεις στα Boomtown Fair(UK), Uprising Festival (Slovakia), Overjam Reggae Festival (Slovenia), Gampel Open Air (Switzerland), One Love Festival (UK), Neversea Festival (Romania), Backstage (DE), Hootanany (UK).

Τέλος στη Σκηνή Γ΄ στις 21:30, το Πεντόβολο αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως η παρθένα µατιά στο χιλιοειδωµένο, δεν ανήκει πουθενά και απευθύνεται σε όλους. Τα όργανα του συγκροτήματος, (τετράχορδο, ακορντεόν, κρουστά, κοντραµπάσο, καβάλ, φωνή) γίνονται φορείς ενός νέου ήθους, µιας σύγχρονης µυθολογίας και έτσι προκύπτει ένας ήχος πρωτάκουστος.

Καλή διασκέδαση!

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

22:00 Ελευθερία Αρβανιτάκη

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:30 Numa Crew (IT)

22:00 Blend Mishkin and Roots Evolution

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:30 Πεντόβολο

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Leroy Merlin - DIY Κατασκευές by #HOMISTAS lab

Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος - Παιχνίδια τεχνικής και μουσικής ευφυΐας για κάθε ηλικία

ΙΕΚ Δήμητρα - Μαγική φωτογραφίας | “Γράφουμε με την καρδιά μας συνομιλώντας με το περιβάλλον” Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας – Ένα αναμνηστικό από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής

Λέσχες Πολιτισμού - Φανταστικά καλοκαιρινά φαναράκια

ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων - Φτερά μου… τα δικαιώματά μου

Εστία Λαογραφίας και Τέχνης Δρώμενων - Η λαϊκή τέχνη στα διακοσμητικά πιάτα | Παίζω παραδοσιακά | Χορεύουμε στην όχθη

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center - Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού των φανταστικών λέξεων!

Εργαστήρι Καλικατζούρα - Ομαδικά παιχνίδια | Κατασκευές | Μενού πικ-νικ

ΚΔΑΠ Πράματα και Θάματα - Το κέντημα της αγάπης | Φτιάχνω το δικό μου Slime | Ο φίλος μας ο δράκος

ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας – Μουσικοκινητική | Κηπουρική | Survivor games | Μαθαίνουμε σκάκι | Facepainting

ΚΔΑΠ Η παρέα μας - Έφτασε η ώρα των αισθήσεων | Το χαλασμένο φαξ | Τι έχει μέσα το κουτί; | Στιγμές δροσιάς με frozen paint | Νούλης, ο Μπαλονούλης

Δημιουργική Πόρτα - Κάνε γνωριμία & πιάσε φιλία με έναν καλλιτέχη της Pop Art

ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Μουσικοκινητικά παιχνίδια | Φτιάχνω την δική μου σπιτική πλαστελίνη | Survivor games | Κατασκευή τρισδιάστατα ψάρια | VR games | Face Painting

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Smart Stars - Τσάι και shortbreads

Δημοσθένης Χαρούλης “Αίσωπος” - Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση - Χοροί μοντέρνοι και παραδοσιακοί | Θέατρο σκιών | Βιωματική εμπειρία αναπηρίας “Μπαίνω για λίγο στη θέση σου”

Εξάντας ΚοινΣΕπ - Παιχνίδια δημιουργικής γραφής με το "Ζάρι των λέξεων" | Παιχνίδια αλγοριθμικής λογικής και ρομποτικής | Παιχνίδια για την ισότητα των φύλων

Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Σεμινάριο αερογράφου για το βάψιμο του μοντέλου και επίδειξη

ΚΔΑΠ playSTREAM - Ταξίδι στους αρχαίους πολιτισμούς

Θανάσης Καραμπάλιος & Μάριος Μπόρας - Τα πενάκια του Πηνειού

Κοινωνικό ΕΚΑΒ - Φροντίζοντας το «σπίτι» μας! Η αλληλεπίδραση με τη μητέρα γη κι η αγάπη που

μας χαρίζει απλόχερα!

ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - Τυφλόμυγα… αλλιώς

έναρξη μετά τις 19:00

Kyvos Inc. - Εκτυπώνουμε Ιστορίες με την μέθοδο της μεταξοτυπίας

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Ειρήνη με… πηλό

Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένας Μύλος στο ποτάμι

Project Ιππόκαμπος - Graffiti: Σχεδιασμός γραμμάτων με στοιχεία κόμικ

Art Gate - Το στέκι των εφήβων | Θεατρικές ασκήσεις | Skill games | Τουρνουά tichu & τάβλι

Ομάδα Έκφραση - Στου ποταμού τις όχθες οδοιπορώ και εξερευνώ, παίΖΩ και δημιουργώ

έναρξη μετά τις 20:00

Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - Το καλοκαίρι του Βιβλιοπόντικα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη - Παίζω Πινγκ Πονγκ

Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής - Μαθαίνω για το Παγκράτιο

Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας – Γνωριμία με την ορειβασία και την χιονοδρομία | Τοίχος αναρρίχησης

έναρξη μετά τις 19:00

Aerial Yoga-Dance by Elena Karavide

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας - Δράσεις

iGem Thessaly - Το οικοσύστημα του ποταμού

ΚοινΣΕπ Έναστρον - Παρουσίαση “Η θέση του ανθρώπου στο σύμπαν και η σχέση του με αυτό”

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας - Παιχνίδια του Κόσμου

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Έκθεση με Προσωπικά Portfolio

Φωτογραφική Ομάδα f+ - Φωτογραφίζοντας με μια Camera Obscura | Εισαγωγή στη φωτογραφία | Matchbox Pinhole Camera Project | Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων - "Διατροφούπολη. Τρώω υγιεινά και τοπικά" Διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος FOOD CORRIDORS

έναρξη μετά τις 19:00

Musica Radio - Live open air studio

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας - Ερασιτεχνική αστρονομία | Αστροβραδιά

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ – Επίδειξη Καλοκαιρινού Μακιγιάζ | Ενημέρωση για την Αντηλιακή Προστασία | Μαθαίνω να Φτιάχνω Κοτσίδες

Cineπαρμένος - Συνεντεύξεις και Θέατρο

Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών - Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας ΕΠΑΨΥ - Αφήγηση αναγνωσμάτων

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών - Αντιμετώπιση καταγμάτων με ενδεικνυόμενα και ιδία μέσα

23-06-2022
Σε έργα της ΔΕΥΑΛ ο Απ. Καλογιάννης

Τις εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και στη συνέχεια ασφαλτόστρωσης του συνόλου σχεδόν του οδικού δικτύου στις συνοικίες Ν. Σμύρνης και Αγ. Αθανασίου από τη ΔΕΥΑΛ, βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Απ. Καλογιάννης.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο Δ. Μαβίδη και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΛ για την πρόοδο των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης το οποίο εξελίσσεται εδώ και περίπου οκτώ χρόνια σ’ ολόκληρη την πόλη με προϋπολογισμό στην παρούσα φάση 6,5 εκατ. ευρώ. Μετά τις τομές, η ΔΕΥΑΛ προχωρά στην πλήρη ασφαλτόστρωση του δρόμου στον οποίο έγιναν οι εργασίες και όχι μόνο στα τμήματα του οδοστρώματος που πραγματοποιήθηκαν οι τομές, αποδίδοντας έτσι στους κατοίκους το καλύτερο δυνατό τεχνικό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο έργο στις συνοικίες της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο και τις συνοικίες. Το έργο αυτό ξεκίνησε εδώ και χρόνια και αναμένεται μέσα στην επόμενη θητεία να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της πόλης, προσφέροντας ακόμα ποιοτικότερο νερό στους δημότες και σύγχρονους αστικούς δρόμους, κάτι που είχε να συμβεί για δεκαετίες.

Το πρόγραμμα της αντικατάστασης των δικτύων έχει ήδη ολοκληρωθεί στις συνοικίες Ν. Σμύρνης, Φιλιππούπολης, Αγ. Αθανασίου, Λαχανόκηπων και Ανθούπολης, ενώ θα προχωρήσει άμεσα στις συνοικίες της Χαραυγής, στο κέντρο της Λάρισας, στο Λειβαδάκι και τον Αγ. Θωμά.

22-06-2022
Ετοιμότητα για τους αστέγους λόγω καύσωνα

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων γίνεται γνωστό ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για την προστασία των αστέγων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, θα λειτουργήσει κλιματιζόμενος, φυλασσόμενος χώρος στην οδό Αχιλλέως 26, στη συνοικία της Ανθούπολης.

Οι άστεγοι και όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, θα έχουν την δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ θα προσφέρονται κρύα ροφήματα.

Για τον εντοπισμό και ενημέρωση των αστέγων, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί από τη Διεύθυνσή μας τηλεφωνική γραμμή (6970 236181), όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται αστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

22-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-06-2022
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού - Προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το υπόδειγμα της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

22-06-2022
Με Νίκο Πορτοκάλογλου κι άλλες τέσσερις συναυλίες συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πηνειού (2η ημέρα)

Μπορεί να αντισταθεί κανείς;

Μετά την θριαμβευτική έναρξη το Φεστιβάλ Πηνειού συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά με πέντε συναυλίες στις τρεις Σκηνές του και ατέλειωτες καλλιτεχνικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες όλοι μπορούν να συμμετέχουν στα περίπτερά του.

Στην Κεντρική Σκηνή στις 22:00 έρχεται ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, για να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι.

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του τα όμορφα τραγούδια του από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες»

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

Στη Σκηνή Β΄ στις 20:00 το Παιδί Τραύμα που η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική και πρόσφατα, μετεξελίχθηκε σε μπάντα: Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spd sx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Εmi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα) έρχονται να καταθέσουν τη δική τους ιδιαίτερη μουσική πρόταση.

Στις 22:00 τα Υπόγεια Ρεύματα υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά) και να μας δείξουν γιατί παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο επίκαιρα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής.

Στη Σκηνή Γ΄ στις 19:30  παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από το αγαπημένο Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία και στις 21:30 λαϊκορεμπέτικο γλέντι από τους Ανφάν Γκατέ με τους: Δημήτρη Γκόγκο, Θωμά Γκόγκο, Λίνα Αλατζίδου, Θέμη Παπαμηνά.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

22:00 Νίκος Πορτοκάλογλου - Βίκυ Καρατζόγλου - Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 Παιδί Τραύμα

22:00 Υπόγεια Ρεύματα

ΣΚΗΝΗ Γ΄

19:30 Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία

21:30 Ανφάν Γκατέ

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Leroy Merlin - DIY Κατασκευές by #HOMISTAS lab

Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος - Super SUMMER!

ΙΕΚ Δήμητρα - Μαγική φωτογραφίας | “Minute to win it” Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας – Ένα αναμνηστικό από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής

Λέσχες Πολιτισμού - Action Painting

ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων - Φτερά μου… τα δικαιώματά μου

Εστία Λαογραφίας και Τέχνης Δρώμενων - Τα κοσμήματα και το ψηφιδωτό τους παράδοσης | Χορεύουμε στην όχθη

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center - Άλλος για τη βάρκα μας…;

Εργαστήρι Καλικατζούρα - Κατασκευές | Θεατρικό παιχνίδι | Μουσικοκινητική | Παιχνίδι Γκρινιάρης

ΚΔΑΠ Πράματα και Θάματα - Ο παπαγάλος του πειρατή | Διακοσμητικό αερόστατο | Φτιάχνω γλαστράκι… φυτεύω λουλουδάκι

ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας - Κινητικά παιχνίδια | Φυτεύουμε λουλούδια | Η τελεία Peter Reynolds | Μικροί ζωγράφοι | Τσουβαλοδρομίες | Παιχνίδια μνήμης | Facepainting

ΚΔΑΠ Η παρέα μας - Λύσε τον γρίφο και βρες κάτι μοναδικό | Ζωγραφική σε πέτρες | Χορεύουμε στους ρυθμούς του limbo | Τράβα!

Δημιουργική Πόρτα - Οι μύθοι του Πηνειού... Απόλλωνας και Δάφνη

ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Ζωγραφίζοντας το καλοκαίρι | Μπαλονοκατασκευές | Junior master chef | Dancing with the kids | Θεατρικό παιχνίδι: Κρυμμένος θησαυρός | Face Painting

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Smart Stars - Χαρακτηριστικά σύμβολα Λονδίνου | Κατασκευή τηλεφωνικού θαλάμου για μολυβοθήκη

Δημοσθένης Χαρούλης “Αίσωπος” - Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση - Παραδοσιακά παιχνίδια | Face Painting | Κηπουρική

Εξάντας ΚοινΣΕπ - Παιχνίδια δημιουργικής γραφής με το "Ζάρι των λέξεων" | Παιχνίδια αλγοριθμικής λογικής και ρομποτικής | Παιχνίδια για την ισότητα των φύλων

Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Make and Take

ΚΔΑΠ playSTREAM - Μικροί μεγάλοι εν δράσει

Θανάσης Καραμπάλιος & Μάριος Μπόρας - Τα πενάκια του Πηνειού

Κοινωνικό ΕΚΑΒ - Όλος ο κόσμος μια αλυσίδα! Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα κι ενδυναμώνοντας

την ισότητα, «συνδεόμαστε» σε ένα κόσμο που όλοι ζουν με γνώμονα την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - Το σπίτι μου

έναρξη μετά τις 19:00

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Η Διαδήλωση

Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένας Μύλος στο ποτάμι

Project Ιππόκαμπος – Η ιστορία μέσα από τα δικά σου μάτια

Art Gate - Το στέκι των εφήβων | Street batlle dance style | Skill games | Τουρνουά tichu & τάβλι

Ομάδα Έκφραση - Στου ποταμού τις όχθες οδοιπορώ και εξερευνώ, παίΖΩ και δημιουργώ

έναρξη μετά τις 20:00

Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - Το καλοκαίρι του Βιβλιοπόντικα

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη - Παίζω Πινγκ Πονγκ

Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής - Μαθαίνω για το Παγκράτιο

Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας – Γνωριμία με την ορειβασία και την χιονοδρομία | Τοίχος αναρρίχησης

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας - Δράσεις

iGem Thessaly - Το οικοσύστημα του ποταμού

ΚοινΣΕπ Έναστρον - Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά “Κόκκινοι Γίγαντες, Λευκοί Νάνοι”

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας – Παιχνίδια του Κόσμου

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Έκθεση με Προσωπικά Portfolio

Φωτογραφική Ομάδα f+ - Φωτογραφίζοντας με μια Camera Obscura | Εισαγωγή στη φωτογραφία | Matchbox Pinhole Camera Project | Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων - Διαδραστικό εργαστήρι προγραμμάτων CLEVER CITIES & AdaptInGR

Olympus Lodge - Δάσκαλος μας το άλογο και η φύση

έναρξη μετά τις 19:00

Musica Radio - Live open air studio

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας - Ερασιτεχνική αστρονομία | Αστροβραδιά

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ – Ενημέρωση για την Ασφαλή Οδήγηση | Αρτοσκευάσματα

Cineπαρμένος - Περιβάλλον και αλληλεγγύη

Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών - Παροχή Α΄ βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις (αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών)

Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας ΕΠΑΨΥ - Διαγενεακή αλληλεγγύη

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών - Επίσταξη (ρινορραγία) | Ακινητοποίηση θύματος και τοποθέτηση αυχενικού κολάρου

21-06-2022
Ανακοίνωση για παρέμβαση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων σε υπόθεση πολυετούς εγκλεισμού γυναίκας

Σχετικά με περιστατικό πολυετούς εγκλεισμού ενήλικης γυναίκας σε διαμέρισμα στην πόλη της Λάρισας που είδε το φως της δημοσιότητας και απασχολεί έντονα τα ΜΜΕ, επισημαίνουμε τα εξής:

Το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου, οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων,  βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών  αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας,  με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης.  Απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα.

21-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

21-06-2022
Αρχίζει το Φεστιβάλ Πηνειού - Μπαίνουμε στο ρυθμό του ποταμού!

Φέτος, επιτέλους, ξαναμπαίνουμε στον ρυθμό του ποταμού!

Μετά από δύο χρόνια, ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε στο ποτάμι, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε.

Το φεστιβάλ Πηνειού διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με 50 και πλέον πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, συλλόγους και τις δομές του δήμου μας, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει δράσεις που μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας,  χορηγούς και εθελοντές.

Περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με 20 συναυλίες σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα, πραγματικά για όλα τα γούστα, από τον Αλκίνοο Ιωανίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα, αλλά και τον ράπερ Bloody Hawk, το μυστηριώδες Παιδί Τραύμα, τους Numa Crew από την Ιταλία και τον διεθνούς φήμης dj Guy J από το Ισραήλ, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, την Εβίτα Θεοδωροπούλου, τον Στάθη Σταμελόπουλο...

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ανοίγει με παρέλαση από την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων, πολλή... φασαρία από Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου Λάρισας, συναυλίες την υπέροχη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον ράπερ Bloody Hawk

και τη γλυκιά Εβίτα - Evita and the Val boys”. μια φρέσκια μπάντα με έδρα τη Θεσσαλία, με πολλές εμφανίσεις, σταθερά live αλλά και tour σε όλη την Ελλάδα που παίζει ελληνική pop με στοιχεία funk και disco.

Από την Τρίτη 21 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, δίνουμε ραντεβού στο ποτάμι, να ξαναβρούμε τον ρυθμό. Το ρυθμό της χαράς, της δημιουργίας, της ζωής!

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

18:30 “Με το ποδήλατο μας στο Φεστιβάλ ”Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων

19:00 “Welcome” Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20:30 Pan Cat Funk

22:00 Φωτεινή Βελεσιώτου

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 Στράφι

22:00 Bloody Hawk

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:30 Evita and the Val Boys

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Leroy Merlin - DIY Κατασκευές by #HOMISTAS lab

Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος - Φαγητό, γαστρονομία, μόδα

ΙΕΚ Δήμητρα – Μαγική φωτογραφίας | Φυλετικό μακιγιάζ

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας - Ένα αναμνηστικό από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής

Λέσχες Πολιτισμού - Action Painting

ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων - Φτερά μου… τα δικαιώματά μου

Εστία Λαογραφίας και Τέχνης Δρώμενων - Η Χορευτώ φοράει την παραδοσιακή της ποδιά | Χορεύουμε στην όχθη

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center - Πάμε ταξίδι στην Ονειρούπολη!

Εργαστήρι Καλικατζούρα – Κατασκευή κουκλοθεάτρου | Οι θαλασσοπόροι του ουρανού Δέσποινα Γκουτζολίκα | Ομαδικά παιχνίδια | Κατασκευές | Θεατρικό παιχνίδι

ΚΔΑΠ Πράματα και Θάματα - Ψάχνω στο βυθό | Μπες στο ρυθμό - Κατασκευή μουσικού οργάνου | Survivor kids

ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας – Μουσικά στεφάνια | Κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά | Φτιάχνω το μπλουζάκι μου | Facepainting

ΚΔΑΠ Η παρέα μας - Κουκλοθεατρική παράσταση | Εργαστήρι κουκλοθεάτρου & κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά | Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Δημιουργική Πόρτα - Ένα μανιτάρι στο ποτάμι…

ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Κουταλοδρομίες | Κατασκευάζω μουσικά όργανα | Junior master chef | Μουσικοκινητικά παιχνίδια | VR games | Face Painting

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Smart Stars - Οι σημαίες των χωρών

Δημοσθένης Χαρούλης “Αίσωπος” - Παραμύθια

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση - Δημιουργικό εργαστήριο ανακυκλώσιμων υλικών | Face Painting | Γιγαντιαία αφίσα | Πειράματα χημείας

Εξάντας ΚοινΣΕπ - Παιχνίδια δημιουργικής γραφής με το "Ζάρι των λέξεων" | Παιχνίδια αλγοριθμικής λογικής και ρομποτικής | Παιχνίδια για την ισότητα των φύλων

Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Γνωρίζοντας τον στατικό μοντελισμό | Make and Take

ΚΔΑΠ playSTREAM - Η πόλη των ονείρων μας

Θανάσης Καραμπάλιος & Μάριος Μπόρας - Τα πενάκια του Πηνειού

Κοινωνικό ΕΚΑΒ - Κάθε φωνή θα ακουστεί! Σπάζοντας το φράγμα της γλώσσας με την πανανθρώπινη

επικοινωνία της μουσικής!

ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - Το ταξίδι μου

έναρξη μετά τις 19:00

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Πίνακες στις .. όχθες του Πηνειού!

Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένας Μύλος στο ποτάμι

Project Ιππόκαμπος - Πλάσε τη δική σου ιστορία

Art Gate - Το στέκι των εφήβων | Θεατρικές ασκήσεις | Τουρνουά tichu & τάβλι

Ομάδα Έκφραση - Στου ποταμού τις όχθες οδοιπορώ και εξερευνώ, παίΖΩ και δημιουργώ

έναρξη μετά τις 20:00

Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα – Το καλοκαίρι του Βιβλιοπόντικα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη - Παίζω Πινγκ Πονγκ

Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής - Μαθαίνω για το Παγκράτιο

Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας - Γνωριμία με την ορειβασία και τη χιονοδρομία | Τοίχος αναρρίχησης

έναρξη μετά τις 19:00

Aerial Yoga-Dance by Elena Karavide

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας - Δράσεις

iGem Thessaly - Το οικοσύστημα του ποταμού

ΚοινΣΕπ Έναστρον - Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά “Οι σκιές μας δείχνουν το χρόνο. Από τα σκιάθηρα στα ηλιακά ρολόγια”

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας – Παιχνίδια του Κόσμου

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Έκθεση με Προσωπικά Portfolio

Φωτογραφική Ομάδα f+ - Φωτογραφίζοντας με μια Camera Obscura | Εισαγωγή στη φωτογραφία | Matchbox Pinhole Camera Project | Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων - Διαδραστικό εργαστήρι προγραμμάτων COHERENT, CONSULTING EUTH, SOLIDART

έναρξη μετά τις 19:00

Musica Radio - Live open air studio

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας - Ερασιτεχνική αστρονομία | Αστροβραδιά

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ – Ενημέρωση για την Χρήση του Φυσικού Αερίου και την Εξοικονόμηση Νερού

Cineπαρμένος - 20 χρόνια Cineπαρμένος

Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών - Παροχή Α΄ βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις (αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών)

Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας ΕΠΑΨΥ - Ενημέρωση για την άνοια και τη νόσο Alzheimer

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών - Αντιμετώπιση λιποθυμικών επεισοδίων | Θέση ασφαλείας

20-06-2022
Δήμος Λαρισαίων - Συνεχίζονται τα έργα για τον κυκλικό κόμβο στην Νικηταρά
 • Ποιος είναι ο σχεδιασμός της πορείας του έργου της ανακατασκευής 
 • Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή τμήματος της οδού Ογλ

Συνεχίζεται το έργο του Δήμου Λαρισαίων για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κυπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου κλπ.

Εχει διαμορφωθεί ο μισός κόμβος, ενώ από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε  η κατασκευή του υπόλοιπου μισού. Η κυκλοφορία των οχημάτων, από το σημείο δεν έχει διακοπεί καθόλου, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παρατείνονται  έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του κόμβου.

Σημειώνεται πως οι πεζοί θα πρέπει να κινούνται από τις σεσημασμένες εργοταξιακές διαβάσεις πεζών που έχουν διαμορφωθεί περιμετρικά του κυκλικού κόμβου. 

Επίσης, στο πλαίσιο του έρχου έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της οδού Ογλ (από Νικηταρά, έως 31ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του κυκλικού κόμβου εντάσσεται στο μεγάλο έργο της ανακατασκευής των οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση με 1 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και 1,6 εκατ. από πόρους του Δήμου.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα τον κυκλικό κόμβο, θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις σε 23ης Οκτωβρίου, μέχρι την Λ. Κατσώνη, στην Αμαλίας και στην Βενιζέλου, (από Ογλ εως Ολύμπου).

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ανακατασκευή της οδού Νικηταρά.

20-06-2022
160/2022 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

ια το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-06-2022
Βιωματικό Εργαστήριο τυποβαφικής για ενήλικες στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει 2ήμερo σεμινάριο-εργαστήριο Τυποβαφικής για ενήλικες συνολικής διάρκειας 4 ωρών με θέμα: «Βιωματικο εργαστήριο τυποβαφικής με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων» .

Τα σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  στο  Μουσείο ( Γ. Γουργιώτη πάροδος οδού Φαρσάλων ) την Τετάρτη 29 & Πέμπτη  30 Ιουνίου 2022 και ώρες 10:00- 12-00π.μ

Το  σεμινάριο περιλαμβάνει δύο ενότητες.

Στο πρώτο θεωρητικό μέρος, θα αναλυθεί το ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης της τυποβαφικής, η τεχνολογία και τα στάδια που οδηγούν από την χάραξη των ξύλινων καλουπιών έως την μεταφορά των μοτίβων στο ύφασμα καθώς και οι επιρροές των σταμπωτών και η χρήση τους. Έπειτα θα παρουσιαστούν τα σχέδια, οι χρωστικές και ο τρόπος αποτύπωσης των μοτίβων και η σύνθεση των σταμπωτών.

Στη συνέχεια, θα αναπτυχθεί η πορεία απόκτησης του εν λόγω μουσειακού υλικού από το Μουσείο και οι προοπτικές αξιοποίησής του, προκειμένου να διασωθεί η τεχνική μέσα από την αναβίωση τυποβαφικών εργαστηρίων και την παραγωγή σταμπωτών.

 Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο εφαρμογής της τεχνικής με στάμπες, αντίγραφα των πρωτότυπων μουσειακών σφραγίδων και ανεξίτηλες βαφές.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά  τους σταμπωτά, και θα εξασκηθούν πάνω σε αυτό αποδεικνύοντας πώς μια παραδοσιακή τεχνική μπορεί να αποκτήσει νέα διάσταση στη σύγχρονη εποχή.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10:00-12:00 π.μ στο τηλ 2410 239.446

Αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χωρίς κόστος συμμετοχής.

20-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

17-06-2022
Τελετή αποφοίτησης για μαθητές τρίτης ηλικίας από το Δήμο Λαρισαίων!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση - τελετή λήξης και απονομής βεβαιώσεων  στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων  “Νέες τεχνολογίες-εκμάθηση Η/Υ και Τρίτη Ηλικία” και “Ομάδες επικοινωνίας ατόμων τρίτης ηλικίας - Μεγαλώνω και αλλάΖΩ!”. 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η Διεύθυνση Παιδείας της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, 120 περίπου επιτυχόντες των προγραμμάτων παρέλαβαν μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τις βεβαιώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε  στο φιλόξενο χώρο του πάρκου καινοτομίας JOIST και οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα μαθήματα υπολογιστών και από το πρόγραμμα των ομάδων επικοινωνίας, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστούν και από Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον λαϊκό τεχνίτη κο Κώστα Γκιόλβα για την πολυετή καλλιτεχνική του προσφορά στην πόλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η χορωδία ΕΥΕΣΤΩ, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση ενώ στο πιάνο συνόδευσε η μουσικός Έφη Φαρμάκη. 

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ελαφρύ γεύμα και ποτό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος  Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης, η Διευθύντρια Παιδείας κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η Διευθύντρια Πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα.

Το πρόγραμμα εκμάθησης Η/Υ υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ, είναι το μοναδικό ανάλογο πρόγραμμα Δήμου στη χώρα και μέχρι τώρα έχουν εκπαιδευτεί πάνω απο 700 συμπολίτες μας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εκπαιδευόμενοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022.

Ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”,  δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης και επικοινωνίας που ζωντανεύουν το ενδιαφέρον για τη ζωή και έχουν στόχο στην κοινωνικοποίηση, ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Νέο εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται από το Σεπτέμβριο.

17-06-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 21/06/2022, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY