sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

16-12-2021
Novoville και Γραφείο Πολιτών δίνουν λύσεις στα αιτήματα των πολιτών
 • Novoville - Με τη βοήθεια των δημοτών, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο Δήμο και την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών
 • Την τριετία 2018-2021 επιλύθηκαν 47.500 αιτήματα!

Ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία του “Γραφείου Πολιτών” και την πλατφόρμας επικοινωνίας Δήμου-δημότη, «Novoville», επιλύοντας άμεσα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Novoville στα πλαίσια του “Γραφείου Πολιτών” λειτουργεί στο Δήμο μας από τον Οκτώβριο του 2018, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να υπάρχει μια πύλη εισόδου των αιτημάτων των συμπολιτών στο Δήμο, αντί της προηγούμενης πρακτικής, όπου ο πολίτης έπρεπε να απευθυνθεί στην καθ’ ύλην αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία, αναλόγως της φύσης του αιτήματος του.

Την τριετία 2018-2021 καταγράφηκαν συνολικά 56.670 αιτήματα πολιτών προς το Δήμο και τις υπηρεσίες του. 47.500 (84% των αιτημάτων) από αυτά έχουν ήδη επιλυθεί! Τα υπόλοιπα αιτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Τα πιο συχνά αιτήματα που καταγράφονται στο διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας αφορούν στις κατηγορίες “Ογκώδες αντικείμενο-παρατημένο” και “Φωτισμός δημόσιος - βλάβη”.

Επιπλέον, έχουν σταλεί 36.223 προσωποποιημένα μηνύματα προς τους δημότες, κάνοντας την επικοινωνία μεταξύ Δήμου και δημοτών άμεση και αμφίδρομη. Είναι χαρακτηριστικό εδώ ότι από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας στο Δήμο, έχουν αποταθεί στο γραφείο πολιτών και τις υπηρεσίες και έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα περισσότεροι από 13.400 δημότες.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville στο Δήμο και ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν στην άμεση καταγραφή και επίλυση των ζητημάτων που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στον τόπο μας και την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να ενημερώνουμε τους δημότες για τα έργα που πραγματοποιούνται με τρόπο διαφανή και μετρήσιμο. Επιπλέον, σχεδιάζουμε την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στην πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον, ώστε ο Δήμος μας να γίνει ακόμα πιο “έξυπνος” και φιλικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

 • Επιλογή τοποθεσίας
 • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
 • Προσθήκη φωτογραφίας
 • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εννοείται ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί άμεσα κάθε είδους αίτημα που υποβάλλεται. Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων κ.α.

30-11-2021
«Κι αυτές τις γιορτές θα τις περάσουμε μαζί!» - Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων

Κάθε χρόνο την εορταστική περίοδο, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Φέτος, λόγω των δυσμενών και περιοριστικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο.

Άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων θα δώσει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε μια σεμνή τελετή θα απευθύνει ευχές για “Καλές γιορτές” και θα ανάψει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 19:30, υπό τους ήχους της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ και μικρού τμήματος της χορωδίας της που θα τραγουδήσει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

“Μουσικές στο δρόμο”

Με το μήνυμα να παραμένει το ίδιο: «Κι αυτές τις γιορτές θα τις περάσουμε μαζί», η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σχεδίασε εκδηλώσεις, όπου ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η καινοτόμα δράση της «Μουσικές στο δρόμο» με τη συμμετοχή 50+ καλλιτεχνών, που έχει ως στόχο τόσο την ανάδειξη του πολιτιστικού καλλιτεχνικού αποθέματος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όσο και της δημιουργίας εορταστικού κλίματος στην πόλη.

Μουσικά σχήματα: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαρισαίων, Blues Trackers, Mortiz, Dino & Daphne and Friends, Άλανταλα, The Xmas Project, Κατερίνα Μπουρνάκα, Μέλισμα, Πέτρος Παλάσκας Solo, Dell’ora, Christmas Jazz, Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, Electro Christmas, Χρήστος Γκόρτσος and the Band, Rocking Christmas, Jazz Noir, Νίκου-Παλάσκας, Iris Loar, Cambos, Holiday Jazz Duo.

Εργαστήρια – Παραστάσεις

Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα πλήθος εορταστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παραστάσεων στον Μύλο του Παππά. Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, όλο τον Δεκέμβριο θα δίνει παραστάσεις για σχολεία με τον “Βιβλιοπόντικα”, στο τέλος των οποίων όλα τα παιδάκια θα κατασκευάσουν τον δικό τους Βιβλιοπόντικα για να παίξουν νόστιμο κουκλοθέατρο στο σπίτι τους! 

Ακόμη, τα παιδιά θα μπορούν να βγουν αναμνηστικές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, με τη μασκότ του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας. Επίσης, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μια ανοιχτή παράσταση για το κοινό με καλεσμένο τον συγγραφέα των παιδικών βιβλίων της σειράς του Βιβλιοπόντικα, Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό εργαστήριο κεραμικής για παιδιά, με κεντρικό θέμα τα ευετηρικά έθιμα του Δωδεκαημέρου στον θεσσαλικό αγροτικό χώρο και τους συμβολισμούς τους.

Με την καθοδήγηση έμπειρης κεραμίστριας, κάθε παιδί θα φτιάξει ένα κεραμικό γούρι και θα το διακοσμήσει. Παράλληλα όλα τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα εργαλεία του αγγειοπλάστη και να δουλέψουν στον κεραμικό τροχό.

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Στo πλαίσιo των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνδιοργανώνουν εορταστικές συναυλίες με μουσικά σχήματα του Ωδείου, ώστε να... ξεπροβοδίσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά με μουσική που εξημερώνει τα ήθη, συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και στην πνευματική ανάταση, παρηγορεί, ψυχαγωγεί.

Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες:

Ρεσιτάλ πιάνου Χρήστου Κτιστάκη

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin και Fr. Liszt θα ερμηνεύσει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

INDONNATION Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021- 20:00 ΔΩΛ

H INDONNATION με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση τιμά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία – Έλληνες σύγχρονοι συνθέτες.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

Συναυλία της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

«Ένας αιώνας λαϊκή μουσική» είναι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και τραγουδάμε όπως: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Φραγκοσυριανή», «Κοντά στα ξημερώματα», «Στα χρόνια της υπομονής», θα ακουστούν από τις γνήσια λαϊκές φωνές του Αλέξανδρου Τσιωνά και της Αντωνίας Βισβίκη και την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ με τον πάντα προσεγμένο στη λεπτομέρεια ήχο της.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία – Μικτή Χορωδία ΔΩΛ & Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία»

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

Μουσικό οδοιπορικό με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια των εορτών του δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πόντος, Κέρκυρα, Καστοριά, Θράκη, Χίος, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), συνδεδεμένα με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος».

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

Εορταστικά τραγούδια απ' όλο τον κόσμο θα ερμηνεύσει η Σ.Ο.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες όπως “The Christmas song”, “Have yourself a merry little Christmas”, “Sleigh ride” κ.α. καθώς επίσης και τη σουίτα «Καρυοθραύστης» από το ομώνυμο μπαλέτο του P. I. Tchaikovsky.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές-μαθητές 5 ευρώ.

Video mapping “Το κοριτσάκι με τη μάσκα” στο κτήριο της παλιάς Ιατρικής σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου

Η τεχνολογία χαρτογραφημένης προβολής (projection mapping ή video mapping) χρησιμοποιεί βιντεοπροβολείς, αλλά αντί να προβάλλει σε μια επίπεδη λευκή οθόνη, χαρτογραφεί μέσω ειδικού λογισμικού μη επίπεδες ή μη λευκές επιφάνειες μετατρέπoντας έτσι οποιαδήποτε πρόσοψη σε μια δυναμική οπτική απεικόνιση.

Για την Χριστουγεννιάτικη προβολή επιλέχτηκε το πλέον κεντρικό και γνωστό κτήριο της Λάρισα, αυτό της Ιατρικής σχολής, καθώς εκείνες τις γιορτινές μέρες, με την ανοιχτή αγορά, θα έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα συμπληρώνει την εορταστική διάθεση.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί από το βράδυ των Χριστουγέννων 25/12 έως και το βράδυ 28/12. Το 3d animation θα προβάλλεται κάθε μέρα από τις 18:00 έως τις 20:30 κάθε μισή ώρα.

Η προβολή της εγκατάστασης θα ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικα γραφικά τα οποία θα προβληθούν χαρτογραφημένα στο κτήριο και θα λαμβάνουν υπόψιν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτηρίου όπως είναι συνηθισμένο να γίνεται σε τέτοια event. Στη συνέχεια θα προβληθεί με τον ίδιο τρόπο, 3d animation με πρωτότυπο περιεχόμενο το παραμύθι «Το κοριτσάκι με την μάσκα».

Το παραμύθι έχει γραφτεί ειδικά για την χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα. Θα έχει διάρκεια έως 4 λεπτά και θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα αγάπης των Χριστουγέννων υπό το πρίσμα της σύγχρονης εποχής και των αναγκών που έχουν προκύψει από την υγειονομική κρίση.

Πυροτεχνήματα

Η φετινή χρονιά λόγω των μέτρων δεν θα κλείσει με την καθιερωμένη συναυλία στο Φρούριο, αλλά δεν θα λείψουν τα πυροτεχνήματα. Με την αλλαγή του χρόνου, ο ουρανός της πόλης θα λάμψει από τα πυροτεχνήματα που εκτοξευτούν τόσο από τον Λόφο όσο και από το Δημαρχείο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εορταστικό σκηνικό.

Προβολές στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο you tube

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα προβάλλει από το κανάλι της στο you tube, συναυλίες και άλλα δρώμενα. Μείνετε συντονισμένοι!

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Με την υπ’ αριθμ. 95/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη επιπλέον έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων σε επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού κατά το δεύτερο lockdown (π.χ. εστίαση από 30/10/20, λιανεμπόριο από 7/11/20, εκπαίδευση από 16/11/20 κ.λ.π.) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία είναι τα κάτωθι:

 • Απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, επισυνάπτοντας:

1. ΑΡΧΙΚΗ δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ, ή εν ελλείψει αυτής, την εκτύπωση του taxis με υπογράμμιση του κύριου ΚΑΔ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

2. Έναν πρόσφατο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι ευκρινή και ευανάγνωστα. Το μέγεθος των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών ΔΕ θα πρέπει να ξεπερνά τα 8MB.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Εσόδων-Απαλλαγές Τελών και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ και τα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά (αν απαιτείται).

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

ellas 2021 short

saata banner dimos

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

21-01-2022
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Πέμπτη 27/01/2022, ώρα 19΅:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-01-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 27/01/2022, ΄ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-01-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 26/01/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για την προμήθεια φυσικού αερίου CNG

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για διάφορα υλικά

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

21-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-01-2022
Ανακοίνωση μετάθεσης ημερομηνίας υποβολής προσφορών και διενέργειας διαγωνισμού "Προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοτυπιών, σκαναρισμάτων, αναλωσίμων Η/Υ κτλ για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

20-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-01-2022
Ετοιμότητα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για αστέγους ενόψει κύματος ψύχους
 • Ανοικτός θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρες βάση
 • Συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους για εντοπισμό αστέγων

 

Από  τη  Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα  ο μηχανισμός για την προστασία των αστέγων της πόλης μας από την επερχόμενη κακοκαιρία.

 

Από την Παρασκευή 21/01/2022 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θερμαινόμενος, φυλασσόμενος χώρος στην οδό Αχιλλέως αρ.26,στη συνοικία Ανθούπολης.

 

Οι άστεγοι και όσοι πολίτες διαβιούν  σε επικίνδυνες συνθήκες, θα έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από το κρύο ενώ θα προσφέρονται κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και πρόχειρα γεύματα.

 

Σημειώνεται ότι θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι ενδιαφερόμενοι πριν την είσοδο θα υποβάλλονται σε self test.

 

Για τον εντοπισμό και ενημέρωση των αστέγων, ειδικό κλιμάκιο θα πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης.

 

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί από τη  Διεύθυνση  μας τηλεφωνική γραμμή (6970236181), όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

19-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-01-2022
Η απογραφή συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου
 • Πως μπορούν οι απογραφούν όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

H διαδικασία της απογραφής πληθυσμού του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου για όσους πολίτες δεν έχουν απογραφεί. 

Ειδικότερα, όσοι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2022 ως εξής:

Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην  ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στα 2410-536850-536421-537956  και δώστε (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο). Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
 • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
 • Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

 • Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 2410-536850-536421-537956 και δώστε (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Και στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, οι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε και με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου στο τηλέφωνο 2413.500.400. Εκεί οι υπάλληλοι του Δήμου θα καταγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας, τα οποία θα προωθούνται στο γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Λάρισα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απογραφή.

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.

19-01-2022
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ"

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, πατήστε ΕΔΩ

18-01-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Δευτέρα 19/01/2022, ώρα 08:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ (από ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ έως ΒΟΙΒΗΔΟΣ)
 • ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
 • ΒΟΙΒΗΔΟΣ (από ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ έως ΔΙΡΦΗΣ)
 • ΔΙΡΦΗΣ
 • ΔΑΦΝΗΣ
17-01-2022
“Μάθε παππού μου facebook” - Νέος κύκλος του προγράμματος εκμάθησης Η/Υ για άτομα της τρίτης ηλικίας

Για το δελτίο τύπου, πατήστε ΕΔΩ

17-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για "προμήθεια ειδικού υγρού πλυντηρίου & εξαρτημάτων των οχημάτων"

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για "Προσφορές για τη διενέργεια εργασιών περιοδικού ελέγχου ανυψωτικών μηχανημάτων στο χώρο του Αμαξοστασίου"

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-01-2022
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 18/01/2022, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-01-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ), Πέμπτη 20/01/2022, 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

14-01-2022
Αρχίζει την Δευτέρα η ανακατασκευή της οδού Κανάρη

Αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή της οδού Κανάρη. Το έργο εντάσσεται στο μεγάλο έργο του Δήμου για την ανακατασκευή οδών της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι πριν τα Χριστούγεννα ολοκληρώθηκαν τα έργα και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Νικοτσάρα. 

Η οδός Κανάρη, από Λάμπρου Κατσώνη μέχρι Υψηλάντου, θα ανακατασκευαστεί πλήρως σε διατομή ενιαίου οδοστρώματος. Θα κατασκευαστούν επίσης νέα δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων τα οποία θα συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΛ , νέο δίκτυο οδοφωτισμού και θα εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες πρασίνου (φύτευση- άρδευση).

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό  Κανάρη (από Λ. Κατσώνη έως Υψηλάντου) από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 1η Απριλίου   καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

14-01-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 19/01/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-01-2022
Συνεδρίαση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Τετάρτη 19/01/2022, ώρα 16:00 - Meeting for the Integration Council of Immigrants and refugee, Wednesday 19/01/2022, time 16:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Invitation for the meeting of the Integration Council of Immigrants and refugee, HERE

13-01-2022
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για στήριξη των συμβασιούχων εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

13-01-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 14/01/2022, ώρα 8:00 μέχρι 14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΔΙΡΦΗΣ
 • ΔΑΦΝΗΣ
13-01-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-01-2022
Σε εξέλιξη πρόγραμμα επανασύνδεσης ηλεκτροδότησης σε ευάλωτους καταναλωτές

Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει τους συμπολίτες καταναλωτές ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές, για την επέκταση του μέτρου επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν από το νόμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ισχύοντα οι  προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στον κατά τόπον αρμόδιο Δήμο, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

 • Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31.12.2021, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15.02.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3. Tο αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία.


Η διαδικασία που εφαρμόζεται για την χορήγηση του ειδικού βοηθήματος έχει ως εξής:

(α) Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας υποβάλλουν αίτηση προς τον αρμόδιο κατά τόπο Δήμο, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Η ανωτέρω αίτηση υποβάλλεται από τους καταναλωτές προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά,:

αα) δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

αβ) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της

αγ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

αδ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
αε) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
αστ) γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,
αζ) βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
αη) αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

Εισοδηματικό

όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

 • Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
 • Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα διαμορφωθεί ως εξής:

 • Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ευάλωτοι καταναλωτές, μπορούν να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό 15902  να ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά και με τον Δήμο Λαρισαίων στο 2413500361 για την κατάθεση της αίτησης.

12-01-2022
Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου για τα δημοσιεύματα της παράταξης 'Λαρισαίων κοινόν'

Εδω και ενάμισυ μήνα περίπου συνεχίζονται τα δημοσιεύματα της παράταξης 'Λαρισαίων κοινόν' στον τύπο, παρουσιάζοντας περίπου σαν 'Έγκλημα' ! κάποια υποτιθέμενη παρατυπία σε διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνών,  συγκεκριμένα του μαέστρου συμφωνικών ορχηστρών και του μαέστρου χορωδίας. Η 'παρατυπία' αυτή αναφέρεται σε έκθεση του ασεπ η οποία έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα με διάφορες παρατηρήσεις επι της διαδικασίας, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετηθεί απο το ωδείο, πριν καν η έκθεση αυτη  φτάσει στο δήμο και στη συνέχεια στη δημοσιότητα.

Οι προσλήψεις συμβασιούχων καθηγητών και καλλιτεχνών στο ΔΩΛ κατά τα 15 χρόνια που το διευθύνω και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 6 χρόνια εφαρμογής του νόμου 524/80 γίνονται  με διαδικασία που φιλτράρει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, ώστε το ωδείο να επανδρώνεται με  προσωπικό που θα αποδώσει το καλύτερο έργο και θα καλύψει της ανάγκες της πόλης μας. Για την διαδικασία σαφώς υπάρχουν οι συμβουλές νομικών, στις δε επιτροπές επιλογής προσωπικού συμμετέχουν καλλιτέχνες-καθηγητές πανελλήνιας αναγνώρισης που θεωρούν τιμή τους την πρόσκλησή μας για το σκοπό αυτό.

Κατά τις διαδικασίες των προσλήψεων φυσικά και υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι εξ αιτίας του ότι δεν επελέγησαν,  δυστυχώς κάποιοι απ'αυτούς χρησιμοποιούν  κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο διαμαρτυρίας με διάθεση εκδίκησης. Είναι λυπηρό οι περιπτώσεις αυτές να υιοθετούνται απο την αντιπολίτευση για μικροκοματικούς λόγους, μεγενθύνοντας υπέρμετρα κάποιο υποτιθέμενο 'κελεπούρι', παραμερίζοντας αξίες, σεβασμό και κοινή λογική.

Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς στο παράστημα των μαέστρων μας και του υπόλοιπου προσωπικού μας, στην ευρύτατη καταξίωσή τους έχει προστεθεί η αγάπη των συμπολιτών μας, που διατηρούν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην κορυφή των  επιλογών τους τόσο για την εκπαίδευση των παιδιών τους όσο και για την παρακολούθηση υπέροχων εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια των παραπάνω, θα τοποθετηθώ και επι του θέματος των πανεπιστημιακών τίτλων 'βασικός' και 'μεταπτυχιακός'. Οι έννοιες αυτές κανιβαλίστηκαν κατά την αντιπαράθεση, με εμμονή στην απαξίωση του μεταπτυχιακού τίτλου όταν είναι 'άλλλης ειδικότητας' σε σχέση με τον βασικό. Πόσο 'άλλη ειδικότητα' είναι λοιπόν ένα μπάτσελορ ή μάστερ στο πιάνο σε σχέση με ένα μάστερ στη διεύθυνση ορχήστρας, ή π.χ. στη σύνθεση; Η απάντηση γι'αυτούς που είναι κολημένοι με τους τύπους, είναι ότι οι παραπάνω ειδικότητες έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινά μαθήματα Η συνάφεια είναι τεράστια. Επι της ουσίας, ας κοιτάξουμε στην ιστορία της μουσικής μέχρι και σήμερα: Αυτοί που έγραψαν και αυτοί που γράφουν ιστορία σαν μαέστροι ή συνθέτες ήταν και είναι σε συντριπτική πλειοψηφία βιρτουόζοι πιανίστες, με την υπόσταση του πιανίστα να είναι η βάση για τα άλλα. Δεν με παραξενεύουν λοιπόν οι ατυχείς και γελοίοι παραλληλισμοί που άκουσα απο κάποιους που δεν έχουν ιδέα περι μουσικών σπουδών, αλλά και απο ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας έχοντας κάνει μικρές μουσικές σπουδές, ούτε αξίζει να τους αναφέρω.

Εύχομαι να λήξει σύντομα αυτή η ανούσια αντιπαράθεση, και δεν θα προσκαλέσω αυτούς που την ξεκίνησαν να γνωρίσουν το έργο μας, διότι αυτό θα έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Απόστολος Αλεξίου

Πιανίστας, καθηγητής πιάνου και θεωρητικών

διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

 

12-01-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ), Πέμπτη 13/01/2022, 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

12-01-2022
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ "VRESLARISA.GR"

 Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε το «vreslarisa.gr»όπως και κάθε χρόνο  για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με αφορμή και τις ημέρες των εορτών.

Τα τρόφιμα παρέδωσε ο ιδιοκτήτης του «vreslarisa.gr» κος Μιχάλης Σαμαρίνας ο οποίος ενημέρωσε ότι «για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας με σκοπό να  συμβάλουμε στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του  Δήμου Λαρισαίων με κοινό γνώμονα την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο».

Τα προϊόντα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Βούλγαρης Σωτήρης ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά και τη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

 

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876 και στην οδό Μανωλάκη 9-11  ( εντός της στοάς).

 

12-01-2022
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

 Τρόφιμα  παρέδωσαν μαθητές σχολείων της πόλης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για τις ανάγκες των συμπολιτών που στηρίζονται από τη Δομή με αφορμή και τις γιορτές που διανύουμε.

Οι μαθητές του 13ου νηπιαγωγείου Λάρισας καθώς επίσης και οι μαθητές του 9ου δημοτικού, του 13 δημοτικού, του 1ου Δημοτικού  σχολείου καθώς και του 1ου Λυκείου Λάρισας με τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του κάθε σχολείου  συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τρόφιμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των ευπαθών ομάδων της πόλης.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης για συγκέντρωση τροφίμων από τα σχολεία  με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επιπλέον με τον  αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν το αίσθημα της προσφοράς  και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη .

Από την πλευρά το Δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι ευχαρίστησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς  για τα είδη που προσέφεραν τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να τους συνοδεύουν πάντα στη ζωή τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY