Στις εγκαταστάσεις της δημοτικής πισίνας, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης μαζί με παιδιά που μετέχουν στην Κατασκήνωση στην Πόλη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μάλιστα στο χώρο των δημοτικών εγκαταστάσεων, βρίσκονταν παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», τα οποία συνομιλώντας με το δήμαρχο δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τις δράσεις που εκπονούνται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο χώρο της δημοτικής πισίνας, διαπιστώθηκε η επιτυχία του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη». Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων, και αφορά στη δημιουργικά απασχόληση παιδιών ηλικίας από 6 εως 12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Πρόγραμμα αισθητικής Αγωγής, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικό Παιχνίδι, λογοτεχνία, ζαχαροπλαστική, σκάκι, μουσική, φυσικές επιστήμες, ελεύθερο, ελεύθερο-ψυχαγωγικό παιχνίδι, εκδρομές - πικ-νικ και το πρόγραμμα «γνωρίζω την πόλη μου και την ιστορία της.

Για το μήνα Ιούλιο, στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 400 παιδιά, ενώ ανάλογος είναι ο αριθμός για την περίοδο του Αυγούστου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε οκτώ σημεία σ’ όλη την πόλη και ειδικότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο (Πλάτωνος 32-Νέα Σμύρνη), στο ΚΔΑΠ των Αμπελοκήπων, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Κράγια», στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο 44ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης και στο Πνευματικό Κέντρο Σ. Ζιαζιά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων παρακολούθησε τις δράσεις των παιδιών στις εγκαταστάσεις της δημοτικής πισίνας, υπο την επιτήρηση ναυαγοσωστών και παιδαγωγών και συνομίλησε με παιδιά, που δεν έκρυβαν την χαρά τους για την εμπειρία, συμπληρώνοντας πως η πόλη έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του προγράμματος., ευχαριστώντας παράλληλα τις οικογένειες που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου

Τέσσερα νέα ΚΔΑΠ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο δήμαρχος Λαρισαίων, ανακοίνωσε ότι και μετά την σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, θα λειτουργήσουν από το Φθινόπρωτο τεσσάρων νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, εκ των οποίων το ένα θα είναι ΑμεΑ, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη νέα σχολική χρονιά.

Το δημαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Δεληγιάννης και Αλ. Μπατζανούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.