Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λαρισαίων για τις αλλαγές στις Αντιδημαρχίες

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, οι αλλαγές στη δομή ορισμένων αντιδημαρχιών σχετίζονται με την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, για τα επόμενο χρονικό διάστημα και για τη δουλειά που έχουμε να υλοποιήσουμε. Έχει διαπιστωθεί από το προηγούμενο διάστημα ότι, με βάση τον προγραμματισμό μας, πρέπει να ενισχυθούν κάποιοι τομείς κάτι που θα επιτευχθεί με το «σπάσιμο» κάποιων ατιδημαρχιών.

Οι αποφάσεις, έχουν σχέση με το σημαντικό έργο που έχει δρομολογηθεί για υλοποίηση το 2017 και το 2018. Έτσι, η Αντιδημαρχία Υποδομών, Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης, «σπάει» σε δυο αντιδημαρχίες: την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας και την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξής.

Και στους δυο αυτούς τομείς, έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων θα ασχοληθεί με την υλοποίηση των παρεμβάσεων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, που θα υλοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ καθώς και την υλοποίηση έργων που θα χρηματοδοτηθούν απο τα χρήματα του Δήμου, μια και είναι πλέον γνωστή η ισχυρή οικονομική θέση του Δήμου.

Επίσης, η Αντιδημαρχία Πολεοδομίας θα κληθεί να διαχειριστεί απρόσκοπτα δυο σημαντικά ζητήματα, που δεν είναι άλλο από την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου, μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο, αλλά και η διαχείριση των δεσμευμένων χώρων του Δήμου που σχετίζεται με τους κοινόχρηστους χώρους.

Η δεύτερη σημαντική δομική αλλαγή, σχετίζεται με το σπάσιμο της αντιδημαρχίας Οικονομικών - Τοπικής και Αγροτικής Οικονομίας, από την οποία προκύπτουν η Αντιδημαρχία Οικονομικών και η Αντιδημαρχία Οικονομίας και Ανάπτυξης. Για τη συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση θα εμπλακεί στα ζητήματα της ανάπτυξης, της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η θέσπιση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, η αναγκαιότητα των δομικών αλλαγών, οδήγησε στην απόφαση για κατάργηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας. Ωστόσο ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως υπάρχει σκέψη για τη σύσταση Οργανισμού Νεολαίας.

Με βάση τα παραπάνω το σχήμα των αντιδημάρχων του Δήμου Λαρισαίων, διαμορφώνεται ως εξής:

Σούλτης Γιώργος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Υποδομών – Πολιτικής Προστασίας

Αναπληρωτής Δήμαρχος

Νταής Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης

Μαβίδης Δημήτριος

Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης

Αδαμόπουλος Θάνος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δεληγιάννης Δημήτρης

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

Σουρλαντζής Απόστολος

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Σάπκας Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών

Ζαούτσος Γιώργος

Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης, ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Κίνα, όπου θα μιλήσει, μετά από σχετική πρόσκληση της UNESCO, στο Διεθνές Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου για τις “Πόλεις που Μαθαίνουν», θα οριστούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με δικαίωμα υπογραφής για σειρά τομέων του Δήμου.

Αλλαγές προανήγγειλε ο δήμαρχος και στις δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, οι οποίοι τοποθετούνται χρονικά περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας και κυρίως τους απερχόμενους αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία και το έργο που προσέφεραν στην πόλη.