sandal logo

  • Home
  • e-Υπηρεσίες
  • Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους πληγέντες του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021

Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους πληγέντες του Δήμου Λαρισαίων (έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

ΈΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους πληγέντες του Δήμου Λαρισαίων για το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021

  • Ποιες είναι οι ενισχύσεις και ποιους αφορά
  • Πως υποβάλλονται οι αιτήσεις – δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής στις e- υπηρεσίες του Δ. Λαρισαίων

Τα συγκεκριμένα βοηθήματα – οικονομικές ενισχύσεις αφορούν ζημιές που υπέστη η πρώτη κατοικία και είναι δυο κατηγοριών:

Α) Εφάπαξ επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων (600) ευρώ στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η κύρια κατοικία έχει πληγεί και χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμη ("κίτρινο χρώμα")

1) Αίτηση του δικαιούχου (στο Δημαρχείο και στις τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης και Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων), ΕΔΩ (pdf), ΕΔΩ (doc)

2) Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας)

3) Υπεύθυνη Δήλωση για αριθμό μελών που κατοικούσαν στο σπίτι, ποσοστό συνδιοκτησίας και συναίνεση στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ΕΔΩ

4) Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας, αν υπάρχει

Πολύτεκνοι και Αμεα

Επιπλέον του επιδόματος των 600 ευρώ, προβλέπεται διάθεση άλλων 600 ευρώ, σε περιπτώσεις κύριων κατοικιών που έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμες ("κίτρινο χρώμα") σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών:

Πολύτεκνοι, με την προσκόμιση επιπλέον των παραπάνω βασικών δικαιολογητικών, Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου (Για τους δημότες του Δήμου Λαρισαίων, το πιστοποιητικό αυτό δεν χρειάζεται να προκομισθεί, αλλά θα παραχθεί και θα χρησιμοποιηθεί αυτεπάγγελτα)

Ατομα με Αναπηρίες που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την προσκόμιση επιπλέον των παραπάνω βασικών δικαιολογητικών, απόφασης έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ ή  βεβαίωσης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Β) Εφάπαξ χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με την μορφή επιδόματος ποσού μέχρι έξι χιλιάδων ευρώ (6.000 ευρώ) κατ’  ανώτατο όριο στους πληγέντες φυσικών καταστροφών για την αντιμετώπιση  απλών επισκευαστικών εργασιών (δηλαδή χωρίς οικοδομική άδεια, ούτε άδεια μικρής κλίμακος) των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή και την αντικατάσταση οικοσκευής τους.

Δικαιολογητικά

1) Αίτηση του δικαιούχου (στο Δημαρχείο και στις  τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης και Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων), ΕΔΩ (pdf), ΕΔΩ (doc)

2) Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου)

3) Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Εντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.

4) Υπεύθυνη Δήλωση για αριθμό μελών που κατοικούσαν στο σπίτι, ποσοστό συνδιοκτησίας και συναίνεση στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ΕΔΩ

5) Υπεύθυνη δήλωση συνδιοκτητών  με την οποία συναινούν για την υποβολή αιτήσεων, εγγράφων και είσπραξη οικονομική ενίσχυσης, ΕΔΩ

6) Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας, αν υπάρχει

Σε περίπτωση που η κατοικία είναι μισθωμένη ή παραχωρημένη, το ποσοστό αποζημίωσης θα αντιστοιχεί στο 25% για τον ιδιοκτήτη και στο 75% για το μισθωτή ή παραχωρησιούχο.

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται ως εξής:

1. Είτε απευθείας στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Υποβάλλει την αίτησή του στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΗλεκτρονικέςΥπηρεσίες

2. είτε με email στο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3. είτε με γραπτή αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου και στα γραφεία των τοπικών κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης και Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων.

Ολες οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται κατά περίπτωση από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το https://bit.ly/2zUQ1rH_ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΗλεκτρονικέςΥπηρεσίες, ο ενδιαφερόμενος:

  • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
  • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
  • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
  • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Υποστήριξης και Πρωτοκόλλου και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Συμπληρώνει όλα τα πεδία που βρίσκονται στην περιοχή "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ".

Στα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας Επεξεργασία, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως Υπεύθυνη Δήλωση, Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κ.λ.π). Για παράδειγμα, επιλέγοντας την 1η γραμμή "Υπεύθυνη Δήλωση Αιτούντα" και πατώντας Επεξεργασία, ανοίγει φόρμα και με Επιλογή Εντύπου «ανεβάζει» το αρχείο και επιλέγει Αποθήκευση. Επαναλαμβάνει για κάθε γραμμή δικαιολογητικού που επιθυμεί να επισυνάψει.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

 

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY