sandal logo

poli 12

Ολοκλήρωση επισκέψεων Δημοτικών Σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Περισσότερα  από 2000 παιδιά φέτος στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων

  • Λάρισα πόλη φιλική στο ποδήλατο,  Λάρισα πόλη που μαθαίνει, Λάρισα πόλη φιλική προς τα παιδιά

Για ακόμη μια σχολική χρονιά ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις των μαθητών της Δ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαρισαίων 1325 μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Ασφάλειας με αυτοκινούμενα οχήματα αλλά και με ποδήλατα εξασκούνται στην σωστή χρήση και ορθή οδική συμπεριφορά.

Στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αλλαγές στους δρόμους,  λόγω του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΣΒΑΚ).Με τα συγκεκριμένα έργα στόχος είναι να αποτραπεί η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ αυτοκινήτου και να ενθαρρυνθεί η χρήση ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς).

Η συνεχής αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο μεταφοράς αλλά και ψυχαγωγίας σε συνθήκες ασφάλειας που διασφαλίζουν οι παρεμβάσεις απαιτεί από όλους την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ γι αυτό και είναι τόσο σημαντική για την πόλη μας η λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Είμαστε αισιόδοξοι πως αν από πολύ νωρίς περάσουμε στα παιδιά μας τα θετικά πρότυπα, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευση τους, εξοπλίζοντας τα με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για το περιβάλλον.

Οι εκπαιδεύσεις στο πάρκο όμως δεν είναι μόνο για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης αλλά και για τους μικρούς 3χρονους μαθητές των 27 Δημοτικών παιδικών σταθμών. Ως το τέλος του Ιουλίου θα επισκεφτούν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής 930 παιδιά τα οποία μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες θα παίξουν, θα ψυχαγωγηθούν και θα αγαπήσουν το ποδήλατο. Οφείλουμε στα παιδιά της πόλης το καλύτερο, γιατί το αξίζουν.

Και βεβαίως το Πάρκο δεν κλείνει για καλοκαίρι συνεχίζει με τους κατασκηνωτές από το καλοκαιρινό πρόγραμμα « Κατασκήνωση στην πόλη»

Ο Δήμος Λαρισαίων και η αντιδημαρχία  Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης ευχαριστεί την Α/θμια εκπαίδευση Λάρισας για την συνεργασία, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την στήριξη του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής.

Επίσης την εταιρεία Orient bikes για την ευγενική χορηγία 20 ποδηλάτων και κράνων για τα μαθήματα και βιωματική  εξάσκηση των μαθητών!!

220610 kykl agogi

220610 kykl agogi2

220610 kykl agogi3

220610 kykl agogi4

220610 kykl agogi5

220610 kykl agogi6

220610 kykl agogi7

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1