sandal logo

poli 12

Βιωματικά Εργαστήρια-Σχολές Γονέων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 το 6ο βιωματικό εργαστήριο των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, με θέμα "Γονείς και Μαγικό Παραμύθι” που συντόνισαν οι κ.κ. Κική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και Αθηνά Μουσιάρη, Κοινωνιολόγος, ΚΕΘΕΑ .

Με το εργαστήριο αυτό ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αυτοτελών διαδικτυακών εργαστηρίων που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος “ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ” στο Δήμο Λαρισαίων.

Επίσης, με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 η διαδικτυακή ομάδα γονέων διάρκειας 6 δίωρων συναντήσεων με συντονίστριες τις κ.κ. Νίκη Τσιούγκου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια του Δήμου Λαρισαίων και Ελευθερία Μπουκουβάλα, Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι δράσεις του προγράμματος ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ έδωσαν την ευκαιρία σε δεκάδες γονείς να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και το ανάλογο θεωρητικό πλαίσιο να μοιραστούν εμπειρίες και συναισθήματα και να λάβουν χρήσιμη ανατροφοδότηση από τους συντονιστές.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με νέες δράσεις τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στοχεύοντας στην  ενδυνάμωση των γονέων και την ενίσχυσή τους με τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους με αυθεντικότητα, ενσυναίσθηση και αποδοχή.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Δήμος Λαρισαίων (Δ/νση Παιδείας, Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας).

Tο συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00, Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει

220610 sxol gonewn

220610 sxol gonewn2

220610 sxol gonewn3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1