sandal logo

poli 12

Παράρτημα ΡΟΜΑ Κέντρου Κοινότητας - Ενημέρωση γυναικών Ρομά για την έμφυλη βία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «reach», που έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, υλοποίησαν ενημερωτική δράση σε γυναίκες Ρομά με σκοπό την πληροφόρησή τους για το επίκαιρο θέμα των γυναικοκτονιών.

Συγκεκριμένα η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, κα Αθηνά Τερζενίδου, μαζί με την παιδοψυχολόγο κα Ναυσικά Κυρίτση ενημέρωσαν τις παρευρισκόμενες γυναίκες, για το τι σημαίνει κακοποίηση - βία, ποιες είναι οι μορφές της, που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα θύμα βίας, καθώς και για τη λειτουργία του Ξενώνα του Δήμου Λαρισαίων τη στελέχωσή του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αυτό που τονίστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά, είναι πως «η εκπαίδευση, η πρόληψη, η προστασία και η δικαιοσύνη είναι άξονες που πρέπει να ακολουθεί μια σωστή πολιτική προς όφελος των αδύναμων και κακοποιημένων γυναικών. Πρέπει να επιτευχθεί μια μεγάλη αλλαγή σε στάσεις, συμπεριφορές και πρότυπα, ώστε να μπορέσει να καταπολεμηθεί η έμφυλη βία. Οι γυναίκες θύματα βίας πρέπει να υποστηριχθούν, ώστε να ξανανιώσουν ασφάλεια, αγάπη και ελευθερία χωρίς να καταπατούνται τα ατομικά τους δικαιώματα.

Πρέπει η κάθε γυναίκα να γνωρίζει πως «Δεν είναι η μόνη, δεν είναι μόνη»».

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, τηλ. 2410-680.242 email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, οδός Δημοσθένους 45, Νέα Σμύρνη.

220630 roma1

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1