sandal logo

poli 12

Στη νέα ψηφιακή εποχή «Θεσσαλικό Θέατρο» και Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχονται το Θεσσαλικό Θέατρο και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, μετά την έγκριση σχετικών προτάσεων που κατέθεσαν στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.  Οι  προτάσεις που κατέθεσαν οι δυο πολιτιστικού φορείς, εγκρίθηκαν με συνολική χρηματοδότηση που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Παν. Σάπκας καθώς και η Κυρ. Σπανού, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, η  Αννυ Ψάρρα, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και η κ. Ιωαν/. Δεληγιάννη, διευθύντρια της Πινακοθήκης.

220705 IMG 4038 640

Ο κ. Καλογιάννης, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της θετικής αξιολόγησης και έγκρισης των προτάσεων των δυο δομών του Δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας με την υλοποίηση των έργων τα έργα και η πολιτιστική παραγωγή στο θέατρο και την Πινακοθήκη, παραμείνουν εσαεί κτήμα της πόλης. Ο δήμαρχος, με αφορμή τις σχετικές εγκρίσεις, αναφέρθηκε και συνολικά στην πορεία μετάβασης του Δήμου Λαρισαίων προς τη ψηφιακή εποχή, επισημαίνοντας την πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για την αρτιότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν από το Θεατρο και την Πικανοθήκη, επισημαίνοντας πως η διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης των προτάσεων, ήταν ανταγωνιστική.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι η έγκριση  των δυο προτάσεων αποτελούν σημαντική στιγμή για την πόλη και ειδικότερα για τις υποδομές του Δήμου και ειδικότερα των δυο νομικών προσώπων.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπανού, σημείωσε πως το ΘΘ είναι το πρώτο περιφερειακό θέατρο που εντάσσεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας πως με την υλοποίηση του έργου το Θεσσαλικό Θέατρο αποκτά  ένα αναπτυξιακό εργαλείο αιχμής και βιωσιμότητας και ταυτόχρονα ένα τεράστιο εργαλείο ακαδημαϊκής έρευνας».

Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα, αναφέρθηκε επιγραμματικά στη διαδικασία εξωστρέφειας που ακολουθεί ο φορέας με κορυφαία στιγμή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την έκδοση της σχετικής απόφασης για την Αναγνώριση-Πιστοποίηση του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα και αυτό είναι κάτι που εγγράφεται εσαεί στον φορέα και την πόλη.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της ψηφιοποίησης των έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης, η κ. Ιωάννα Δεληγιάννη τόνισε ότι η ψηφιοποίηση των τεκμηρίων θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να προβληθούν μέσα από τη διαδικτυακή πύλη, τις ψηφιακές ξεναγήσεις και τις υπόλοιπες εφαρμογές. Το κριτήριο επιλογής των τεκμηρίων θα γίνει με στόχο να είναι αξιοποιήσιμα στις ψηφιακές εφαρμογές στο παρόν και στο μέλλον, και να αναδεικνύουν παράλληλα τη μοναδικότητα και την εξειδίκευση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, ως πεδίου δράσης ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1