Αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς περιόδου 2022-23

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διοίκησης και Δια Βίου Μάθησης, και τη Διεύθυνση Παιδείας ανακοινώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για την περίοδο 2022-2023.

Υποβλήθηκαν 1.759 αιτήσεις νηπίων και βρεφών και ικανοποιούνται στην παρούσα φάση 1.675 εκ των οποίων 1586 παιδιά (95%) τοποθετηθήκαν στην 1 η επιλογή τους και 85 παιδιά (5%) στην 2 η επιλογή τους. Στην επόμενη φάση επιλογής αιτήσεων (Σεπτέμβριο) υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί το σύνολο των εναπομεινάντων παιδιών. Οι γονείς που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, ενδιαφέρονται για φιλοξενία των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και είναι κάτοχοι voucher, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε υπάρχουσες κενές θέσεις.

Η επιλογή των παιδιών έγινε σύμφωνα με το αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης και ανάλογα με τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού. Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε εσωτερικό χώρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου (Δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω του νόμου περί προσωπικών δεδομένων) και θα υπάρξει και τηλεφωνική ενημέρωση από τους Παιδικούς Σταθμούς προς τους γονείς. Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσουν, για τη νέα περίοδο, την 5η Σεπτεμβρίου 2022 και θα ανακοινωθεί παράλληλα το πρόγραμμα του Αγιασμού του κάθε παιδικού σταθμού. Τα αποτελέσματα της απογευματινής ζώνης θα ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από 1/9/2022 έως 10/9/2022 στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α , 3ος όροφος) ενώ για τις απαντήσεις θα καταβληθεί η προσπάθεια να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι, στον Δήμο Λαρισαίων λειτουργούν 27 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εκ των οποίων 2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας με τμήματα ειδικής αγωγής (1ος Παιδικός Σταθμός και 27ος Παιδικός Σταθμός).

Ενημερώνουμε επίσης ότι και φέτος οι 27 Παιδικοί Σταθμοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2022-2023» (Πρώην Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής) και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλουν την αίτησή τους, όταν ανακοινωθεί η Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα διαθέσιμα σημεία (γραφεία Δ/νσης και Παιδικοί Σταθμοί που θα ανακοινωθούν) για υπογραφή Σύμβασης ώστε μέσω του προγράμματος, να φιλοξενηθούν δωρεάν.

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205 & 2410680215 και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.