sandal logo

poli 12

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη Λάρισας 2022

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων, στα πλαίσια διοργάνωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης 2022, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω, από 01.08.2022 έως 25.08.2022 και ώρες 11:00 με 14:00:

  • δια ζώσης, στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ίωνος Δραγούμη 1, 2413500348, 2413500351, 2413500346 και 2413500204). Κατεβάστε την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωσης Συμμετοχής: doc | odt
  • ή ηλεκτρονικά, στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη, θα πρέπει να προκαταβάλουν έως τις 25/08/2022 το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300€) για κάθε περίπτερο στον αριθμό λογαριασμού IBAN: GR9501726140005614059384216 (Τράπεζα Πειραιώς), κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με την αρμόδια Επιτροπή και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 09/09/2022.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στην ετήσια Εμποροπανήγυρη βάσει της παρ.1 του αρ.37 του Ν.4849/2021 έχουν ως πωλητές φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:

  1. βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές
  2. άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή δραστηριοποίησης στις λαϊκές αγορές
  3. άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο
  4. άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη

Οι θέσεις αποδίδονται στις παραπάνω κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση:

  1. το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,
  2. το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές,
  3. το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και
  4. το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.

Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν κενές θέσεις και οι ενδιαφερόμενοι θα είναι κάτοχοι άδειας που υπερβαίνει την ποσόστωση, θα εγκρίνεται η συμμετοχή τους, προκειμένου η Εμποροπανήγυρη να έχει πληρότητα και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Δήμος Λαρισαίων διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη, εάν δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους και στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται η τυχόν καταβληθείσα προκαταβολή.

Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση κατά χρήση, των περιπτέρων στην Εμποροπανήγυρη, από τους δικαιούχους σε οποιονδήποτε τρίτο.

Περίπτερα που μένουν αδιάθετα μετά την έναρξη της Εμποροπανήγυρης, θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους, ύστερα από υποβολή σχετικής αίτησης και αφού καταβάλλουν το τέλος χρήσης επιμεριζόμενο με τις ημέρες συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Με την αίτηση συμμετοχής ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει:

α) Υποχρεωτικά

  1. Φωτοαντίγραφο της άδειας που κατέχει κατά περίπτωση.
  2. Απόδειξη ταμειακής μηχανής.
  3. Δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο Λαρισαίων (αυτεπάγγελτα-άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

β) Προαιρετικά

  1. Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης για δημότες Δήμου Λαρισαίων.
  3. Βεβαίωση της Ανώτατης Ομοσπονδίας Πολυτέκνων για δημότες Δήμου Λαρισαίων.
  4. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για δημότες Δήμου Λαρισαίων.

Τα έξοδα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού των περιπτέρων, το ποσό των οποίων θα προκύψει μετά από τη διενέργεια σχετικής δημοπρασίας επιβαρύνουν τους μισθωτές. Επίσης, οι μισθωτές υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι µε τουλάχιστον ένα πυροσβεστήρα 6 κιλών σκόνης, ο οποίος θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο και θα συνοδεύεται µε βεβαίωση καταλληλόλητας από τον προμηθευτή του. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ηλεκτρογεννητριών και γενικά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο χώρο της εμποροπανήγυρης για λόγους πυρασφάλειας, ισοκατανομής των ηλεκτρικών φορτίων και γενικά ασφάλειας.

Επισημαίνεται, ότι η συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη Λάρισας συνεπάγεται ανεπιφύλακτα την αποδοχή όλων των όρων, από τους ενδιαφερόμενους, του Κανονισμού διοργάνωσης και λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1