sandal logo

poli 12

Υποδομή διεθνών προδιαγραφών το δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

  • Συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (21 - 27 Αυγούστου)

Σε αθλητική εγκατάσταση διεθνών προδιαγραφών, μετατρέπεται το Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, στο οποίο εδώ και μερικές ημέρες εξελίσσονται εργασίες για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 13 εθνικών ομάδων.

Στο Κολυμβητήριο, πραγματοποιούνται εργασίες από το Δήμο Λαρισαίων και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που είναι ο διοργανωτής των αγώνων σε συνεργασία με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Στο πρωτάθλημα κορασίδων κάτω των 16, θα συμμετάσχουν οι εξής Εθνικές ομάδες:

Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική.

Ολοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, ενώ το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Λάρισας θα χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις των ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως η κατασκευή του Ανοικτού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας, ξεκίνησε το 2002, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2004», ωστόσο η κατασκευή του σταμάτησε. Η ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής αθλητικής υποδομής,  αποτέλεσε μία από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, το 2014-15  όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων. Με χρηματοδότηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Λαρισαίων, το έργο ολοκληρώθηκε το 2017 και παραδόθηκε στους πολίτες της Λάρισας.

Ακολούθησε το 2018, νέο έργο για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κολυμβητηρίου,  και τη δημιουργία και άλλων μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα beach volley και τένις).  

Πλέον με τα έργα του Δήμου Λαρισαίων που βρίσκονται σε εξέλιξη (τοποθέτηση καθισμάτων, σκιάστρων κλπ)  το ανοικτό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, διαμορφώνεται σε αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις του υγρού στίβου.

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων – Κορασίδων Κ16,  πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία, αφού οι αγώνες των κορασίδων θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα και των παίδων στον Βόλο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1