Με ποδηλατοβόλτα ολοκληρώνεται την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνεχίζονται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας 2022.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου το πρωί θα πραγματοοιηθεί Περιπατος για την Ειρήνη με τη συμμετοχή παιδιών δημοτικών σχολείων το βράδυ.

Το απόγευμα, στις 6, θα λάβει χώρα ανάλογη δράση (Περίπατος για την Ειρήνη) σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Προγράμματος «Άθληση και Γυναίκα» του Τμήματος Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

Στις 6 μ.μ. επιβιβαζόμαστε με το ηλεκτρικό λεωφορείο δωρεάν από την Κεντρική πλατεία, προσφορά των Αστικών Συγκοινωνιών Λάρισας. Πέραν της Κεντρικής πλατείας στάση για επιβίβαση θα γίνει μπροστά στο 3ο Δημοτικό σχολείο (Ηρ.Πολυτεχνείου), Με την συνοδεία των καθηγητών θα περπατήσουν και θα ασκηθούν στο Μεζούρλο, στο Διαχρονικό Μουσείο. Ώρα επιστροφής 20.00.

Ποδηλατοβόλτα από τις συνοικίες προς το κέντρο

Τέλος, την τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα θα γίνει ποδηλατοβόλτα, με τίτλο «Μία πόλη ένα ποδήλατο» από το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και τις Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων. Επιλέξτε 1 από τις 4 διαδρομές και ελάτε με το ποδήλατο σας. Μην ξεχάσετε τα φώτα στο ποδήλατο σας.

Οι 4 ποδηλατικές διαδρομές έχουν ώρα εκκίνησης στις 7μμ. Οι ποδηλάτες ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή, θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία στις 8μμ όπου θα παρακολουθήσουν συναυλία με την Μπάντα Κρουστών και τη Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν την αφετηρία και να πάρουν μέρος στις ποδηλατοβόλτες.

Σημεία αφετηρίας 1η κοινότητα (Πάρκο Χρωμάτων, 2η Κοινότητα Πλατεία Σάλια, 3η Κοινότητα Πλατεία Καινούρια, Άγιος Γεώργιος, 4η Κοινότητα Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας.

Οι διαδρομές είναι οι εξής:
 
Κοινότητα 1η
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Πάρκο χρωμάτων (Χατζηχαλάρ)
Κλέαρχου Πατέρα, 4ου Συντάγματος Πεζικού, Καραολή Δημητρίου,
Γιάγκου, Aγιας Τριάδος, Ιωαννίνων, Ηρώων Πολυτεχνείου
Καραθάνου, Ηπείρου, Ανθίμου Γαζή (ποδηλατόδρομο), Κύπρου, Κεντρική πλατεία.
 
Κοινότητα 2η
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Πλατεία Σάλια
Αθηνάς, κοίτη Πηνειού, Ανάχωμα Αμπελοκήπων, Τσολάκη, Ρόδου, Μύρων
Μύλος Παππά, Δήμητρας, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κεντρική πλατεία.
 
Κοινότητα 3η
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Πλατεία "Καινούρια" οδός Ιεράπετρας
Αρκαδίου, Μελισσοχωρίου, Εκκλησία Άγιος Γεώργιος parking, Βόλου,
Γραμμές δεξιά, Αρκαδίου, Ξενόπουλου, Καραγάτση, Χατζηγιάννη, Αγιάς, 31η Αυγούστου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κεντρική πλατεία.
 
Κοινότητα 4η
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κολυμβητήριο Ν. Πολιτείας
Τσιτσάνη, Υπόγεια διάβαση, Λατταμύα, Φαρσάλων, Παναγούλη, Ιουστινιανού, Κολοκοτρώνη, Κοραή, Μανδηλαρά, Μ. Αλεξάνδρου, Κεντρική Πλατεία.

 

220920 evdom kinitik 01 220920 evdom kinitik 02