sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ο Δήμος συνεργάζεται με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Ο Δήμος συνεργάζεται με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, που συντονίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, η οποία φέτος έχει οριστεί για το διάστημα 19 έως 27 Νοεμβρίου με θέμα “Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα”, ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε δράση ανακύκλωσης ειδών ιματισμού μέσα στις σχολικές μονάδες.

Η δράση, που σχεδιάστηκε μετά από πρωτοβουλία της Β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας, έχει τον τίτλο: “Και εγώ νοιάζομαι… ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια” και απευθύνεται τόσο στους μαθητές/τριες των σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Με τη δράση αυτή οι μαθητές θα αποδείξουν ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στο Δήμο είδη πρώτης ανάγκης που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πάντα παρών σε δράσεις σαν κι αυτή, αφού είναι γνωστό ότι προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αυξήσει τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, κάτι που αποτελεί στόχο λόγω περιβαλλοντικής συνείδησης και ταυτόχρονα είναι θεσμική του υποχρέωση.

Εξάλλου, η ανακύκλωση ρούχων αποτελεί παράδειγμα της ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων δημοτών. Οι κάδοι ανακύκλωσης ειδών ιματισμού έχουν γίνει απαραίτητοι στους δημότες, οι οποίοι ζητούν να έχουν έναν κοντά στο σπίτι τους. Ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται στους εκατόν είκοσι έναν (121) και σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι εξυπηρετώντας καλύτερα κι άλλες γειτονιές.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 η συλλογή των ειδών ιματισμού ήταν 85.018 τόνοι, κατά το αντίστοιχο διάστημα φέτος η ποσότητα ανέρχεται στους 123.681 τόνους, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 45,5%.

Θυμίζουμε ότι η ανακύκλωση ρούχων οργανώνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη χωροθέτηση ειδικών κάδων που παραχωρεί η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST, με την οποία ο Δήμος Λαρισαίων διατηρεί σύμβαση συνεργασίας, η οποία αναλαμβάνει και τη συλλογή του υλικού που κατόπιν προωθείται προς επαναχρησιμοποίηση ή/και ανακύκλωση.

Ειδικά για τη μαθητική δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, η εταιρεία προτίθεται να συνδράμει σε μελλοντικές περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων που θα συμμετέχουν.

Με τη συνεργασία, λοιπόν, του Δήμου και της Β/θμιας εκπαίδευσης φιλοδοξούμε όχι μόνο να συγκεντρωθούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ειδών ιματισμού αλλά και να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα στους νέους μαθητές η περιβαλλοντική συνείδηση καθώς και αισθήματα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Για την ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Λαρισαίων δείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο:
https://www.larissa.gov.gr/el/gia-tous-polites/anakyklvsh

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1