sandal logo

poli 12

Απ. Καλογιάννης: «Θα είμαι παρών στις δημοτικές εκλογές του 2023»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τη Λάρισα ως πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας και ως μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη, περιλαμβάνει το όραμα του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη όπως το περιέγραψε σε πρόσφατη ομιλία του στο ξενοδοχείο Διβάνι.

Παρουσία ενός πολύ μεγάλου πλήθους πολιτών που κατέκλυσε τους χώρους του ξενοδοχείου, ο Απόστολος Καλογιάννης, με μια βαθιά πολιτική ομιλία, μίλησε για το έργο που έχει επιτελεστεί στο Δήμο Λαρισαίων από την στιγμή που ο ίδιος και η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» βρέθηκαν στη δημοτική αρχή της Λάρισας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες που υπήρξαν συνολικά στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαρισαίων, μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις (δημοσιονομική – μνημόνια, πανδημία και τώρα ενεργειακή κρίση) αλλά και στις προκλήσεις και τα μεγάλα έργα για την πόλη και το Δήμο που έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται.

Ο Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2014-15 για το σχεδιασμό του έργου σε βάθος 15ετίας, το άλμα της πόλης και την αλλαγή επιπέδου της Λάρισας.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο έργο ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι από το 2015 εως και σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο σήμερα καλείται να ανταποκριθεί η Αυτοδιοίκηση, λόγω των συνεχιζόμενων κρίσεων, υπογραμμίζοντας τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συμπληρώνοντας πως πολλές από τις δυσκολίες της Τ.Α. πηγάζουν από το γεγονός ότι υπάρχει ελλειμμα εμπιστοσύνης του αθηνοκεντρικού κράτους προς της Τ.Α.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, τόνισε ο δήμαρχος, ο Δήμος Λαρισαίων παρουσιάζει σταθερότητα στα οικονομικά, υπογράμμισε ότι «κάθε ευρώ που δαπανάται πιάνει τόπο» και συμπλήρωσε πως ο Δήμος Λαρισαίων αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, υπενθύμισε στο πυκνό ακροατήριο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2014 για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας και για το άλμα της πόλης στο μέλλον
«Παρά τις δυσκολίες των κρίσεων και τα προβλήματα είναι εμφανές ότι η πόλη αλλάζει συνεχως επίπεδο», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, συμπληρώνοντας πως θετικές αλλαγές καταγράφονται στο αστικό περιβάλλον και την ύπαιθρο του Δήμου, στον πολιτισμό – αθλητισμό, στην κοινωνική πολιτική, στις σχέσεις με τους πολίτες και τους νέους.

Παράλληλα έκανε λόγο για άριστο επίπεδο συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και συμπλήρωσε πως η διοίκηση στο Δήμο Λαρισαίων ασκείται με όρους κοινωνικής συνοχής, οικονομικής επάρκειας, και λειτουργικής αρτιότητας.
Η επάνοδος στην κανονικότητα, μετά την περίοδο των κρίσεων, χαρακτηρίζεται από τους νέους στόχους που έχουν να κάνουν με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, την ενίσχυση των υποδομών και τη στήριξη ευάλωτων, με απώτερο σκοπό την «ανθεκτικότητα της πόλης».

Ακολούθησε εκτενής αναφορά στους άξονες του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τη Λάρισα της 15ετίας. Αξονες που έχουν να κάνουν με τη ψηφιακή μετάβασης, σε νέα κουλτούρα αστικής συμπεριφοράς με την απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες, στην καινοτομία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την εξοικονόμηση - ενεργειακή μετάβαση – πράσινες πολιτικές, τον πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική κ.α.

Ειδική αναφορά έκανε σε εμβληματικές δράσεις και έργα όπως η παρέμβαση στον κεντρικό τομέα της πόλης που διαμορφώνει την ταυτότητα της Λάρισας (Αρχαίο Θέατρο, Μπεζεστένι, Ποδηλατόδρομοι , εξυπνο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους (43 σημεία), ολοκλήρωση εσωτερικού δακτυλιου, με τις παρεμβάσεις στην Ηρώων Πολυτεχνείου και τους κυκλικούς κόμβους, τη διάνοιξη της Τσιόγκα κ.α.)

Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στην ολοκλήρωση του οράματος που σχετίζεται με την έναρξη των παρεμβάσεων στο χώρο του ΕΘΙΑΓΕ, στη λειτουργία του Ινστιτούτου του ΕΚΕΤΑ στο Μεζούρλο, στη συνέχιση - ολοκλήρωση ΣΒΑΚ, με το ηλεκτρονικό σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης και τα περιφερειακά πάρκινγκ, στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την Πράσινη μετάβαση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Βέβαια, για άλλη μια φορά ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι για τη σημερινή δημοτική αρχή, και παρά τη πάντα προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία, ξεκινώντας από τα φοιτητικά του χρόνια και τη συμμετοχή του στο αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ εκτενή ήταν η αναφορά του στα χρόνια που ξεκίνησε να υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δίπλα στον αείμνηστο δημαρχο Αριστείδη Λαμπρούλη. Μίλησε για την επιστροφή του στην Τ.Α. μετά από μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία, και στη δημουργία της Συμπαράταξης Λαρισαίων» για την οποία όπως είπε αποτελεί παρακαταθήκη για τα δημοτικά πράγματα της Λάρισας. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι από τη θέση λειτούργησε ως «Δήμαρχος ολων των Λαρισαίων» και εγγυήθηκε την ολοκλήρωση του έργου, με ενότητα και σοβαρότητα και εμπειρία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής «Μαζί θα δώσουμε τη δημοκρατική εκλογική μάχη του 2023, συνεχίζουμε με ηρεμία, σοβαρότητα και δύναμη, Αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε κι εμείς»

* Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απόστολο Καλογιάννη, προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο πρώην υπουργός και δήμαρχος, και νυν πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, ο οποίος δήλως «Λαρισαίος και σύμμαχος στα όνειρα του δημάρχου»

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1