sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας και πλάθοντας…», πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων.

Πλήθος κόσμου, παιδιά και οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί του Ελεύθερου Εργαστηρίου και οι άνθρωποι της δημοτικής Πινακοθήκης παρέστησαν στην εκδήλωση των εγκαινίων, όπως και ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης.

230519 ekthesi zografikis 2
Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 250 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα), παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και έργα κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και ομαδικές εργασίες.

Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι.

230519 ekthesi zografikis 1
Σε αυτή ακριβώς την πτυχή και στην αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και των εφήβων που συμμετέχουν στα εργαστήρια της Πινακοθήκης αλλά και γενικότερα για τις δομές και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο παιδιά της πόλης, στάθηκε στη σύντομη ομιλία του ο Απόστολος Καλογιάννης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος τόνισε ότι 4000 παιδιά έχουν περάσει τα τελευταία 9 χρόνια από τα εργαστήρια της Πινακοθήκης υποδηλώνοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στη σημαντική αυτή τη δομή πολιτισμού της πόλης.
Επεσήμανε ότι η ενασχόληση με τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες διαμορφώνουν στοιχεία του χαρακτήρα και της αισθητική παιδιών και εφήβων, των αυριανών ενεργών πολιτών της Λάρισας.

230519 ekthesi zografikis 7
Παράλληλα, ο Απ. Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι η ματιά και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι στραμμένο στο παιδί, αναφερόμενος γενικότερα στις πολιτικές και στις δράσεις του Δήμου για το παιδί. «Η Λάρισα είναι ίσως η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όταν κάθε καλοκαίρι 2.500 παιδιά συμμετέχουν στην κατασκήνωση στην πόλη όλα αυτά είναι δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν ένα στοιχείο την δημιουργική αντίληψη του ελεύθερου χρόνου.

230519 ekthesi zografikis 6
Σαν κοινωνία πρέπει να πάμε χέρι χέρι και να αλλάξουμε τα δεδομένα που η ίδια ζωή έχει βάλει. Αυτή είναι η προσπάθεια και γίνεται μέσα σε έναν χώρο που έχει πραγματικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα ίδια συμμετέχουν και κοινωνικοποιούνται. Είναι η ανάγκη της κοινωνίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κα Άννυ Ψάρρα αναφέρθηκε στην πορεία εξωστρέφειας της Πινακοθήκης και τις ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες που έχει αναπτύξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. ε αυτόν τον χώρο».

230519 ekthesi zografikis 3

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή βεβαιώσεων σπουδών σε μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις διετείς βαθμίδες του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

230519 ekthesi zografikis 4
Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Στην έκθεση συμμετέχουν: Γκουντουβά Μαριάννα, Καλαμάρας Γιώργος, Κιτσούλης Γιώργος, Λαγού Μαρία, Μακρής Πάρης, Μάντζαρη Αλεξάνδρα, Μουτουσίδης Θάνος, Πάικος Αντώνης, Ρούπας Γιάννης, Σαΐτης Θεόδωρος, Σαλταπίδα Θεοδώρα Σταυροθεοδώρου Κατερίνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.

230519 ekthesi zografikis 5

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1