Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Μάιος 2023

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Τετάρτη 24/05 την Πέμπτη 25/05 και την Παρασκευή 26/05/2023 και ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στη συγκεκριμένη διανομή, για το Δήμο Λαρισαίων, ωφελούμενα είναι 2020 νοικοκυριά με σύνολο μελών 3760.Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι τα ακόλουθα:
Eλαιόλαδο, Αλεύρι, Ρύζι, Ζυμαρικά, Κριθαράκι, Φασόλια, Φακές, Ζάχαρη, Χυμός τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Φέτα, Γραβιέρα και 5 παιδικά: Κρέμα δημητριακών, Κρέμα Ρυζάλευρο, Γάλα σε σκόνη, Μωρομάντηλα και Βρεφικές Πάνες. Τα εν λόγω προϊόντα θα διανέμονται συσκευασμένα σε κιβώτια με ειδική σήμανση του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Διαδικασία διανομής «Drive Through»
Οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα, θα ακολουθούν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο και θα διέρχονται από δύο στάσεις:

  • Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
  • Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου το σημείο τοποθέτησης των τρόφιμων (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας θα ολοκληρώνουν την διαδικασία.
  • Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων
Οι ωφελούμενοι πρέπει να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Μπουχώρη Αντιγόνη, Ριζούλη Αναστασία, τηλ.2410680243, Στραβογιάννη Παναγιώτα, τηλ. 2410680220.

230523 dianomi teva