Νέες παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ, υπαίθρια όργανα άθλησης και λίφτιγνκ στο Αισθητικό Άλσος

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι παρεμβάσεις

Νέες παιδικές χαρές, όργανα άθλησης για ενήλικους, νέο γήπεδο μπάσκετ, συντήρηση της πίστας skate και σημαντικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στο Αισθητικό Αλσος, δρομολογούνται από το Δήμο Λαρισαίων μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Βασικός στόχος της παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών στο Αισθητικό ‘Άλσος, τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ώστε ο νέος εξοπλισμός να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις σύγχρονες ανάγκες παιχνιδιού και άθλησης, δημιουργώντας έναν πρότυπο ανοιχτό χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, για την ενασχόληση όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως των ευάλωτων και ευπαθών. Ο προυπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτείται με 900.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικότερα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

• Θα γίνει ανακατασκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών. Ειδικότερα, οι νέοι χώροι, συνολικής επιφάνειας 1.500 m2 περίπου, που προορίζονται για ψυχαγωγία ανήλικων παιδιών, θα ανακατασκευαστούν στα ίδια σημεία με τις υφιστάμενες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, με νέα όργανα.

• Θα εγκατασταθούν όργανα υπαίθριας άθλησης κατάλληλων για όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με ελεύθερη πρόσβαση και χρήση κάθε ώρα της ημέρας,

• Για τους εφήβους και τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί συντήρηση του υφιστάμενου γηπέδου skate.

• Θα γίνει πλήρης ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου καλαθοσφαίρισης, με νέο ακρυλικό συνθετικό τάπητα και εξοπλισμό.

• θα συντηρηθούν όλα τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα σπασμένα ή ολικώς κατεστραμμένα, θα γίνει εμπλουτισμός του συνολικού φωτισμού με επιπλέον φωτιστικά σώματα και θα εγκατασταθούν επιπλέον προβολείς στους χώρους άθλησης (γήπεδο SKATE & καλαθοσφαίρισης).

• θα αντικατασταθεί η υποβαθμισμένη και μερικώς κατεστραμμένη παλιά περίφραξη και θα τοποθετηθεί νέα στα σημεία που δεν υπάρχει σήμερα, ώστε να διασφαλιστεί περιμετρικά η προστασία τόσο του ίδιου του χώρου του Άλσους όσο και των επισκεπτών του.

• θα απομακρυνθούν όλα τα στοιχεία εκείνα που βρίσκονται στον χώρο και κρίνονται επισφαλή για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, όπως παλιοί κομμένοι κορμοί δένδρων, μισογκρεμισμένες κατασκευές, χαλασμένα σκαλοπάτια, προεξέχοντα καρφιά κ.α.

• θα γίνει συντήρηση και αντικατάσταση της περίφραξης περιμετρικά της λίμνης

• θα γίνουν επεμβάσεις στα περιμετρικά τοιχία της κεντρικής σκάλας εισόδου και στην είσοδο κοινού από το χώρο του parking (στη νότια πλευρά) σε ενιαίο επίπεδο, χωρίς εμπόδια που δυσχεραίνουν τη διέλευση, ώστε ο χώρος να είναι εύκολα προσβάσιμος για όλους

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Θ. Αδαμόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

230524 paremvaseis alsos 1

230524 paremvaseis alsos 2

230524 paremvaseis alsos 3