Τα παιδιά πάνε Μουσείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180524 fvto diaxroniko

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαϊου και με σκοπό να συνεχίζονται οι συνέργειες και οι αλληλεπιδράσεις των κοινωνικών δομών του Δήμου και με άλλους φορείς της πόλης, οργανώθηκε εκπαιδευτική δράση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.


Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και με ευθύνη του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά οι αθλητές του συλλόγου ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και τα παιδιά του ΚΔΑΠ της Ν.Σμύρνης συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή στο μουσείο. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο, μέσα από τα μοναδικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας και εκτίθενται στο χώρο του μουσείου. Τα περισσότερα από τα παιδιά επισκέπτονταν για πρώτη φορά το συγκεκριμένο χώρο. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννης Δ. παραβρέθηκε στο μουσείο και υποσχέθηκε στα παιδιά πως θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές κοινές δράσεις, με σκοπό όλοι να μπορούν να γίνουν κοινωνοί του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου.


Την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης ανέλαβε η υπεύθυνη του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά κα Μπουκόρου Εύη σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας του Πανιωνίου κ. Μουκάνη Γεώργιο και τον διαμεσολαβητή του Παραρτήματος κ Παϊτέρη Νικόλαο, ενώ την ξενάγηση πραγματοποίησε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Ν.Σμύρνης και ξεναγός κα Γκούνη Αθανασία.


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.