Μετά τα μαθήματα …το απολυτήριο για 19 Ρομά από το Πανεπιστήμιο Πολιτών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μια συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του προγράμματος Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει , ολοκληρώθηκε για τους πρώτους 19 ενήλικες Ρομά της περιοχής της Ν. Σμύρνης με τις εξετάσεις που έδωσαν για την απόκτηση απολυτηρίου του δημοτικού.

Η προσπάθειά τους εντάσσεται σε μια συντονισμένη δράση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη λειτουργία μιας διαφορετικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Μετά από 7 μήνες εβδομαδιαίων μαθημάτων, οι πρώτοι ενήλικες μαθητές των τμημάτων αλφαβητισμού έφτασαν στον τελικό τους στόχο.

Αξιοσημείωτο είναι το πείσμα που τους χαρακτήριζε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μπορέσουν να μορφωθούν για την διεκδίκηση καλύτερων θέσεων εργασίας, για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να γίνουν σωστά πρότυπα γι αυτά. Παράλληλα στις γυναίκες των τμημάτων προσφέρονταν η δυνατότητα στα παιδιά τους να απασχολούνται δημιουργικά από έμπειρο προσωπικό, ενώ εκείνες παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους.
Πολύτιμη αποτέλεσε η συνεργασία με την Διευθύντρια και Υπεύθυνη των εξετάσεων για το απολυτήριο Δημοτικού Ενηλίκων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Δημητρίου.

Την ημέρα των εξετάσεων οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο προς το εξεταστικό κέντρο, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η θέληση των μαθητών να συνεχίσουν και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι στο Κέντρο Κοινότητας του Παραρτήματος Ρομά, για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το παράρτημα Ρομά εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλ επικοινωνίας: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.