sandal logo

poli 12

Απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξης "Λαρισαίων Πόλις"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σχετικά με την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Λαρισαίων Πόλις» για τη συνοικία Αγ. Γεωργίου – Τούμπας η δημοτική αρχή σημειώνει τα εξής:

 «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι κύριοι σύμβουλοι αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» Γ. Σάπκας «στεναχωριούνται» όταν βλέπουν νέα έργα, όπου γίνονται αυτά και ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, από τη δημοτική αρχή. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Όμως το να έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι. Κι όσον αφορά στον κ. Καφφέ, μπορεί να έχει κάποια δικαιολογία, ως νέος σύμβουλος. Ο κ. Τσαούσης όμως δεν έχει καμία δικαιολογία, αφού ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα από το 1994 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως για λόγους που εκείνος γνωρίζει, όποτε μιλά ή γράφει προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια. Αν θεωρούν τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου υποβαθμισμένη, είναι δικός του θέμα, αλλά να λένε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της δημοτικής αρχής, αυτό πάει πολύ.

Τώρα, ένας καλόπιστος θα πει: καλά πρέπει ν’ ανοίξουμε διάλογο με ανθρώπους που συστηματικά διαστρεβλώνουν τα γεγονότα; Τι να κάνουμε χρειάζεται καμιά φορά ν’ απαντούμε και σ’ αυτούς.

Βέβαια, παρακολουθούν περιστασιακά τα πράγματα, διότι αλλιώς δεν εξηγείται να βαφτίζουν τις καινούριες αίθουσες πέντε και «προκάτ». Διότι, αν ενδιαφέρονταν θα έβλεπαν ότι ούτε προκάτ είναι, ούτε καν πέντε. Επίσης ως εκπαιδευτικοί οι ίδιοι θα γνώριζαν ότι δεν ήταν της αρμοδιότητας του Δήμου να κτίσει αίθουσες και μάλιστα με ίδιους πόρους. Ούτε θα συμβούλευαν τον επικεφαλής της παράταξης τους να λέει στους κατοίκους της συνοικίας ότι οι αίθουσες δεν πρόκειται να παραδοθούν με τίποτα το Σεπτέμβριο του 2011. Θα ήξεραν ακόμα, το ρόλο που έπαιξε η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά εδώ και δύο χρόνια για να κατασκευαστούν οι αίθουσες και να λειτουργήσουν οι λυκειακές τάξεις. Θα ήξεραν ακόμα και για την πρόταση να προχωράμε για το Λύκειο της συνοικίας.

Αλήθεια, γιατί άραγε ο κ. Τσαούσης, ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας την περίοδο 1995 – 1998 δεν φρόντισε να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Καλά αυτοί οι κύριοι δεν παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις; Δεν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου σταμάτησε το πρόγραμμα «Θησέας» εδώ και δύο χρόνια. Σ’ αυτό το πρόγραμμα είναι ενταγμένο το Δημοτικό Ιατρείο της συνοικίας, όπου θα μεταφερθεί και το ΚΑΠΗ; Δεν γνωρίζουν ότι τα δύο τελευταία χρόνια η ΣΑΤΑ έχει περικοπεί κατά 50 – 70% ; Με τι χρήματα θα γίνει η πλατεία στη συνοικία; Δεν γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή κατά προτεραιότητα έκανε την αποχέτευση σ’ ένα μεγάλο μέρος της συνοικίας, ότι αγόρασε οικόπεδο για να μην είναι «τυφλή» η πλατεία Χασιώτη; Ότι στην ενότητα Αγ. Γεώργιος – Λαχανόκηποι – Τούμπα έγιναν δύο παιδικοί σταθμοί, έγινε νέο νηπιαγωγείο; Ότι λύθηκε το πρόβλημα των οικοπέδων ανάμεσα στον Αγ. Γεώργιο και την Τούμπα και άρχισε ανοικοδόμηση; Ότι δεκάδες δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν, έγιναν κράσπεδα, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, έγινε ηλεκτροφωτισμός σε μικρούς και μεγάλους δρόμους; Αν δεν τα έχουν δει όλα αυτά τα τους δώσουμε μια λίστα να τα επισκεφθούν.

Όσο για την ανατολική τάφρο, θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν ανήκει στο Δήμο, παρ’ όλα αυτά καθαρίστηκε επανειλημμένα, έγινε και γίνεται αγώνας να «δοθεί» στη ΔΕΥΑΛ που έχει έτοιμη μελέτη για να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα που έγιναν λόγω …»αδιαφορίας» προς της συνοικία. Τώρα για τις προτάσεις είναι οι τελευταίοι που μπορούν να τις κάνουν, γιατί η δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλύτερα και τα προβλήματα και πάντοτε, στο μέτρο του δυνατού, δίνει λύσεις. Γι’ αυτό άλλωστε για τέσσερις θητείες μας εμπιστεύονται οι πολίτες!»

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1