sandal logo

poli 12

«Το Γύρισμα της τύχης» στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με την ταινία «Το Γύρισμα της τύχης» σε σκηνοθεσία Ραμτίν Λαβαφιπούρ ολοκληρώνεται το αφιέρωμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας στον Ιρανικό ανατρεπτικό όσο και συναρπαστικό κινηματογράφο, τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Μοντέρνο ιρανικό σινεμά που ξεφεύγει από το επαρχιακό φολκλόρ και ακτινογραφεί μέσα από ένα αστικό δράμα χαρακτήρων τη σύγχρονη πραγματικότητα της Τεχεράνης (τα κινητά βρίσκονται σε κάθε χέρι), η τρίτη ταινία του Ραμτίν Λαβαφιπούρ, που εδώ υπογράφει ως Λαβάφι, εμπνέεται τον τίτλο της από ένα φανταστικό χατ-τρικ του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο!

Μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτό το απρόσμενο γύρισμα της τύχης όμως, τέσσερις μεσοαστοί έχουν παγιδευτεί σ’ ένα παιχνίδι επώδυνων προσωπικών εξομολογήσεων, το οποίο ξεκινά, όταν επιστρέφοντας από ένα πάρτι με τη γυναίκα του κι ένα φιλικό ζευγάρι, ο Φαρζάντ χτυπά κάτι με το αυτοκίνητό του.
Μπερδεμένοι και προβληματισμένοι καταλήγουν όλοι τους στο σπίτι της κοπέλας, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί και ν’ αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν.

Οι αντιπαραθέσεις τους πάνω στο ατομικό συμφέρον και την κοινωνική ευθύνη θα φέρουν στην επιφάνεια τα μυστικά και ψέματα μιας άδειας, ματαιόδοξης ζωής, τα οποία θα αναδειχτούν μέσα από μια θεατρικής κατασκευής, στιβαρή μα προβλέψιμη στις αποκαλύψεις της, δραματική και ψυχολογική διαδρομή.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92'
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Ραμτίν Λαβαφιπούρ με τους: Αμίρ Τζαντιντί, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σαμπέρ Αμπάρ.
Γενική είσοδος 4 ευρώ

200120 Poster

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1