sandal logo

poli 12

«Αμερικάνικο Όνειρο» στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200303 tainia

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ιοάνα Ουρικάρου «Αμερικάνικο Όνειρο», σε παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κριστιάν Μουντζίου, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.
Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα.

Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της.
Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας ξεκινούν δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια…

«Νόμιζα πως η Αμερική είναι διαφορετική», αναφέρει σε κάποια στιγμή η καλόκαρδη Μάρα. Τελικά, διαπιστώνει πικρά, πως δεν χρειάζεται κάποιος να μένει στο Βουκουρέστι για να νιώσει τι σημαίνει εξαθλίωση και εκμετάλλευση όταν βρεθεί στην ανάγκη…
Το πρόβλημα της μετανάστευσης, η αποκαθήλωση του αμερικανικού ονείρου, το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσιάζονται στην ταινία της Ουρικάρου, που κινηματογραφεί με μια μελαγχολική λιτότητα μια πολύ σκληρή ιστορία, πραγματική όμως για πολλούς μετανάστες.

Δραματική 2018 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 88'
Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ιοάνα Ουρικάρου με τους: Μαλίνα Μανοβίτσι, Μίλαν Χούρντουτς, Ντίλαν Σμιθ
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1