Συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης 25 ωρών «Κάνοντας τις ιδέες Πραγματικότητα»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης που διοργανώνει τo Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων με το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει εντός του Ιουλίου 2020.

Ολοκληρώθηκε ήδη το πρώτο από 4 τετραήμερα προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 25 ωρών με θέμα «Κάνοντας τις ιδέες Πραγματικότητα». Τα προγράμματα είναι Δωρεάν. Οι συμμετέχουσες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό.

Τα επόμενα 3 θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Ιουλίου ώρες 8:30-13:30, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ώρες 14:00-19:00 και την Τρίτη 14 Ιουλίου 8:30-13:30.

Στην έναρξη του προγράμματος παραβρέθηκαν οι κκ. Δ. Δεληγιάννης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Σ. Βούλγαρης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων καθώς και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ έργο «Επιχειρηματικές Δεξιότητες για τη Γυναίκα σε έναν Ψηφιακό Κόσμο» («Entrepreneurial Skills for Woman in a Digital World»-Ε4W, http://www.e4w.eu/el/).

Απευθύνονται σε γυναίκες σε μειονεκτική θέση (ενδεικτικά: άνεργες, υποαπασχολούμενες, ετερο-απασχολούμενες, με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστριες κλπ) που θα ήθελαν να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση έργων και τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Προϋπόθεση είναι η βασική γνώση χρήσης ΤΠΕ όπως για παράδειγμα η απλή χρήση ενός Smartphone ή υπολογιστή/laptop. Οι συνεδρίες/μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) στην οδό Αιόλου 4, 1ος όροφος.

Εταίροι του έργου είναι οι Association Rural Internet Access Points από τη Λιθουανία, Simbioza Genesis από τη Σλοβενία, Stiftung Digitale Chancen από τη Γερμανία και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» Ελλάδα και η ερευνητική ομάδα Daissy του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να επικοινωνήσετε έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου στα τηλέφωνα 2410680250 κα. Β. Νημά – Ψυχολόγος Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Οικονόμου εξ Οικονόμων & Ρούσβελτ 3ος όροφος καθώς και στο 6996939332 ώρες 9:00πμ - 3μμ, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

200703 25vres

200703 25vres1