sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Απόλυτη προτεραιότητα σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις έχουν οι δομές και οι δράσεις του Δήμου

Απόλυτη προτεραιότητα σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις έχουν οι δομές και οι δράσεις του Δήμου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

• Αυστηρές συστάσεις του Δήμου Λαρισαίων σε αθλητικούς και άλλους συλλόγους που προωθούν ιδιωτικά ΚΔΑΠ χρησιμοποιώντας δημοτικές υποδομές

Το Δίκτυο ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων που υλοποιείται από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Λ) περιλαμβάνει 11 δομές μεταξύ αυτών και 2 για παιδιά με αναπηρίες που λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), με βασικούς στόχους τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Η πορεία της λειτουργίας των ΚΔΑΠ του Δήμου έχει ξεκινήσει ήδη από το 2006 και διευρύνεται σταδιακά, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών και των εργαζόμενων μητέρων.

Το παιδαγωγικό δημιουργικό πρόγραμμα του δικτύου ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου μας εμπλουτίζεται κάθε χρονιά με νέες δραστηριότητες που έχουν πάντα στο επίκεντρο το παιδί και απαντούν άμεσα και δραστικά στα κοινωνικά δεδομένα της πόλης και των οικογενειών της.

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει με κάθε τρόπο αυτό το έργο. Μάλιστα για να γίνει πιο αποδοτικό είναι ειλημμένη απόφαση να δώσει στα ΚΔΑΠ του Δήμου προτεραιότητα στη διάθεση και χρήση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεών του και όλων των υποδομών που θα κριθούν απαραίτητες για την υλοποίηση των προγραμμάτων αθλητισμού.

Ωστόσο επειδή έχει διαπιστωθεί η ίδρυση πολλών ιδιωτικών ΚΔΑΠ, ο Δήμος οφείλει να διευκρινίσει πως αθλητικοί, εκπαιδευτικοί ή άλλοι σύλλογοι θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου εφόσον υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τις χρήσεις αυτές, αφού πρώτα καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου και εφόσον δεν ανταγωνίζονται το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του Δήμου Λαρισαίων.

Οι δημόσιες, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Δήμου ανήκουν στους πολίτες της και στοχεύουν στη σφαιρική ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και στην πλήρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, μακριά από την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Ιδιωτικοί σύλλογοι που θα αναπτύσσουν ή θα συμμετέχουν σε δράσεις ανταγωνιστικές με αυτές του Δήμου θα αποκλείονται από τη χρήση των εν λόγω χώρων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1