sandal logo

poli 12

“ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση”

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η κιβωτός των σπόρων
Νέο διαδικτυακό καλοκαιρινό πρόγραμμα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Με την υλοποίηση και του 16ου εργαστηρίου με θέμα “Ένα σύμπαν για ταξίδια” ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος κύκλος του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη↔στο σπίτι” που σχεδίασε και οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας συμμετείχε στο πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο με την υλοποίηση και των 16 δημιουργικών εργαστηρίων του προγράμματος.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό…

Οι βιβλιοθήκες έχουν προσαρμόσει τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις οδηγίες και πλέον υποδέχονται σταδιακά και με ειδικά μέτρα προστασίας το κοινό τους.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παραμένει πιστή στον στόχο της μέσω του τροποποιημένου εκπαιδευτικού της προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα…” και το προσαρμόζει αντίστοιχα για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλιοθηκών που θέλουν να διαβάσουν νέα βιβλία και να πραγματοποιήσουν δημιουργικές δράσεις περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους...στη φύση...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους μικρούς της φίλους και συμμετέχει στο νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση” αυτή τη φορά, ξεκινώντας τις καλοκαιρινές μας ιστορίες στη βιβλιοθήκη, στο σπίτι, στην παραλία, στον κήπο, συντροφιά με τις δράσεις της ΕΒΕ και του ΔΕΒ.

Από την Τετάρτη 08/07/2020 μέχρι την Τετάρτη 02/09/2020, η ΕΒΕ θα προτείνει στις βιβλιοθήκες του ΔΕΒ συνολικά 7 διαφορετικά εργαστήρια, για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με σχετική προτεινόμενη βιβλιογραφία, οδηγίες για την δραστηριότητα και θεωρητικό πλαίσιο που ολοκληρώνει την επιστημονική καταγραφή του κάθε εργαστηρίου.
Εσείς θα μπορείτε να υλοποιείτε τις δράσεις από το σπίτι σας, το εξοχικό σας, τον τόπο των διακοπών σας παρέα με τα παιδιά σας και τους αγαπημένους σας φίλους.
Εμείς θα είμαστε δίπλα σας να σας υποστηρίζουμε σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται διευκρινίσεις και να σας διαθέτουμε συμπληρωματικά και έντυπο υλικό από τη σχετική βιβλιογραφία το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από την βιβλιοθήκη μας.

200710 vivlio

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Ιούλιος: Η κιβωτός των σπόρων, Οι σπόροι που πετούν, Οι σπόροι που κρύβονται, Παραμυθο- σπορίες,
Αύγουστος: Το ημερολόγιο της σποράς, Οι σπείρες στη θάλασσα, Οι σπείρες στη γη.
Ας είναι και αυτό το καλοκαίρι γεμάτο από ιδιαίτερες ιστορίες, δημιουργικές δραστηριότητες, γνώση, διασκέδαση και πολλά ενδιαφέροντα βιβλία!

Ξεκινάμε… Μια σπορά κι έναν καιρό…

1ο Εργαστήριο – Η κιβωτός των σπόρων

Σίγουρα θα σε έχουν κάποτε αποκαλέσει “σπόρο” ή θα έχεις ακούσει κάποιον να λέει κοροϊδευτικά “μίλησε και ο σπόρος…”.
Αν αναλογιστείς όμως τη σημασία ενός σπόρου σίγουρα θα θεωρήσεις ακόμα και τιμή την προσφώνηση αυτή. Ο σπόρος είναι η αρχή της ζωής, η βασική προϋπόθεση για τα έμβια όντα, το ξεκίνημα μιας διαδρομής που θα καταλήξει σε έναν ώριμο οργανισμό.
Όμως πόσο νοιάζονται άραγε οι άνθρωποι για την προστασία των σπόρων; Οι σημερινοί σπόροι διαφέρουν από τους παλαιότερους; Γιατί ένας καλός σπόρος εξελίσσεται σε ένα νόστιμο φρούτο ή λαχανικό;
Στο πρώτο μας εργαστήριο θα συλλέξουμε σπόρους της επιλογής μας, θα τους παρατηρήσουμε, θα διερευνήσουμε την προέλευσή τους και θα τους αποθηκεύσουμε σε μια κιβωτό που θα κατασκευάσουμε μόνοι μας.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα.
Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία την κιβωτό σας και να τη στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! Εμείς θα φροντίσουμε να την αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!
Ηλικίες 8-12 ετών
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/
ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
#forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1