sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ασύρματα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο από το Δήμο Λαρισαίων μέσω του ευρωπαϊκού προγράματος «WIFI4EU»

Ασύρματα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο από το Δήμο Λαρισαίων μέσω του ευρωπαϊκού προγράματος «WIFI4EU»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων, συμμετείχε επιτυχώς - κατόπιν και των σχετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν - στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WIFI4EU», μέσω του οποίου ανανέωσε, επεξέτεινε και βελτίωσε τεχνικά, το ήδη υπάρχον σε λειτουργία, δίκτυο ασύρματων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες. Αξιοποιώντας το «κουπόνι» του προγράμματος οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα το Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με την εταιρεία e-Trikala Α.Ε. εγκατέστησαν σημεία WiFi hot spot, με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά στα παρακάτω σημεία :

-Πάρκο Χατζηχαλάρ : 50Mbps
-Φρούριο, Πλατεία Λαμπρούλη, με κάλυψη από δύο σημεία : 24Mbps (υπήρξε αδυναμία παρόχου να υποστηρίξει μεγαλύτερες ταχύτητες), επίκειται σύντομα αναβάθμιση σε 100 Mbps, σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.
-Πλατεία ταχυδρομείου με κάλυψη από δύο σημεία : 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας), σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.
-Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας): 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας)
-Περιοχή αρχαίου θεάτρου με κάλυψη δύο σημείων : 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας)
-Μύλος του Παπά : 50 Mbps, σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.
-Κοινότητα Τερψιθέας : 24 Mbps (αδυναμία παρόχου να υποστηρίξει μεγαλύτερες ταχύτητες) , σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.

Στον κατωτέρω χάρτη αποτυπώνονται τα σημεία στα οποία μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU έγινε δυνατή η ανανέωση, επέκταση και τεχνική βελτίωση του δικτύου WiFi hot spot του Δήμου μας.
Μέριμνα του Δήμου μας, της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών, είναι να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να υπάρχει συνεχής επέκταση και βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του δικτύου μας, ώστε να εναρμονίζεται με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε υπηρεσίες ΤΠΕ, την εξοικείωση των πολιτών σε αυτές και την εξυπηρέτηση μέσω αυτών, σε αναμονή και των νέων εφαρμογών εξυπηρέτησής τους, που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να τεθούν σε εφαρμογή.

200723 wifi

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1