sandal logo

poli 12

Δράση ευαισθητοποίησης από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στις 10 &11/ 06 /2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, το τμήμα Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων, το Γραφείο Ψυχολόγων ΓΕ.ΠΑ.Δ. Λάρισας και το τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχε η Κοινωνική λειτουργός - Προϊσταμένη του τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων κα Δοβλατανιώτη Βασιλική και η ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων κα Ματζίρη Γεωργία.

Οι επιμορφούμενοι/ες -31 στον αριθμό- εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας μελέτη περίπτωσης ενδοοικογενειακής βίας, όπου αναδύθηκαν θέματα όπως -Μορφές κακοποίησης  -Παράγοντες που "παγιδεύουν" το θύμα  -Προφίλ θύτη -Κύκλος της Βίας  -Δευτερογενής Θυματοποίηση. Υπήρξε ενεργητική συμμετοχή και γόνιμη αλληλεπίδραση ανταλλάσσοντας εμπειρίες και προβληματισμούς. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη ενεργής δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ φορέων και έγινε σύντομη ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη Θεσσαλία και τις δυνατότητες αυτών. Διενεμήθη σχετικό χρηστικό φυλλάδιο. Το φυλλάδιο με τους Φορείς Υποστήριξης Γυναικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιμελήθηκε η παιδοψυχολόγος του Ξενώνα κα Τσολάκη Ασπασία.

200923 ksenonas1

200923 ksenonas3

2500923 ksenonas2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1