sandal logo

poli 12

Προγραμματισμός τουΤιριτόμπα 2020-21

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έναρξη παραστάσεων για σχολεία με την «Κορωνοσκουφίτσα»
Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το λιλιπούτειο κοινό του και πάλι στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, με πληθώρα εκδηλώσεων όπως παραστάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά και ξεναγήσεις στο Μουσείο Κούκλας.

Η πρεμιέρα των δράσεων ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οκτώβριος- Νοέμβριος: Παράσταση της επίκαιρης παράστασης '' Η Κορωνοσκουφίτσα" και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Κούκλας.
«Η Κορωνοσκουφίτσα» είναι εμπνευσμένη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο κόλλησε… κορωνοϊό και το δάσος χρειάζεται άμεσα… απολύμανση!
Η δική μας... Κορωνοσκουφίτσα, παίρνει το καλαθάκι της για να το πάει στη γιαγιά της που βρίσκεται σε… καραντίνα. Στον δρόμο της όμως, συναντάει τον Κακό Λύκο Κορώνα.
Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει τον Λύκο; Θα καταφέρει ο Λύκος να… κολλήσει τη γιαγιά; Τι παθαίνει ο φόβος μας όταν τον ψεκάζουμε;
Την παράσταση διακόπτουν με έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Σφόδρας ο Μειλίχιος και ο υφυπουργός Νίκος Σκορδαλιάς ο Μενουμεσπίτης.
Επιμέλεια παραγωγής και ειδικές κατασκευές Φωτεινή Καλούδη.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου
Μετά την παράσταση ακολουθούν έξυπνες και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Μουσείο Κούκλας βασισμένες στο παραμύθι, κορωνοπαιχνίδια με ασφαλείς αποστάσεις, κουκλοθέατρο με φρεσκοπλυμένα χεράκια και κυνήγι εξολόθρευσης όποιου…μικροβίου έχει απομείνει μετά την παράσταση.
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Προγραμματισμός για τους επόμενους μήνες:
Δεκέμβριος: Πρεμιέρα της χριστουγεννιάτικης παράστασης "Η Κάλω, η Μπάμπω και ο καλικάντζαρος Πρασίδας". Διαδραστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και κατασκευές στο Μουσείο Κούκλας.

Ιανουάριος - Φεβρουάριος: "Η Πούλια και ο Αυγερινός". Η επιτυχημένη κουκλοθεατρική παράσταση συνεχίζει ν’ αγγίζει τις καρδιές των μικρών παιδιών. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κύκλο της ζωής και τα συναισθήματα.

Μάρτιος: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου παίζοντας κουκλοθέατρο και δημιουργώντας τις δικές μας θεατρικές κούκλες. Παραστάσεις, εκθέσεις, δρώμενα και εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές.

Απρίλιος: Πρεμιέρα “Ο γάιδαρος ο Μένιος” . Ένα έμμετρο χιουμοριστικό παραμύθι για όλες τις ηλικίες με θέμα την ανατροφή και τα όρια στη σχέση μητέρας και παιδιού. Η υπερπροστατευτική μαμά του γαϊδάρου του Μένιου του παραχαϊδεμένου, με την "αγάπη" της χωρίς συγκρατημό, έκανε το γαϊδούρι της, γάιδαρο σωστό! Χαϊδεύοντάς τον υπερβολικά και στερώντας τον από κάθε ευθύνη, τον εμποδίζει να… μεγαλώσει!

Μάιος: Ένας μήνας αφιερωμένος στην τρίτη ηλικία. Κουκλοθέατρο και εκπαιδευτικές δράσεις για 65+άνω σε ανοιχτούς χώρους.


Διοργάνωση 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου με πληθώρα παραστάσεων , εργαστηρίων και εκθέσεων με φιλοξενούμενους κουκλοθίασους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράσταση “Το μαγικό φασόλι”

Ένα παλιό ελληνικό λαϊκό παραμύθι που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης πραγματικότητας, με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και απολαυστικούς ήρωες – κούκλες. Ένα καλοκάγαθο ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκει τυχαία ένα μαγικό φασόλι. Το φασόλι φυτεύεται και γίνεται μια πελώρια φασολιά.Η φασολιά τους οδηγεί στην Καλή Μοίρα που τους χαρίζει τρία δώρα - εφόδια για να γλιτώσουν από τη φτώχεια. Την παράσταση συνοδεύει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Κούκλας για έξυπνα ηλικιωμένα...παιδιά και σοφά μικρά εγγόνια.

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία θα υλοποιηθούν από την κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιό Φωτεινή Καλούδη του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα σε συνεργασία με την μουσειοπαιδαγωγό Ελένη Μουσουλή.
Η διάρκεια του προγράμματος έχει διάρκεια 2 ώρες με ενδιάμεσο μισάωρο διάλειμμα.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ανά τμήμα. Απαραίτητη η χρήση μάσκας.
Κόστος συμμετοχής δημοτικού εισιτηρίου 3 ευρώ το άτομο.
Καλέστε μας για να ενημερωθείτε και για τα απογευματινά προγράμματα κατασκευής κούκλας για συλλόγους, ομάδες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο.
Πληροφορίες στο κουκλοτηλέφωνο: 2410 251657

kouklotheatro1   kouklotheatro4

kouklotheatro5a

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1