sandal logo

poli 12

Έτοιμος ο Δήμος Λαρισαίων για νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έτοιμος να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown και των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Ήδη στην Δημοτική Αρχή προετοιμάζουν τις σχετικές εισηγήσεις προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων και των μέτρων στήριξης.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και τεθούν σε ισχύ τα μέτρα οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μπορούν άμεσα να καταθέσουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα , τα μέτρα στήριξης που επεξεργάζεται ο Δήμος είναι ίδια με όσα υλοποιήθηκαν στην καραντίνα της Άνοιξης.

Ειδικότερα, το πακέτο των μέτρων στήριξης αφορούν τα εξής:

1. Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για όσο διάστημα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών ρεύματος
2. Απαλλαγή καταβολής τέλους κοινοχρήστου χώρου (για τα τραπεζοκαθίσματα)
3. Απαλλαγή καταβολής δημοτικού φόρου
4. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος σε επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά τη λειτουργιά τους.

Επίσης, για τους πολίτες θα ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης για τις δομές που λειτουργεί ο Δήμος Λαρισαίων αλλά είναι κλειστές ή θα κλείσουν:

Συγκεκριμένα προβλέπεται η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του για όσο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργούσαν ως εξής:

• Δίδακτρα της Δημοτικής Σχολής Χορού της Δ/νσης Αθλητισμού – Πολιτισμού
• Δίδακτρα Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
• Δίδακτρα Εργαστηρίου Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Τέλος, προβλέπεται η απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις, οι οποίες διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργιά του.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1