Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΕΚΕΣ), και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ανακοινώνουν την υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και υποστηρίζεται από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων.

Το Πρόγραμμα έχοντας επίκαιρο χαρακτήρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας, στοχεύει στην εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στην Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει. Με επιστημονικούς υπεύθυνους τους: Αντώνη Λιοναράκη, Καθηγητή εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, και Αλέξη Κόκκο, Ομότιμο Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, αποσκοπεί να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δύο καινοτόμες μεθόδους:

α. «εκπαίδευση από απόσταση»: Οι συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις αρχές και τεχνικές της ανοικτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΑεξΑΕ) ώστε στη συνέχεια να μπορούν με πλήρη επάρκεια να διδάσκουν τους εκπαιδευόμενους με αυτή τη μέθοδο, όποτε χρειαστεί, και να τη συνδυάζουν με τη χρήση της προαναφερθείσας μεθόδου ανάπτυξης της κριτικής σκέψης.

β. «Μετασχηματισμός Στερεοτυπικών Αντιλήψεων» που προσφέρει εφόδια ώστε οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του προγράμματος που διδάσκουν, να μπορούν να εντοπίζουν ζητήματα στα οποία οι εκπαιδευόμενοι εκδηλώνουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και να οργανώνουν τη διδασκαλία τους με τρόπο που να υποκινείται η κριτική σκέψη με στόχο το μετασχηματισμό των στερεοτύπων, ενώ ταυτόχρονα να αναπτύσσεται η δημιουργικότητα των μαθητών.

Αίτηση παρακολούθησης του προαναφερόμενου επιμορφωτικού προγράμματος έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν:

• Οι εκπαιδευτές Νηπιαγωγείου, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
• Οι Εκπαιδευτές όλων των φορέων διά βίου μάθησης (ΣΔΕ, ΙΕΚ, Σχολές Γονέων, ΚΕΔΙΒΙΜ, κ.λπ.),
• Οι Διδάσκοντες σε φροντιστήρια και κέντρα εκμάθησης γλωσσών, &
• Οι Εμψυχωτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Για την πρόσκληση του προγράμματος, πατήστε ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/vJJmUKbuZFiTyRQLA

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, και οι θέσεις είναι περιορισμένες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
  • Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να μπορούν με άνεση να γράφουν κείμενα σε Word και να μπορούν να στέλνουν και λαμβάνουν e-mail.
  • Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα εκπονήσουν την εργασία, θα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 200 ωρών.

Η έναρξη των πρώτων τμημάτων θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα Διά Βίου μάθησης του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410-680249.