sandal logo

poli 12

Επίσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τablet σε περισσότερα από 200 παιδιά οικογενειών της Λάρισας

• Διπλασιάστηκαν οι οικογένειες που υποστηρίχθηκαν την γιορτινή περίοδο σε σχέση με πέρσι

• Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη σε επιχειρήσεις της Λάρισας και συμπολίτες που υποστηρίζουν τις δράσεις του Παντοπωλείου

Τις διπλάσιες ποσότητες τροφίμων και αγαθών σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Λάρισας, προσέφερε την περίοδο των γιορτών των Χριστουγένννων και την Πρωτοχρονιάς σε σχέση με πέρσι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Επίσης, από σήμερα διανέμονται περισσότερα από 200 tablet σε μαθητές οικογενειών δικαιούχων του Παντοπωλείου, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πέρσι υποστηρίχθηκαν 250 περίπου οικογένειες, ενώ φέτος ο αριθμός έφτασε στις 500 περίπου. Η αύξηση των αναγκών καταδεικνύει τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στην κοινωνία της Λάρισας.

Οι ανάγκες σε τρόφιμα και αγαθά καλύφθηκαν από τις δυνατότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κοινωφελούς Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19.

Συγκινητική δε, για άλλη μια φορά η ανταπόκριση επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης που στήριξαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σημειώνεται ότι στους υποστηριζόμενους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέρα από τρόφιμα διανεμήθηκαν μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά κ.α.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που στήριξαν και φέτος με τις δωρεές του το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, επεσήμανε την σημαντική αύξηση των αναγκών που παρατηρήθηκε φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα των tablet κάλεσε την Πολιτεία να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν οι αντιδήμαρχοι Μιχ. Αναστασίου, Σ. Βούλγαρης και Θ. Δαούλας, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου κ. Ευθ. Ζιώγα και τα στελέχη του Παντοπωλείου.

210104 pantop1

210104 pantop2  210104 pantop3

210104 pantop4

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1