sandal logo

poli 12

Με παραστάσεις αφιερωμένες στα παιδιά ολοκληρώνεται το Μουσικότροπο (Αναβολή)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο, εδώ και τρεις εβδομάδες, μας οδηγεί σε μοναδικές μουσικές εκπλήξεις με ένα πλούτο δράσεων που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για τη μουσική.

Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Χρήστος Λενούτσος, έχοντας στο πλευρό του την υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού Ολυμπία Τσαγιάννη, δημιούργησαν για τη λήξη του φεστιβάλ δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, οι οποίες είναι αφιερωμένες στα παιδιά.

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 να απολαύσουν ένα παραμύθι με μουσική από αρχαία μουσικά όργανα, όπως και μία θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον μεγάλο συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Το Μουσικότροπο στοχεύει μέσα από αυτές τις δύο παραστάσεις να  φέρει με έναν διαφορετικό τρόπο τα παιδιά κοντά στον κόσμο της μουσικής, προβάλλοντας πτυχές αυτής της τέχνης που προκαλούν ενδιαφέρον περιέργεια, αλλά και θαυμασμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 19.00, θα προβληθεί το παραμύθι με τίτλο «Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών». Στα παιδιά δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, με συντροφιά αρχαίους ελληνικούς μύθους, δράκους και μαγεμένες πεντάμορφες.

Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη με τη συνοδεία του μουσικού Γιάννη Ψειμάδα. Ο Γιάννης ερμηνεύει με αρχαία λύρα, με πνευστά, κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα, που σε συνδυασμό με τη ζεστή φωνή της Νίκης, οδηγούν τη φαντασία σε παραμυθένια μονοπάτια. Ένα παραμύθι επεξεργασμένο αποκλειστικά για το Μουσικότροπο.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα επίσης 19.00, θα προβληθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Μια μέρα με τον Λούντβιχ», του Νίκου Μπακουνάκη (εκδόσεις Καστανιώτη) αφιερωμένη στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Πρόκειται για μία αφηγηματική ιστορία που επενδύεται μουσικά από ερμηνείες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι μικροί σπουδαστές μας, θα συμπράξουν μαζί με τους ηθοποιούς Χρήστο Χαλβατζάρα  και Σωτήρη Ζαχαρόπουλο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Χαλβατζάρα.

Η ιστορία της παράστασης μας οδηγεί στον σιωπηλό, αλλά θαυματουργό κόσμο του μεγάλου συνθέτη.

Τη μουσική πλαισίωση ανέλαβαν οι μαθητές με τη συμμετοχή κάποιων καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, οι: Καρατόλιου Θεοφανία, Καραμανώλη Άννα, Αμελίμπια Νέστορας, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Πισπιρίκου Μαρία, Φώτη Χρύσα, Σταύρος Καριώτης, Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και οι καθηγητές Γιώργος Τσιαρδάκας-φλάουτο και Ιωάννα Σιοπούδη-συνοδεία πιάνου.

Τα σκηνικά και κουστούμια της παράστασης αποτελούν μία ευγενική χορηγία του Θεσσαλικού Θεάτρου. Θερμές ευχαριστίες ανήκουν στην διευθύντρια κυρία Κυριακή Σπανού, στην υπεύθυνη βεστιαρίου κυρία Νικολέτα Καΐση, καθώς και στον υπεύθυνο παραγωγών κύριο Νίκο Γεωργάκη.

Και οι δύο παραστάσεις είναι δωρεάν, ενώ θα προβληθούν τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες στο κανάλι YouTube του φεστιβάλ Μουσικότροπο καθώς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ο απαραίτητος σύνδεσμος σύνδεσης, θα βρίσκεται στην αρχική σελίδα του φεστιβάλ Μουσικότροπο www.mousikotropo.gr

 

210302 mousikotropo1

210302 mousikotropo2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1