ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

1-Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

2-Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που εκδηλώθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

3-Δήλωση ζημιών από το σεισμό - Αποκατάσταση κτιρίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ελέγχους πληγέντων κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, γίνονται γνωστά τα εξής:

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών  (Αρ. πρωτ: ΓΔΑΕΦΚ/οικ 540/ΓΔστ1) γίνεται γνωστό ότι εφεξής οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Λαρισαίων, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο των κτιρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στην ΔΑΕΦΚ – ΚΕ αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας.

Ανακοίνωση - εγκύκλιος της ΔΑΕΦΚ για την αποκατάσταση κτηρίων που έχουν πληγεί απο τον σεισμό

Συνεπώς και με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί πλέον να δέχεται αιτήματα για έλεγχο κτιρίων, στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί εξαρχής.

Εξυπακούεται ότι οι έλεγχοι του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχιστούν για όσα αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί.