«Κουκλοκαμώματα» 10ο επεισόδιο… πασχαλινό!

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έτοιμο να το απολαύσετε το 10ο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια. Εννοείται πως αυτό το επεισόδιο είναι πασχαλινό!

https://youtu.be/Jb-upK15DUU

Πάσχα! Ημέρες γιορτινές και ανοιξιάτικες!

Η φύση έχει φορέσει τα καλά της και οι κούκλες περιμένουν την Πασχαλιά, τα κόκκινα αυγά, τον νονό και τη νονά!

Οι πασχαλίτσες σκαρφαλώνουν στα πράσινα φυτά, οι μαριονέτες μπαίνουν στα παρτέρια απαγγέλλοντας ποιήματα, οι γαντόκουκλες βρίσκονται στα παρασκήνια κάνοντας γενική καθαριότητα στο κουκλοθέατρο και οι μαρότες φυτεύουν στην πίσω αυλή του μουσείου κούκλας λουλουδάκια και κηπευτικά.

Κι ενώ όλοι περιμένουν τις ρίζες από τα κολοκυθάκια να δέσουν και τα τσουρέκια να φουσκώσουν, οι κούκλες μπερδεύουν τα αυγά με τα πασχάλια, τα εντεράκια με τις συκωταριές, και τις πρόβες με τις νέες παραστάσεις.

Τα γυρίσματα για το νέο επεισόδιο παρεμβάλλονται από σαμποτάζ στις πασχαλινές συνταγές και άσκοπα τσούγκρισματα στις κουίντες.

Τα καμώματα δεν έχουν τελειωμό!

Έξω από το Μύλο, τα αρνιά σιγοψήνονται και τα κοκορέτσια στριφογυρίζουν βασανιστικά στη σούβλα. .

Όμως πιο κοντά μας, αυτές τις όμορφες ανοιξιάτικες νύχτες που μοσχοβολούν γιασεμί, η μελαγχολία της Μεγάλης εβδομάδας τριγυρνάει στους κήπους του Μύλου.

Πού χάθηκε ο χρόνος; Γιατί κανείς δεν ψάχνει να τον βρει εκεί που τον άφησε;

Η πόλη ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς, όμως στον μικρόκοσμο του κουκλοθέατρου ακόμη χτίζονται φωλιές με αγάπη, και οι κουκλοπαίκτες κλωσούν τις σκέψεις τους, ώστε με ένα κρακ! να σπάσει το τσόφλι της ζωής και να γεννηθούν καινούρια πλάσματα!

210506 koyklokamvmata