Και τον Μάιο προγράμματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής   και την Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστούν και το μήνα Μάιο τα δωρεάν μαθήματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που μαθαίνει»  δεκάδες οικογένειες και παιδιά παρακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, κάθε Τρίτη απόγευμα 18:00-20:00 (για 60’) το πρόγραμμα «Κινούμαι με ποδήλατο με το παιδί μου»  που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη με το παιδί τους, γνωρίζοντας τους κανόνες που ακολουθούμε στους πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με προϋπόθεση να έχουν και κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι τουλάχιστον 7 ετών.

Κάθε Δευτέρα απόγευμα από 18:00-20:00 (για 30’) το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά» απευθύνεται σε μικρές ομάδες παιδιών 6-12 ετών με στόχο την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου, μαθαίνοντας βασικούς κανόνες του κώδικά οδικής κυκλοφορίας αλλά και δεξιότητες ζωής για ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου.

Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 το πάρκο ανοίγει για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας 3-5 να περιηγηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, με την συνοδεία των γονιών τους οδηγώντας πατίνια, rollers ή τα ποδήλατα τους. Για την επίσκεψη δεν απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού.

Επισημαίνουμε ότι με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά της Τετάρτης δημοτικού, καθημερινά 9:00-12:00. Επίσης με την επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί το τρίτος κύκλο; μαθημάτων ολοκληρώνοντας βιωματικά το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Κάνοντας πράξη για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία Λάρισα - Πόλη που μαθαίνει ευελπιστούμε η Λάρισα να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, μια πόλη για τον άνθρωπο, να ξεπεράσουμε και να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ στο κέντρο, με την σωστή χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Τώρα που δημιουργούνται οι συνθήκες μείωσης των αναγκών μετακίνησης με Ι.Χ. οι πολίτες έχουν να εκπαιδευτούν στην χρήση του ποδηλάτου και στην σωστή χρήση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με οποιοδήποτε όχημα.

Δεν ξεχνάμε: Τα οχήματα στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κινούνται με όριο ταχύτητας 20 χλμ και η Λάρισα μπορεί να γίνει ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2410680215 κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα

2410680246 κα Δερπάνη Ευγενία

6974024059 κα Ευαγγέλου Εύη

 

210507 podil odig sump1

210507 podil odig sump2

210507 podil odig sump3

210507 podil odig sump4

210507 podil odig sump5