sandal logo

poli 12

Έτοιμη προς χρήση τη Δευτέρα η νέα πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Τα προβλήματα λύνονται με συνεργασία και όχι με άγονες αντιπαραθέσεις, σημειώνει η δημοτική αρχή, με αφορμή την αναστάτωση που επιχείρησε να προκαλέσει μικρή  μερίδα γονέων της Φαλάνης αλλά και σε εξώδικη διαμαρτυρία συλλόγου διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ

 

Έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Φαλάνης, την ερχόμενη Δευτέρα,  θα είναι το κτίριο της νέας πτέρυγας του σχολείου, στο οποίο γίνονται οι σχετικές εργασίες από το Δήμο Λαρισαίων.

Στην νέα πτέρυγα, τμήματα του Δημοτικού Σχολείο Φαλάνης, θα λειτουργήσουν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα που τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία, οι μαθητές του Δημοτικού, φιλοξενούνται σε εναλλάξ βάρδια, στο Γυμνάσιο της Φαλάνης.

Στην Φαλάνη, βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του σχολείου, διαπιστώνοντας την πρόοδο των εργασιών, παρουσία της αντιδημάρχου Ρ. Απρίλη, του αν. προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρα, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κ. Λυγούρα, του διευθυντή του σχολείου κ. Ν. Κολοβού και της υποδιευθύντριας Ιφ. Λάππα.

Στις συζητήσεις του με τους παριστάμενους ο κ. Καλογιάννης, εξήγησε για άλλη μια φορά ότι όταν υπάρχει ένα τέτοιο έκτακτο γεγονός, όπως οι σεισμός της 3ης Μαρτίου, με τις σημαντικές επιπτώσεις και ζημιές που προκάλεσε σε σχολικές υποδομές, αναγκαστικά για κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να δοθούν έκτακτες λύσεις.  Και γι αυτές τις λύσεις χρειάζεται κατανόηση και συνεργασία.

Δυστυχώς μερίδα γονέων εξέφρασε αντιρρήσεις και καλούσε σε αποχή από τα μαθήματα. Για εμας είναι προφανές ότι η προσπάθεια να αναστατωθεί η Φαλάνη, δεν βρήκε ευήκοα ώτα στην μεγάλη πλειονότητα των γονέων.

Για το 2ο ΕΠΑΛ

Και ενώ στην Φαλάνη, οι όποιες αντιδράσεις αφορούν στην προσωρινή συστέγαση του Δημοτικού Σχολείου με το Γυμνάσιο, σε βάρδιες, εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στο Δήμο ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ, το οποίο ως γνωστόν, λειτουργεί, σε πρωινή βάρδια,  σε αίθουσες στο campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας), με την οποία υποστηρίζεται ότι οι καθηγητές «θα βρεθούνε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούνε σωστά στις υποχρεώσεις και να εκτελέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους» σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των μαθητών.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ, σε αίθουσες που παραχωρήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  λειτουργούν με μετεγκατάσταση από την ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων, δηλαδή εδώ και ένα μήνα και  χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα,  το   1ο ΕΠΑΛ, το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο. Αδυνατούμε, κατά συνέπεια, να κατανοήσουμε τις αιτιάσεις που προβάλλονται από μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει ότι η διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε ένα έκτακτο σοβαρό γεγονός όπως ο σεισμός του Μαρτίου, απαιτεί και έκτακτες λύσεις. Αυτές, σε μεγάλο βαθμό,  συνδιαμορφώθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά από συνεννόηση και συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων κλπ)

Είναι γνωστό ότι για την επαναλειτουργία των σχολείων προκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό η εναλλάξ λειτουργία κάποιων σχολείων σε διπλές βάρδιες (πρωί – απόγευμα), χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι λύσεις που δόθηκαν,  αφορούν τις επόμενες λίγες εβδομάδες, μέχρι την ολοκλήρωση της σχολική χρονιάς,  και βρίσκουν την κατανόηση  της συντριπτικής πλειονότητας εκπαιδευτικών και γονέων.

Το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι η διεκδίκηση και έγκαιρη κατανομή των κονδυλίων από την κυβέρνηση, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ περίπου για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία και την ομαλή επαναλειτουργία τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022.

Στην προσπάθεια για τη διεκδίκηση των κονδυλίων απαιτείται συνεργασία τοπικών αρχών και φορέων και όχι άγονες αντιπαραθέσεις.  

210514 sxoleio falanis  210514 sxol fal 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1