sandal logo

poli 12

Δράσεις στην Λάρισα απο το Ιδρυμα οδικής Ασφάλειας "Π. Μυλωνάς"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην Λάρισα το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Π. Μυλωνάς»

για την 6η Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας 

  •  Ψήφος εμπιστοσύνης από το «ΙΟΑ Π. Μυλωνάς» για τις μεγάλες αλλαγές  στην Λάρισα,  μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας

Ο Μάιος είναι ο μήνας της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας. Η Εβδομάδα διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια με πλούσιες δράσεις σε όλο τον κόσμο απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέσω της Συνεργασίας για την οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών.

Η φετινή θεματική αφορά στην προώθηση και επέκταση των ζωνών 30km/h εντός των πόλεων καθώς έχει τεκμηριωθεί οτι το όριο αυτό σώζει ζωές εντός περιοχών που οι άνθρωποι κινούνται, περπατούν, ζουν και παίζουν. Η δημιουργία “δρόμων για ζωή – streets for life”  με μειωμένες ταχύτητες εντός κατοικημένων περιοχών ενισχύει την ασφάλεια για όλους, ιδιαίτερα για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ποδηλάτες.

Η Λάρισα είναι από τις πρώτες πόλεις που υλοποιεί τμηματικά σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας το οποίο προάγει την ασφαλή οικολογική μετακίνηση και τη μη αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων στο κέντρο μέσω της δημιουργίας νέων ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων υποστηρίζει ενεργά και υλοποιεί τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για όρια ταχύτητας 30km/h εντός πόλης και 20km/h στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ο Δήμος Λαρισαίων θα υποδεχθεί το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας “Παύλος Μυλωνάς”  το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαίου 2021, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία για την προώθηση του μηνύματος  “#30Love klm/h”.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η Πρόεδρος του ΙΟΑ “Παύλος Μυλωνάς” κα Βασιλική Δανέλλη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Θα ακολουθήσει επίδειξη bmx από την ομάδα bmx LA flatland με τον Δημήτρη Παγκαρλιώτα και τον Λευτέρη Πάτα και στη συνέχεια ποδηλασία στους νέους ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας απο μικρούς ποδηλάτες της ακαδημίας ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων, οικογένειες που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Δήμου “Κινούμαι με το ποδήλατο με το παιδί μου”, άτομα με αναπηρία με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια τους καθώς και μικρούς αθλητές των σχολών ποδηλασίας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου “Πηνειός” και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας.

Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας και της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Θεσσαλίας θα παρευρεθούν στην εκδήλωση η οποία   θα πλαισιωθεί από την Τροχαία Λάρισας και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” με την ευθύνη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων

Στο πλαίσιο της παρουσίας των στελεχών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς στην Λάρισα για την συγκεκριμένη δράση, την Τετάρτη 19 Μαιου, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (πάρκο Αλκαζάρ) στις 11 το πρωί.

210514 odiki asf 210514 odiki asf 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1