sandal logo

poli 12

Το Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Φέτος ύστερα από 14 μήνες σιωπής το Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ παρουσιάζεται ενώπιον κοινού.

 Πιο συγκεκριμένα, οι 3 κύκλοι εκπαίδευσης του Τμήματος Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης καθώς και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού (μεσαίο επίπεδο) θα δοκιμαστούν ενώπιον κοινού και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (έναντι 3ου Λυκείου) από 1 έως 13 Ιουνίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

1-4 Ιουνίου στις 21:15  

Β΄ Κύκλος Εκπαίδευσης (Τμήμα Υποκριτικής)   

[SIC]-μία εργασία για την Ελευθερία

Στον Β΄ κύκλο εκπαίδευσης ήρθαμε αντιμέτωποι με διαφορετικά έργα συνθέτοντας μία ιστορία 5 ανθρώπων που ψάχνουν μία διέξοδο από μία κατάσταση ολέθρου που τους περιβάλλει. 5 άνθρωποι πειραματόζωα που προσπαθούν να ισορροπήσουν  μέσα στην αταξία που τους περιβάλλει.  Το [SIC] δομήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διαφόρων τεχνικών, με σκοπό να απογειώσουμε τη φαντασία, τον αυθορμητισμό και τις αφηγηματικές μας δεξιότητες.

Τα θεατρικά έργα απ’ όπου αντλήθηκε το υλικό είναι:  Liberté, Egalité, Fraternité (τριλογία) του Θανάση Τριαρίδη, Διαστροφή του Χοσέ Σαντσίς Σινιστέρα, Εγώ η Ουλρίκες Μάινχοφ, Καταγγέλλω των Ντάριο Φο/Φράνκα Ράμε, Λίκνισμα του Σάμιουελ Μπέκετ,  Το Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο.

Δρουν επί σκηνής: Μυρτώ Χαρούλη, Θωμάς Τάκαλος, Άννα Γκατζούλη, Δήμητρα Κούρτη, Άννα Καραγκούνη

Διάρκεια: 75 λεπτά

6-7 Ιουνίου στις 21:15

Α΄ Κύκλος Εκπαίδευσης (Τμήμα Υποκριτικής) – Τμήμα Σύγχρονου Χορού (Μεσαίο επίπεδο)   

ΟΧΤΩ - μία εργασία για το Παιχνίδι

Στον Α΄ κύκλο εκπαίδευσης, ως πρώτη επαφή με την τέχνη της Υποκριτικής, δουλεύουμε πάνω στο θυμικό και στην εξωτερίκευσή του. Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε σκηνικά, να επικοινωνούμε και μέσω βασικών ασκήσεων τεχνικής, λόγου και έκφρασης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτούς τους χώρους μέσα στους οποίους εντέλει να λειτουργήσουμε υποκριτικά. Το ΟΧΤΩ  είναι αυτό που λέει και ο τίτλος, 8 κορίτσια που συναντιούνται για να παίξουν. Εφευρίσκουν παιχνίδια, ορίζουν τους δικούς τους κανόνες, μεταμορφώνονται και παίζουν.

Τα θεατρικά έργα απ’ όπου αντλήθηκε το υλικό είναι:  Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου του Ματέι Βισνιέκ, Φτερά Μπεκάτσας του Θανάση Βαλτινού, Μήδεια  του Ευριπίδη (μετάφραση του Γ. Χειμωνά), Βρίζοντας το Κοινό του Πήτερ Χάντκε.

Δοκιμάζονται επί σκηνής: Ματιάννα Νάκα, Κατερίνα Τσελεκίδου, Ελένη Κατσιούλη, Βασιλική Κόρδα, Κωνσταντίνα Δάλλα, Μοιριώρη Μάρω, Γεωργία Σολάκη, Ιωάννα Δαλακούρα.

 

Μηδόρα-μία εργασία για τον φόβο

Από πολύ νεαρή ηλικία μπαίνει στο λεξιλόγιό μας το ρήμα «φοβάμαι». Φοβάμαι το σκοτάδι. Φοβάμαι να μείνω μόνος μου. Φοβάμαι να μιλήσω και να πω τη γνώμη μου. Φοβάμαι το άγνωστο. Φοβάμαι τον θάνατο, αλλά φοβάμαι και να ζήσω.

Στο τμήμα του Σύγχρονου Χορού, με βασικό εργαλείο το σώμα μας και ποικίλες τεχνικές  προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τους δικούς μας φόβους. Να ερευνήσουμε, πώς αυτοί επιδρούν στο σώμα μας και να βρούμε τρόπους να εκφραστούμε κινησιολογικά ως άτομα μεμονωμένα αλλά και αλληλεπιδρώντας ως σύνολο. Δανειστήκαμε για τίτλο, ένα ξόρκι από την αρχαία ελληνική μυθολογία, το οποίο ψέλλιζαν επαναλαμβανόμενα οι Βαλτρίδες κάθε φορά που αισθάνονταν μια απειλή ή έναν κίνδυνο να πλησιάζει.

Χορεύουν: Έφη Δουζένη, Δήμητρα Οικονόμου, Μαργαρίτα Χατζοπούλου, Αναστασία Παντελίδου, Γεωργία Πατεράκη, Δήμητρα Χατζούλη, Γεωργία Σολάκη

Το ΟΧΤΩ και το Μηδόρα θα παρουσιαστούν χωρίς διάλειμμα, σε ροή.

Συνολική Διάρκεια: 90 λεπτά

OTHER SIDE του Ντέγιαν Ντουκόφσκι

Στον Γ΄ κύκλο εκπαίδευσης ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα αυτούσιο θεατρικό έργο. Ύστερα από αρκετές αναγνώσεις και προσανατολισμένες συζητήσεις, ξεκινάμε αυτοσχεδιασμούς πάνω στους υποκριτικούς χώρους που ορίζει το εκάστοτε έργο και υπό συγκεκριμένη σκηνοθετική επιμέλεια και καθοδήγηση, προσπαθούμε να μεταμορφωθούμε.

Γιουγκοσλαβία, μετά τον πόλεμο, όλοι έχουν διαλέξει πλευρά και τίποτα δεν θυμίζει το πριν. Τέσσερις περιπλανώμενοι άνθρωποι ύστερα από τη βία και τη φρίκη του πολέμου  προσπαθούν να ξαναβρούν τους εαυτούς τους, τις ταυτότητες τους.  Μετέωροι ανάμεσα στη λιακάδα και τα συντρίμμια, στα χαρακώματα και τον ουρανό, ο Τρίκι, η Μάλα, η Λίλη και ο Λάκι  είναι έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη για λίγη ζωή παραπάνω.

«Η πορεία της ζωής θα έπρεπε να είναι ανάποδα. Πρώτα πεθαίνεις, ξεκουράζεσαι. Μετά πας στο γηροκομείο. Ύστερα σου χαρίζουν ένα χρυσό ρολόι και δουλεύεις για 40 χρόνια. Μετά ετοιμάζεσαι για την γνώση. Πηγαίνεις πανεπιστήμιο, πας σε συναυλίες, παίρνεις τα πρώτα σου ναρκωτικά, ερωτεύεσαι, μετά ζεις την πρώτη σου εκδρομή  και επιστρέφεις στο σχολείο. Γίνεσαι παιδάκι, μαθαίνεις γραφή και ανάγνωση, παίζεις και ακούς και δεν ακούς τους γονείς σου, ετοιμάζεσαι  για το μεγάλο ταξίδι στην μήτρα για να γίνεις ένα με το σύμπαν. Καταλήγεις στον μεγάλο οργασμό.»

Λίλυ: Χαρά Καράτζιου

Λάκι: Αστέρης Κακαδιάρης

Μάλα: Καλλιόπη Λαγκούρα

Τρίκυ:  Φάνης Ζαδές

Διάρκεια: 75 λεπτά

Υπεύθυνος τμήματος Υποκριτικής: Ηρακλής Τζαφέτας

Υπεύθυνη τμήματος Σύγχρονου Χορού: Βασιλική Σουλτούκη

 

Σε όλες τις παρουσιάσεις θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς.

ΕΙΣΟΔΟΣ: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 6987753839

 

210520 parastasi sinplin

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1